Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 24 Μαΐου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 24 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


armageddon

Αρμαγεδδών (Armageddon) του Μάικλ Μπέι

Ένας γιγάντιος αστεροειδής, που φαίνεται να έχει το μέγεθος του Τέξας, κατευθύνεται προς τη Γη με ταχύτητα 35.000 χλμ την ώρα. Το ανώτατο επιτελείο της NASA βρίσκεται σε πανικό, αφού υπολογίζουν ότι σε περίπου δύο εβδομάδες ο αστεροειδής θα προσκρούσει στη Γη με ολέθρια αποτελέσματα για τον πλανήτη και το ανθρώπινο είδος. Καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ελάχιστα, ο διευθυντής της NASA δεν έχει άλλη επιλογή από το να καταφύγει στη τελευταία και πιο απίθανη λύση: να στείλει τον Χάρι Στάμπερ, έμπειρο εκσκαφέα, και την απροσάρμοστη ομάδα του να συναντήσουν πρώτοι τον αστεροειδή. Αποστολή τους είναι να τρυπήσουν την επιφάνειά του και να τοποθετήσουν στο βάθος του πυρηνικές βόμβες για να τον καταστρέψουν. Πιθανότητες επιτυχίας σχεδόν μηδενικές.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.40 στον Alpha

interpreter

Η Διερμηνέας (The Interpreter) του Σίντνεϊ Πόλακ

Το πρόγραμμα μεταδίδεται με υπότιτλους. Πολιτικό θρίλερ βρετανικής, γαλλικής, γερμανικής, αμερικανικής συμπαραγωγής 2005. Μια διερμηνέας, που εργάζεται στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, γίνεται μάρτυρας μιας κρυφής συνομιλίας μεταξύ εργαζομένων του οργανισμού, που σχεδιάζουν να δολοφονήσουν έναν απολυταρχικό Αφρικανό ηγέτη. Η παρουσία της όμως γίνεται αντιληπτή και πλέον κινδυνεύει η ίδια της η ζωή. Ένας πράκτορας του FBI αναλαμβάνει την προστασία της, αλλά δυσκολεύεται να κατανοήσει ποιο είναι το υποψήφιο θύμα και ποιος ο θύτης. Το παρελθόν της γυναίκας, που έρχεται σιγά - σιγά στην επιφάνεια, περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.15 στο Star

Terminal main

Τερματικός Σταθμός (Terminal) του Βον Στάιν

Στη σκοτεινή καρδιά μιας άναρχης, ανώνυμης πόλης, το «Terminal» ακολουθεί τις γεμάτες ανατροπές ιστορίες δυο δολοφόνων σε μια ολέθρια αποστολή, ενός δασκάλου που δίνει μάχη με μια θανάσιμη ασθένεια, ενός αινιγματικού επιστάτη και μιας περίεργης σερβιτόρας που ζει επικίνδυνη, διπλή ζωή. Το βαθύ σκότος της νύχτας θα φέρει δολοφονικές συνέπειες, καθώς οι ζωές τους περιπλέκονται στα χέρια ενός μυστηριώδους εγκληματία με μοναδικό σκοπό την εκδίκηση.



Κόμικς, κλασικά παραμύθια και το νουάρ της σχολής Ταραντίνο τρομπάρονται σε μια πανέμορφη… μπουρμπουλήθρα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.40 στον Alpha

Η Δουλειά της 607 5

Η Δουλειά Της του Νίκου Labοt

Η 37χρονη Παναγιώτα είναι μία απλή νοικοκυρά. Η κρίση έχει χτυπήσει γερά τα θεμέλια του μικροαστικού της σπιτιού. Ο σύζυγός της, ο Κώστας, είναι εδώ και καιρό άνεργος κι αυτό έχει επηρεάσει τη συμπεριφορά του και τη σχέση τους. Μόνιμα θυμωμένος -με το κράτος, τους εργοδότες, την Παναγιώτα- παραμένει μουδιασμένος. Μόνο γκρινιάζει, δεν ψάχνει για δουλειά, τζογάρει το επίδομα του ΟΑΕΔ στα πρακτορεία. Η μεγάλη τους κόρη, ένα παχύσαρκο κοριτσάκι στην προεφηβεία, ρουφά την κακή ενέργεια του σπιτιού και την ξεσπά στο σχολείο, στο σώμα της και τον μικρό της αδελφό. Η Παναγιώτα κάτι πρέπει να κάνει, αλλά δεν ξέρει γράμματα. Οταν ένα καινούργιο εμπορικό κέντρο ανοίγει στην περιοχή και μαθαίνει ότι ζητούν κόσμο, τρέχει. Πιάνει δουλειά ως καθαρίστρια, υπογράφει όποια (άδικη) σύμβαση της βάζουν μπροστά της, είναι ευγνώμων, φιλότιμη, εργατική, συνεπής. Σταδιακά, αυτή η δουλειά φέρνει άλλες ισορροπίες μέσα της, αλλά και στη ζωή της. Νιώθει άξια, χρήσιμη. Πατά για πρώτη φορά στα πόδια της και για αυτό πατά και πόδι.

Το ντεμπούτο του Νίκου Labôt που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο, ταξίδεψε και διακρίθηκε στα φεστιβάλ του κόσμου, ανάμεσά τους και στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης όπου κέρδισε το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας για τη συγκλονιστική Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

ακαδημία πλάτωνος 607

Ακαδημία Πλάτωνος του Φίλιππου Τσίτου

Κάθε πρωί, ο Σταύρος σηκώνει τα μεταλλικά στόρια του ψιλικατζίδικου, κρεμάει τις αθλητικές εφημερίδες και τακτοποιεί τις καρέκλες όπου θα κάτσει με τους φίλους του όλη τη μέρα. Απέναντι, στο πεζοδρόμιο, ο σκύλος ενός απ’ αυτούς, ο Πατριώτης, γαυγίζει σ’ όποιον Αλβανό περνάει, πράγμα που τους κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους. Μέσα στο ψιλικατζίδικο, η μητέρα του Σταύρου, στα πρόθυρα του Αλτσχάιμερ, λαγοκοιμάται στην πολυθρόνα της. Αυτή η ρουτίνα ταρακουνιέται ξαφνικά τη μέρα που η γηραιά κυρία πέφτει στην αγκαλιά ενός Αλβανού εργάτη αποκαλώντας τον «Γιέ μου», στα αλβανικά!

Ο Φίλιππος Τσίτος σκηνοθετεί τους γεμάτους προκαταλήψεις ήρωές του μ’ ένα μείγμα κριτικής ματιάς και κατανόησης, ελαφρότητας και απελπισίας, παίρνοντας απ' τους ηθοποιούς του και, κυρίως, έναν απαράμιλλο Αντώνη Καφετζόπουλο, αξιοσημείωτες ερμηνείες. Η ταινία απέσπασε τρία βραβεία στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο: Ανδρικής Ερμηνείας (Αντώνης Καφετζόπουλος), Οικουμενικό Βραβείο και Βραβείο Νεότητας.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

staircase

The Staircase

Η νέα μίνι σειρά 8 επεισοδίων του HBO Max, που είναι αποκλειστικά διαθέσιμη στο Vodafone TV, ακολουθεί μία από τις πιο πολύκροτες, περίεργες και γεμάτες ανατροπές αληθινές ιστορίες που απασχόλησαν την αμερικανική κοινή γνώμη. Τον Δεκέμβριο του 2001, ο Αμερικανός συγγραφέας Μάικλ Πίτερσον κάλεσε ένα βράδυ τα επείγοντα περιστατικά. Ηταν σε αμόκ. Ζητούσε βοήθεια: η σύζυγός του, Καθλίν, ήταν αναίσθητη και αιμόφυρτη, αλλά ανέπνεε ακόμα. Είχε πέσει 10-20 σκαλιά στην εσωτερική σκάλα του σπιτιού τους κι εκείνος τη βρήκε στο πάτωμα, σοβαρά τραυματισμένη. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, η γυναίκα είχε ξεψυχήσει. Το ζευγάρι βρισκόταν στον κήπο, απολαμβάνοντας το κρασί τους. Η γυναίκα μπήκε πρώτη στο σπίτι για να τσεκάρει τα μέιλ της και να ετοιμαστεί για ένα επαγγελματικό ραντεβού που είχε το πρωί της επόμενης μέρα, ενώ ο Πίτερσον έμεινε για λίγη ακόμα ώρα έξω, αλλά όταν αποφάσισε να πάει για ύπνο, ήρθε αντιμέτωπος με το τραγικό θέαμα...

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία κι ένα ανεξιχνίαστο έγκλημα που κόβει την ανάσα, η νέα μίνι σειρά του HBO Max αναθέτει στον Κόλιν Φερθ το ρόλο ενός συγγραφέα που σκότωσε τη γυναίκα του. Ή μήπως, τελικά, ήταν αθώος; Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η σειρά είναι διαθέσιμη On Demand (Box Sets -- Αποκλειστικές Σειρές) για συνδρομητές με ή χωρίς αποκωδικοποιητή στο Vodafone TV.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.