Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


tomorrow i will cross

Αύριο Περνάω Απέναντι (Demain je Traverse) της Σεπιντέ Φαρσί

Η Μαρία - αστυνομικός, μάνα και μοναχοκόρη - ακροβατεί ανάμεσα στα οικονομικά της προβλήματα, την έφηβη κόρη της, την ηλικιωμένη μητέρα της και την κρίση που εξαιτίας της χάνει τη δουλειά της στην Αθήνα και πρέπει να δεχτεί μια θέση στο Νησί της Λέσβου. Ο νεαρός Γιουσόφ, πρόσφυγας από τη Συρία, φτάνει στο νησί και θέλει να προχωρήσει στην Ευρώπη. Θα βρεθούν στην Αθήνα όπου η Μαρία αναγκάστηκε να επιστρέψει για να ψάξει την κόρη της που εξαφανίστηκε. Τα πεπρωμένα τους διαστραυρώνονται στιγμιαία, σε μια φαινομενικά ειρηνική Ελλάδα. Αυτός που φαίνεται να είναι ο πιο ελεύθερος από τους δύο, μπορεί να μην είναι, τελικά.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.40 στην ΕΡΤ2

Sweeney Todd

Sweeney Todd: Ο Φονικός Κουρέας Της Οδού Φλιτ (Sweeney Todd: The Demon Barber Οf Fleet Street) του Τιμ Μπάρτον

Πριν από δεκαπέντε χρόνια ένας άνδρας φυλακίστηκε στην άλλη άκρη του κόσμου για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε. Ο δικαστής, ονόματι Τέρπιν, ήταν διεφθαρμένος και η δίκη «στημένη». Κατηγορούμενος και «θύμα» της υπόθεσης ήταν ο Μπέντζαμιν Μπάρκερ, κουρέας στο επάγγελμα, παντρεμένος με τη γοητευτική Λούσι και πατέρας ενός ανήλικου κοριτσιού, της Γιοχάνα. Ο Μπάρκερ όμως είναι από τους ανθρώπους που δεν ξεχνούν. Τα δεκαπέντε χρόνια περνούν και ο Μπάρκερ επιστρέφει στο Λονδίνο. Τότε πληροφορείται για το θάνατο της συζύγου του, που επέλεξε να πεθάνει πίνοντας δηλητήριο αφότου κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον δικαστή Τέρπιν. Εντωμεταξύ, τώρα πια, η Γιοχάνα βρίσκεται υπό την κηδεμονία του Τέρπιν. Ο Μπάρκερ καταπίνει την οργή του, υιοθετεί ψευδή ταυτότητα με το όνομα Σουίνι Τοντ και εγκαθίσταται και πάλι στο παλιό κουρείο του, στην οδό Φλιτ. Η Νέλι Λόβετ έχει το δικό της μαγαζί ακριβώς κάτω από το κουρείο του Σουίνι Τοντ. Η Νέλι είναι διάσημη για τις… χειρότερες κρεατόπιτες της πόλης. Όμως όλα πρόκειται να αλλάξουν. Αιτία θα αποτελέσει ένας άνθρωπος: ο Αντόλφο Πιρέλι, ένας φαφλατάς, υπερφίαλος Ιταλός κουρέας, ανταγωνιστής του Σουίνι, που θα αναγνωρίσει τον Μπάρκερ και θα απειλήσει να αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα. Είναι η στιγμή που ο Σουίνι Τοντ του κόβει το λαρύγγι ενώ η κυρία Λόβετ, που το μαγαζί της πάσχει από… πελατεία, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το πτώμα του ως γέμιση για τις… κρεατόπιτες!

H ταινία προβάλλεται στις 02.15 στο Star

γεγονός

Το Γεγονός (L'Evénement) της Οντρέ Ντιγουάν

Βρισκόμαστε στην δεκαετία του '60 και η 23χρονη Αν, μια φοιτήτρια λογοτεχνίας ανακαλύπτει πως πάσχει «από εκείνη την ασθένεια που πλήττει μόνο γυναίκες και τις μεταμορφώνει σε νοικοκυρές». Η Αν είναι έγκυος και σε μια χώρα και μια εποχή που τιμωρεί την έκτρωση με ποινή φυλάκισης, οι επιλογές της είναι μετρημένες: είτε θα προχωρήσει με την εγκυμοσύνη της, κάτι που θα σημάνει το τέλος της φοιτητικής ζωής και της ελευθερίας της, είτε θα βρει έναν άλλο, παράνομο τρόπο για να την τερματίσει.

Μια (απαγορευμένη) έκτρωση στην Γαλλία του '60 βρίσκεται στο κέντρο μιας χαμηλότονης, μα συγκλονιστικής και δυστυχώς επίκαιρης ταινίας. Χρυσός Λέοντας στο Φεστιβάλ Βενετίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.50 στο Cosmote Cinema 2

Αγέλη Προβάτων

Αγέλη Προβάτων του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Στην ελληνική περιφέρεια, στην Τρίπολη και τριγύρω, ζει ο Θανάσης, που μοιάζει να τα έχει όλα, τη δουλειά του, ένα δικό του φυτώριο, τη γυναικούλα του, την γκομενίτσα του. Αλλά ο Θανάσης χρωστάει σαράντα χιλιάρικα στον Στέλιο. Δεν είναι ο μόνος - γι' αυτό και σκέφτεται να συνασπιστεί με τους άλλους οφειλέτες, άντρες που γνωρίζει από παιδιά, και να διεκδικήσουν κούρεμα από τον τοκογλύφο. Την ίδια ώρα, ο Στέλιος έχει στείλει στο χωριό τους δυο παλικάρια του, τον νευρικό Σωτήρη και τον υπαρξιακό Παραδείση με την πατερίτσα να υποστηρίζει παλαιότερο «επαγγελματικό ατύχημα», για να εκβιάσουν την κατάσταση και να πάρουν τα λεφτά. Το σκηνικό έχει στηθεί.

To σκηνοθετικό ντεμπούτο μεγάλου μήκους του Δημήτρη Κανελλόπουλου. Βραβείο Ιρις Β' Ανδρικού Ρόλου στον Αρη Σερβετάλη. Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

all quiet

Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο (All Quiet on the Western Front) του Εντουαρντ Μπέργκερ

Τοποθετημένο στις τελευταίες ημέρες του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ακολουθεί τη ζωή ενός ιδεαλιστή νεαρού Γερμανού στρατιώτη που ονομάζεται Πόλ Μπάουμερ. Αφού κατατάχθηκε στον γερμανικό στρατό με τους φίλους του, ο Μπάουμερ βρίσκεται εκτεθειμένος στην πραγματικότητα του πολέμου, καίγοντας τις πρώτες ελπίδες του να γίνει ήρωας, καθώς κάνει ό,τι μπορεί για να επιβιώσει. Η ταινία προσθέτει μια παράλληλη ιστορία που δεν βρίσκεται στο βιβλίο, η οποία ακολουθεί τις διαπραγματεύσεις ανακωχής για τον τερματισμό του πολέμου.

Ο πόλεμος ως θέαμα, στο φιλμ του Εντουαρντ Μπέργκερ, η μόνη καινοτομία του οποίου είναι η πολλαπλά προβληματική του αντίληψη για την έννοια του αντιπολεμικού φιλμ. 7 βραβεία BAFTA, 9 υποψηφιότητες για Οσκαρ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

the last of us

The Last of Us

Σε μια μεταποκαλυπτική Αμερική, όπου ένας θανατηφόρος ιός έχει μετατρέψει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού σε ένα είδος ζόμπι, τους Clickers, ο Τζόελ που επέζησε από το ξέσπασμα του ιού αναλαμβάνει να μεταφέρει την Ελι, μια 14χρονη κοπέλα, η οποία αποτελεί και το κλειδί θεραπείας από τον ιό, έξω από μια ζώνη καραντίνας, στους Fireflies.

Τόσο η οικογένεια και όσο και οι δεσμοί της ορίζονται στο νέο αυτό επεισόδιο της σειράς, δίνοντάς μας παράλληλα μια από τις καλύτερες ερμηνείες του Πέδρο Πασκάλ που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H σειρά είναι διαθέσιμη στο Vodafone TV


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς