Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



*Η Γυναίκα με τη Μερσεντές του Φρεντερίκ Μερμού *

Τελευταία μέρα σήμερα για το πετυχημένο αφιέρωμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, «Νέος ελβετικός κινηματογράφος - Οταν η ζωή θρυμματίζει την πραγματικότητα». Η Ντιάν Κραμέρ έχει μία εμμονή: να ανακαλύψει τον οδηγό της καφέ Μερσεντές που χτύπησε τον γιο της και κατέστρεψε τη ζωή της. Με τα λιγοστά της υπάρχοντα, μερικά χρήματα κι ένα όπλο, πηγαίνει στο Εβιάν, όπου, όπως μαθαίνει, ζει ο οδηγός. Μόνο που μερικές φορές ο δρόμος της εκδίκησης είναι πιο περίπλοκος απ΄όσο φαίνεται... Οι Συνένοχοι, πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Μερμού, προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, και τιμήθηκε με το βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στα Swiss Film Award. Το 2012, σκηνοθέτησε τέσσερα επεισόδια (5-8) για το Canal+, της τηλεοπτικής σειράς «Revenants» που βραβεύτηκε με Emmy. Επέστρεψε στον Ελβετικό κινηματογράφο με την ταινία του Η γυναίκα με τη Μερσεντές στην οποία πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Εμμανουέλ Ντεβός και Ναταλί Μπάιγ, και η οποία γνώρισε μεγάλη κριτική και εμπορική επιτυχία. Στη συνέχεια, επικεντρωμένος στις ταινίες θρίλερ, σκηνοθέτησε έξι επεισόδια τις σειράς «Engrenages/ Spiral» για το Canal+.

Η ταινία προβάλλεται στο αφιέρωμα στον Νέο Ελβετικό Κινηματογράφο, online στην Ταινιοθήκη.


Burning Ghost του Στεφάν Μπατί

Ο Ζιστ περιπλάνίεται στους δρόμους του Παρισιού ψάχνοντας για ανθρώπους που μόνο εκείνος μπορεί να δει. Συλλέγει τις τελευταίες τους μνήμες πρινς τους βοηθήσει να περάσουν στο επέκεινα. Μια μέρα η Αγκάτ, μια νεαρή γυναίκα τον αναγνωρίζει. Εκείνη είναι κομμάτι της δικής του προηγούμενης ζωής. Εκείνη είναι ζωντανή κι εκείνος φάντασμα. Πως θα τα καταφέρουν να αγαπηθούν και να κερδίσουν και οι δυο μια δεύτερη ευκαιρία;

H ταινία προβάλλεται στο My French Film Festival που διεξάγεται από τις 15 Ιανουαρίου μέχρι τις 15 Φεβουαρίου.


Trick 'R Treat του Μάικλ Ντόχερτι

Οι ιστορίες ενός διευθυντή λυκείου, που τα βράδια μεταλλάσσεται σε μανιακό κατά συρροή δολοφόνο, μιας παρθένας φοιτήτριας, της οποίας η αναζήτηση εραστή εξελίσσεται σε τρόμο, μιας παρέας, που κάνει μια φάρσα με καταστροφικές συνέπειες και ενός ηλικιωμένου, που παλεύει με τους δαίμονες του, διαδραματίζονται τη νύχτα του Χάλογουιν. Τέσσερις ιστορίες, που μπλέκονται με έναν διεστραμμένα κωμικό τρόπο.

Για τους ξενύχτηδες η ταινία προβάλλεται στις 03.45 στο Star.


Yves Saint Laurent του Ζαλίλ Λεσπέρ

Λαμπερή όσο και η καριέρα του θρυλικού Ιβ Σεν Λοράν, η κινηματογραφική μεταφορά της ζωής του διάσημου μόδιστρου από τον Τζαλίλ Λεσπέρ βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Λοράνς Μπεναΐμ και καταγράφει με εντυπωσιακό, αλλά και ευαίσθητο τρόπο την ταραχώδη ζωή του ευφυούς σχεδιαστή μόδας. Με πρωταγωνιστή τον συγκλονιστικό Πιέρ Νινέ στον ομώνυμο ρόλο και συμπρωταγωνιστή τον ταλαντούχο Γκιγιόμ Γκαγιέν (Εγώ, ο Εαυτός μου & η Μαμά) στον ρόλο του συντρόφου και μάνατζερ του Σεν Λοράν, Πιέρ Μπερζέ, η ταινία έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία και αποτελεί μία γνήσια αναπαράσταση της εποχής, από τα πρώτα βήματα της καριέρας του μέχρι τη δεκαετία που εβδομήντα. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για την ταινία.

Προβάλλεται στο ΕΡΤFlix.


Το Ταξίδι της Φάλαινας (The Whaler boy) του Φιλίπ Γιουρέφ

Βερίγγειος Πορθμός, εκεί όπου η Ρωσία συναντά την Αλάσκα, σε ένα χωριό φαλαινοθήρων, όπου οι άνδρες καταφεύγουν στο online chat με κάμερα. Το παράδειγμά τους ακολουθεί ο Λέσκα, ένας άβγαλτος δεκαπεντάχρονος, που ερωτεύεται ένα κορίτσι από το Ντιτρόιτ. Οταν βρίσκει την «αγαπημένη» του να συνομιλεί με κάποιον άλλο, θολωμένος από τη ζήλεια, ο Λέσκα ξεκινά μια αδιανόητη οδύσσεια. Στο συμβολικό σημείο όπου σμίγουν παρελθόν και μέλλον, αυτή η τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης απηχεί την ταραχή της νιότης και τον παλμό της πρώτης αγάπης.

Το βραβευμένο στο Φεστιβάλ Βενετίας ντεμπούτο, που άνοιξε το 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, κάνει πρεμιέρα σε πρώτη προβολή στις 21 Ιανουαρίου ψηφιακά (online) από τη StraDa Films. Το ταξίδι της φάλαινας είναι διαθέσιμο μέσω της ιστοσελίδας www.iplatforma.gr. Οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν την ταινία online αγοράζοντας ένα ψηφιακό εισιτήριο (virtual e-ticket) και ενισχύοντας κάποια αίθουσα επιλογής τους. Μπορούν έτσι να στηρίξουν και έμπρακτα την αίθουσα που αγαπούν, με αγορά e-ticket μέσω ειδικού παραθύρου/virtual γκισέ της συνεργαζόμενης αίθουσας επιλογής τους.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς