Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 23 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 23 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Brad's Status 607

Χειρότερα Δεν Γίνεται (Brad's Status) του Μάικ Γουάιτ

Ο Μπραντ, 47χρονος οικογενειάρχης, ζει στο προαστιακό Σακραμέντο. Εχει δουλειά που αγαπά σε μια ΜΚΟ, αμάξι, ωραίο σπίτι, μια γλυκιά, αφοσιωμένη σύζυγο με επιτυχημένη ακαδημαϊκή καριέρα, κι έναν γιο έξυπνο και σοβαρό, ταλαντούχο μουσικό, που ετοιμάζεται για το κολέγιο. Κι όμως, δεν είναι ευχαριστημένος. Κουρδίζεται διαρκώς, και οι σκέψεις του, υπό τη μορφή voiceover, συνοδεύουν επίσης μόνιμα τις εικόνες των δοκιμασιών του. Υποθέτει πως και οι τέσσερις κολλητοί του φίλοι από το κολέγιο, που είναι τώρα πλούσιοι και διάσημοι, έχουν βρει το νόημα της ζωής. Τους φαντάζεται να σεργιανίζουν με εξωτικές καλλονές σε παραλίες, να πουλάνε μούρη σε χλιδάτα πάρτι, να χαλαρώνουν στις πολυθρόνες των ιδιωτικών τους τζετ. Γι’ αυτούς, η ζωή είναι ένας παιχνιδότοπος, σκέφτεται υψηλόφωνα. Ενώ ο ίδιος ούτε ένα upgrade σε αεροπορικό εισιτήριο δεν είναι ικανός να κάνει, καθώς ετοιμάζεται να ταξιδέψει στη Βοστόνη παρέα με τον γιο του, Τρόι, σε αναζήτηση κολεγίου.

Ωριμη, αστεία, αβίαστα συγκινητική «μέτρηση» του ψυχικού στάτους ενός τυπικού μεσήλικα των προαστίων που έχει αγκιστρωθεί στο κοινωνικό. Με τον Μπεν Στίλερ στην καλύτερη ερμηνεία της φιλμογραφίας του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

The Hummingbird Project 607

Κωδικός Κολιμπρί (The Hummingbird Project) του Κιμ Νγκούγιεν

Σε μια εποχή που οι συναλλαγές στις διεθνείς αγορές βασίζονται στην ιλιγγιώδη μετάδοση της πληροφορίας, ακόμα και ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου μπορεί να κάνει μια διαφορά που αξίζει εκατομμύρια. Σε αυτό ακριβώς επενδύουν ο Βίνσεντ και ο Αντον, δύο ξαδέλφια, χαρισματικοί techies εταιρείας που ειδικεύεται στις συναλλαγές υψηλής συχνότητας της Wall Street, οι οποίοι αποφασίζουν να πουλήσουν σε αντίπαλη εταιρεία την παράτολμη ιδέα τους να χτίσουν μία οπτική ίνα που θα διασχίζει σε ευθεία γραμμή την Αμερική από το Κάνσας μέχρι το Νιου Τζέρσι, χαρίζοντάς τους ένα απειροελάχιστο αλλά ανεκτίμητο χρονικό προβάδισμα. Μόνο που στην εξωφρενική και πολυέξοδη αυτή αποστολή δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα τα αναρίθμητα εμπόδια και την πρώην εργοδότριά τους, αλλά και τις προσωπικές τους αδυναμίες.

Οι Τζέσι Αϊζενμπεργκ και Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ κρατούν το ενδιαφέρον ζωντανό σε μια συναρπαστική αρχική ιδέα που γρήγορα μετατρέπεται σε απλοϊκό σχόλιο για τον «κακό» καπιταλισμό και το αέναο κυνήγι της επιτυχίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

The Big Short 607

Το Μεγάλο Σορτάρισμα (The Big Short) του Ανταμ ΜακΚέι

Η ταινία εκτυλίσσεται λίγο πριν το 2008 και το μεγάλο αμερικανικό κραχ, όταν τέσσερις αλλόκοτοι παίκτες της Γουολ Στριτ, τέσσερις πετυχημένοι αλλά περιθωριακοί, γεμάτοι προβλήματα κοινωνικής συμπεριφοράς οικονομικοί αναλυτές, διέκριναν ότι θα συμβεί εκείνο που ολόκληρη η Αμερική θεωρούσε αδύνατο, δηλαδή την κατάρρευση της κτηματομεσιτικής αγοράς. Και προσπάθησαν όχι βέβαια να την ανατρέψουν, αλλά να την εκμεταλλευτούν, δουλεύοντας ενάντια στο σύστημα, όχι για τους πολίτες, αλλά για το δικό τους όφελος, έκπληκτοι ταυτόχρονα με την αδιαφορία ή ανικανότητα των τραπεζών να προφυλάξουν τις περιουσίες των πελατών τους.

All-star cast εναντίον τραπεζών σε διασκευή του ομώνυμου best-seller του Μάικλ Λούις: ο τέλειος τρόπος να διασκεδάσεις με το πώς την πατήσαμε. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.40 στο Cosmote Cinema 1

Syngué Sabour The Patience Stone

Η Πέτρα της Υπομονής (Syngué Sabour The Patience Stone) του Ατίκ Ραχίμι

Βόμβες ταράζουν τη γειτονιά της. Αντάρτες σε ταράτσες σπείρουν τον πανικό και σφαίρες πολυβόλων στην αυλή της. Εισβολείς απειλούν με λεηλασία και θάνατο την καθημερινότητά της. Ομως εκείνη έχει άλλη αποστολή, πέρα από την επιβίωση. Να φροντίζει στοργικά τον σύζυγό της ο οποίος, μετά από μία αναμέτρηση, βρέθηκε με μία σφαίρα στον αυχένα να φυτοζωεί σε κωματώδη κατάσταση. Είναι μία νέα, όμορφη γυναίκα - εντελώς μόνη. Αν εξαιρέσει κανείς τα δύο μικρά της κοριτσάκια, ο άντρας της μοιάζει το μοναδικό της στήριγμα, η μοναδική οικογένειά της. Οι δυο τους τώρα, ξεχασμένοι από συντρόφους και συγγενείς, σ' αυτό το φτωχικό καμαράκι που σείεται από τον εξωτερικό πόλεμο, έχουν πολλά να πουν. Ή μάλλον εκείνος στέκεται βουβός, ακίνητος παρατηρητής, όσο εκείνη διηγείται τα 10 χρόνια γάμου τους, όπως πραγματικά τα έζησε. Με όλα τα μυστικά και τα ψέματα. Ολα τα βάσανα, τις απογοητεύσεις, την απελπισία. Ο άντρας της θα γίνει για εκείνη «η πέτρα της υπομονής» της, μια μαγική πέτρα που σύμφωνα με την Πέρσικη μυθολογία απορροφά τον πόνο του ανθρώπου που τα εξομολογείται, μέχρι την μέρα που σπάει, εξαφανίζοντας όλα όσα τον βασανίζουν.

Bασισμένη στο ομώνυμο βραβευμένο μυθιστόρημά του Ατίκ Ραχίμι, η ταινία ξετυλίγεται σαν μία βραδυφλεγής και αποκαλυπτική εξομολόγηση της Γυναίκας κάτω από την μπούρκα προς τον άντρα της αλλά και τη Δύση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr

Miseria e Nobilta

Το Φτωχοκόριτσο της Νάπολης (Miseria e Nobilta) του Μάριο Ματόλι

Στο τέλος του 19ου αιώνα, στη Νάπολη, ο Φελίτσε και ο Πασκουάλε, δύο πάμφτωχοι φίλοι, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις οικογενειακές ανάγκες, καταφεύγουν στο ενεχυροδανειστήριο της γειτονιάς. Όμως ένας νεαρός ευγενής, τους ζητά να υποδυθούν τους ευγενείς συγγενείς του, για να τον βοηθήσουν να παντρευτεί την κόρη ενός πλούσιου μάγειρα. Ωστόσο, ύστερα από ένα πλούσιο δείπνο θα αρχίσουν οι παρεξηγήσεις… Κλασική ιταλική κωμωδία με τον Τοτό και τη Σοφία Λόρεν -πασίγνωστη η σκηνή με τα μακαρόνια και απολαυστικό το επεισόδιο όπου οι δυο διαρκώς πεινασμένοι πρωταγωνιστές μαλώνουν με τον μικρό Πεπενιέλο για μια φέτα ψωμί με βούτυρο και μαρμελάδα.

Η ταινία προβάλλεται online στο φεστιβάλ Italy On Stage

Red Notice

Red Notice του Ρόσον Μάρσαλ Θέρμπερ

Οπως εξηγεί από την αρχή η ταινία, το «Red Notice» είναι το ένταλμα σύλληψης που βγάζει η Ιντερπόλ για τους πιο περιζήτητους εγκληματίες στον κόσμο, με τον Τζον Χάρτλι (Ντουέιν Τζόνσον), να αναλαμβάνει για λογαριασμό της Ιντερπόλ να συλλάβει δύο ληστές τέχνης. Η καταδίωξη τον βρίσκει στη μέση μιας επικίνδυνης ληστείας, όπου αναγκάζεται να συνεργαστεί με έναν επίδοξο απατεώνα, τον Νόλαν Μπουθ (Ράιαν Ρέινολντς) με στόχο να πιάσουν την most wanted ληστή έργων τέχνης, με το όνομα «The Bishop» (Γκαλ Γκαντότ).

Γκαλ Γκαντότ, Ντουέιν Τζόνσον, Ράιαν Ρέινολντς. Μαζί. Τίποτα λιγότερο, αλλά και τίποτα περισσότερο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.