Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 13 Μαΐου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 13 Μαΐου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


butch cassidy and the sundance kid 607

«Οι Δύο Ληστές» («Butch Cassidy and the Sundance Kid») του Τζορτζ Ρόι Χιλ

Στη καρδιά της Αμερικής, στο Γουαϊόμινγκ του 1900, δυο άντρες, επικεφαλής μιας συμμορίας παρανόμων, επιχειρούν να ληστέψουν ένα τρένο. Το σχέδιο θα πάει στραβά κι οι δυο τους θα βρεθούν καταδιωκόμενοι, στο δρόμο για τη Βολιβία. Μια κλασική ταινία δράσης, πανέμορφη, γεμάτη χιούμορ, ταχύτητα, πολιτικά κλεισίματα ματιού. Τέσσερα βραβεία Οσκαρ, η αφορμή για να γίνουν ακόμα καλύτεροι φίλοι ο Πολ Νιούμαν κι ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Και, φυσικά, το αξέχαστο «Raindrops Keep Fallin' on My Head» του Μπερτ Μπάκαρα.

Η ταινία προβάλλεται στο Cosmote Cinema 2 στις 18.05

Joseph Beuys

«Beuys» (2017) του Αντρες Φάιελ

Με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Γιόζεφ Μπόις (1921-1986), τα Ινστιτούτα Goethe της Ελλάδας και το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) τιμούν έναν από τους σημαντικότερους και πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες της μεταπολεμικής περιόδου, με δωρεάν online προβολή του πρόσφατου ντοκιμαντέρ «Beuys», του Αντρες Φάιελ, το οποίο περιέχει πλούσιο αρχειακό υλικό από τη ζωή του καλλιτέχνη. Παράλληλα, η ιστορικός τέχνης και συνοδοιπόρος του Γιόζεφ Μπόις, Ρέα Τένγκες-Στριγγάρη, συζητά με την ιστορικό τέχνης και επιμελήτρια, Δάφνη Βιτάλη, για τον Μπόις και το ντοκιμαντέρ. Διαβάστε περισσότερα για το αφιέρωμα και το ντοκιμαντέρ εδώ.

Το ντοκιμαντέρ, όσο και η συζήτηση, θα είναι διαθέσιμα για online παρακολούθηση δωρεάν από τις 12 έως και τις 15 Μαΐου. Μπείτε εδώ για να δείτε την ταινία και εδώ για παρακολουθήσετε τη συζήτηση.

Judas and the Black Messiah 607

«Judas and the Black Messiah» του Σάκα Κινγκ

Η ιστορία του Φρεντ Χάμπτον, του προέδρου των Μαύρων Πανθήρων του Ιλινόις και η προδοσία του από έναν πληροφοριοδότη του FBI, τον Γουίλιαμ Ο’ Νιλ. H ταινία του Σάκα Κινγκ που χάρισε το Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου στον Ντάνιελ Καλούγια για την ενσάρκωση του μυθικού ηγέτη των Πανθήρων. Η ταινία κέρδισε ακόμη Οσκαρ τραγουδιού και ήταν υποψήφια για έξι συνολικά Οσκαρ, ανάμεσα σε αυτά και Καλύτερης Ταινίας αλλά και Β' Ανδρικού Ρόλου για τον «Ιούδα», Λακίθ Στάνφιλντ.

Η ταινία προβάλλεται στο Vodafone Οn Demand, για συνδρομητές με αποκωδικοποιητή

Nocturnal Animals 607

«Νυκτόβια Πλάσματα» («Nocturnal Animals») του Τομ ΦορντΗ ιστορία παρακολουθεί τη Σούζαν, μια ατμοσφαιρική κοκκινομάλλα γυναίκα, γκαλερίστα, μοναχική, επιτυχημένη στη δουλειά της, αποτυχημένη σ’ έναν ψυχρό κι αδιέξοδο γάμο. Η Σούζαν αρχίζει να διαβάζει τις νύχτες, όταν δεν μπορεί να κοιμηθεί, το χειρόγραφο που της έστειλε ο πρώην άντρας της, συγγραφέας, το οποίο και της αφιερώνει. Είναι μια ανελέητη ιστορία τρόμου, βίας και απώλειας, στο γεμάτο machismo Τέξας, εκεί όπου το έγκλημα και η τιμωρία αλλάζει αντρικά χέρια. Το 2017, ο Τομ Φορντ, με πρωταγωνιστές την Εϊμι Ανταμς και τον Τζέικ Τζίλενχαλ, επιστρέφει στην καρέκλα του σκηνοθέτη μετά το «A Single Man», με μια ταινία - για την ακρίβεια δύο - φτιαγμένες από νύχτα, τρόμο, στιλ, επιθυμία και μελαγχολία. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Star στις 23.50

lux audience award 2021

Εβδομάδα Κοινού LUX

Διάσημο ως το βραβείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2007 και ως σύμβολο της αφοσίωσής του στον πολιτισμό, το βραβείο LUX ενώνεται φέτος με το πρώην βραβείο κοινού της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, γνωστό ως EFA's People Choice Award, συνεχίζοντας να χτίζει γέφυρες ανάμεσα σε διαφορετικές κουλτούρες και να δυναμώνει τους δεσμούς μεταξύ πολιτικής και πολιτών, προσκαλώντας το κοινό της Ευρώπης να ψηφίζει για την αγαπημένη του ταινία της χρονιάς.

Από τις 10 μέχρι και τις 16 Μαΐου διεξάγεται η επονομαζόμενη LUX Audience Week, όπου το κοινό μπορεί να δει τις υποψήφιες ταινίες online φέτος (λόγω της πανδημίας) και να δώσει την τελική του ψήφο. Από την πλατφόρμα του FestivalScope μπορείτε να δείτε το «Ασπρο Πάτο» του Τόμας Βίντερμπεργκ και το «Collective» του Αλεξάντερ Νανάου. Το «Corpus Christi» (που είναι και το μόνο που έχει ήδη βγει σε διανομή στην Ελλάδα πριν την πανδημία) δεν είναι διαθέσιμο για online προβολή.

Στη συνέχεια μπορείτε να ψηφίσετε την ταινία που προτιμάτε. Οσοι ψηφίσουν, μπαίνουν αυτόματα στην κλήρωση για συμμετοχή στην τελετή απονομής του Βραβείου Κοινού LUX, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουνίου 2021 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, και/ή στην τελετή απονομής της επόμενης διοργάνωσης των Βραβείων Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, τον Δεκέμβριο του 2021.

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το LUX Audience Award 2021 και για το πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε εντελώς δωρεάν τις υποψήφιες ταινίες.

legally blonde 2 607

«Η Εκδίκηση της Ξανθιάς 2» («Legally Blonde Red White & Blonde») του Τσαρλς Χέρμαν-Γουέρμφελντ

Η Ελ Γουντς είναι έτοιμη για τα μεγάλα στοιχήματα κι έτσι, με την κολεξιόν της και το χαμόγελό της, κατευθύνεται προς τη Γουάσινγκτον, το κέντρο λήψης αποφάσεων, για να βοηθήσει ν' αποτραπεί ένας νόμος για τα πειράματα σε ζώα. Η Ρις Γουίδερσπουν που αγαπήσαμε, σ' ένα τόσο ανοιξιάτικο σίκουελ που δεν καλεί παρά... για double feature μαζί με την πρώτη ταινία!

Η ταινία προβάλλεται στο Open στις 21.00


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς