Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 2 Ιουνίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 2 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Friends 607 8

Friends Reunion

Για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια, το καστ της σειράς «Τα Φιλαράκια» επανενώνεται για να γιορτάσει μοναδικά την επιτυχημένη σειρά, σε μια θρυλική βραδιά. Οι Τζένιφερ Ανιστον, Κόρτνεϊ Κοξ, Λιζα Κούντροου, Ματ ΛεΜπλανκ, Μάθιου Πέρι και Ντέιβιντ Σουίμερ επιστρέφουν στο αρχικό πλατό της εμβληματικής κωμικής σειράς, «Stage 24», στα στούντιο της Warner Bros στο Μπέρμπανκ και κυρίως στο σαλόνι της Μόνικα για να γιορτάσουν οι ίδιοι την πολυαγαπημένη σειρά… χωρίς σενάριο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Friends Reunion».

To ειδικό επεισόδιο,μετά την προβολή του στο Vodafone TV, προβάλλεται απόψε στο Star στις 23.15

lady macbeth 607

«Λαίδη Μάκμπεθ» του Γουίλιαμ Ολντρόιντ

Η λαίδη Κάθριν είναι μια σύζυγος που ουσιαστικά «συμπλήρωσε» την αγορά μιας έκτασης γης από τον άντρα της πια και τον πατέρα του. Το φόρεμα της Κάθριν μπορεί να είναι λαμπερό μπλε και η εικόνα της να θυμίζει πίνακες του Βερμέρ έτσι όπως τοποθετείται μπροστά από το παράθυρο ή ασκεί τον καθωσπρεπισμό της μέσα στην βικτωριανή αισθητική της έπαυλης, όμως είναι εμφανές από πολύ νωρίς πως μέσα της βράζει ένα αίσθημα απελευθέρωσης που δύσκολα μπορεί να παραμείνει για πολύ καταπιεσμένο. Η αφορμή δίνεται όταν η Κάθριν δημιουργεί σχέση με έναν νεαρό εργάτη της έπαυλης, ανοίγοντας την πόρτα τόσο προς την σαρκική απόλαυση όσο και προς την συναισθηματική ελευθερία. Με ακριβή, καίρια και σύγχρονη μινιμαλιστική ματιά, ο πρωτοεμφανιζόμενος Γουίλιαμ Ολντροϊντ αναδεικνύει την βικτωριανή υποκρισία πίσω από την ευγένεια σε μία ουσιαστική ιστορία χειραφέτησης που κοιτάει εντυπωσιακά μπροστά από την εποχή της. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 22.00

small axe

«Small Axe» του Στιβ ΜακΚουιν

«Ηθελα να κατανοήσω τον εαυτό μου, το από που προέρχομαι» λέει ο Στιβ ΜακΚουίν για την απόφασή του να γυρίσει την σειρά των πέντε ταινιών που συνθέτουν την σειρά του «Small Axe». Ο Στιβ ΜακΚουίν, Βρετανός με καταγωγή από τη Γρενάδα, έγινε ο πρώτος μαύρος σκηνοθέτης που κέρδισε ποτέ το Οσκαρ καλύτερης ταινίας με το «Δώδεκα Χρόνια Σκλάβος» το 2013 και ήδη από τότε είχε στο μυαλό του το σχέδιο που θα γινόταν τελικά το «Small Axe». Οπως λέει ο ίδιος όμως «μερικές φορές χρειάζεται να αποκτήσεις μια ωριμότητα για να καταπιαστείς με κάτι και δεν νομίζω ότι θα ήμουν ικανός να φέρω κάτι τέτοιο εις πέρας δέκα ή δεκαπέντε χρονια πριν». Η σειρά των πέντε ταινιών περιγράφει την εμπειρία της ζωής των μαύρων Βρετανών από τη δεκαετία του '60 έως αυτή του '80. Διαβάστε περισσότερα για την καθεμιά από τις ταινίες - επεισόδια του «Small Axe».

Η σειρά προβάλλεται στο Cosmote Cinema 4 στις 22.00.

the new school 607

«Το Νέο Σχολείο» του Βεντούρα Ντουράλ

Ποιος είναι ο σκοπός του σχολείου στις μέρες μας; Αυτή η ερώτηση οδήγησε σε μια εκπαιδευτική επανάσταση που ξεκίνησε από το πρόγραμμα ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 21 - Μαθήματα για ένα νέο σχολείο. Το πρόγραμμα βασίζεται στην εκμάθηση δεξιοτήτων και τα τρία χρόνια που υφίσταται έχει δημιουργήσει μια εκπαιδευτική επανάσταση στην Καταλονία. Μπορεί ένα εκπαιδευτικό σύστημα να αλλάξει επιτυχώς από την βάση; Μόνο ο χρόνος θα δείξει, αλλά ο σπόρος για να ξανασκεφτούμε την εκπαίδευση των μελλοντικών πολιτών έχει φυτευτεί. Και δεν τον σταματάει τίποτα.

Μια από τις online προβολές που διοργανώνει τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους σε συνεργασία με την παιδαγωγική ομάδα «Το Σκασιαρχείο», από τις 25 Μαΐου έως τις 8 Ιουνίου, στο πλαίσιο ενός δεκαπενθήμερου δράσεων με κινηματογραφικές προβολές και συζητήσεις με τον γενικό τίτλο «Παιδεία, Παιδαγωγική και Νέες Τεχνολογίες». Διαβάστε περισσότερα για το αφιέρωμα εδώ.

intrepido 607

Ο Ατρόμητος του Τζιάνι Αμέλιο

Ο Αντόνιο Πάνε έχασε τη δουλειά και τη γυναίκα του (είναι χωρισμένος και ζει μόνος του σε ένα παμπάλαιο σπίτι χωρίς ανέσεις), βρίσκει δουλειά ως «αντικαταστάτης», δηλαδή αντικαθιστά για λίγες μέρες ή λίγες ώρες κανονικούς υπαλλήλους σε άδεια. Έτσι τον βλέπουμε να τρέχει με φρενήρεις ρυθμούς. Στην αρχή δείχνει να ευχαριστιέται τη συνεχή εναλλαγή των ρόλων: μια δουλεύει ως οικοδόμος σε εργοτάξιο ανέγερσης ουρανοξύστη (όπως στη γνωστή φωτογραφία που τραβήχτηκε στη Νέα Υόρκη πριν εκατό χρόνια), μια διαφημίζει εμπορικά προϊόντα σε σουπερμάρκετ ντυμένος σαν καρτούν, και μια είναι μάγειρας σε εστιατόριο, οδηγός λεωφορείου, μοντέρνος σκουπιδιάρης στο γήπεδο, βιβλιοθηκονόμος, ακόμα και νοσοκόμος. Ίσα ίσα για ένα χαρτζιλίκι, που εκλιπαρεί να του πληρώνει κάθε φορά ο άθλιος ιδιοκτήτης ενός γυμναστηρίου. Ο Αντόνιο όμως, με τον τρόπο του, είναι ευτυχισμένος γιατί έχει λόγο να σηκώνεται το πρωί και να βγαίνει από το σπίτι. Μα πάνω απ’ όλα, για τον ήρωα της ταινίας είναι θέμα αξιοπρέπειας και κάθε μέρα ξυρίζεται με την ελπίδα να ξαναβρεί επιτέλους τη σοβαρή και σταθερή δουλειά που έχασε. Αισιόδοξος και αγαθός, αλλά όχι χαζός, ενθαρρύνει με τρυφερή αγάπη τον γιό του που θέλει να γίνει μουσικός (και τον αγαπάει κι εκείνος γλυτώνοντάς τον από διάφορες κακοτοπιές), και έρχεται κοντά σε ένα εύθραυστο και ανασφαλές κορίτσι που βοηθάει σε κάποιο διαγωνισμό.

Η ταινία του Τζιάνι Αμέλιο από το 2013 που αναδεικνύει το ορμητικό κωμικό (κι όχι μόνο) ταλέντο του Αντόνιο Αλμπανέζε σε ένα σπουδαίο ρόλο.

Η ταινία προβάλλεται δωρεάν online στο 7ο Online Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.