Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 28 Μαρτίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 28 Μαρτίου
Σ' αυτή τη Χώρα Κανείς δεν Ηξερε να Κλαίει

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


borat 607

«Borat» του Λάρι Τσαρλς

Ο Μπόρατ, δημοσιογράφος - φερέφωνο από το Καζακστάν, πηγαίνει στην Αμερική, με αποστολή να κάνει ανταποκρίσεις από τη σπουδαιότερη χώρα στον κόσμο. Μόνο που ο Μπόρατ ενδιαφέρεται περισσότερο να εντοπίσει και να παντρευτεί την Πάμελα Αντερσον. Η πρώτη «γνωριμία» με την περσόνα του Σάσα Μπάρον Κόεν, το 2006, σ' έναν άλλο κόσμο, μια άλλη εποχή. Κάντε απολαυστικό double feature, μαζί με το «Borat Subsequent Moviefilm» που θα βρείτε στο Amazon Prime.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00, στο Cosmote Cinema 2

Μικρά Ομορφα Αλογα 607

«Μικρά Ομορφα Αλογα» του Μιχάλη Κωνσταντάτου

Η εικόνα της μεγαλοαστικής πυρηνικής οικογένειας που διαμένει σε μια πολυτελή βίλα έξω από την Αττική υπονομεύεται από την αρχή. Υπάρχει κάτι το αδιόρατα απειλητικό παντού: τόσο στη γυναίκα που τρέχει κλαίγοντας και λαχανιάζοντας μέσα στο δάσος, όσο και στον άνδρα που καθαρίζει την πισίνα και παίζει με τον σκύλο, όσο ένας γείτονας τον παρατηρεί διερευνητικά. Η χαλασμένη αυτόματη πόρτα της εισόδου είναι άλλη μια ένδειξη ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά.Σταδιακά αποκαλύπτεται ότι οι υποψίες του θεατή βγαίνουν αληθινές. Η οικογένεια δεν κατοικεί κανονικά στη βίλα, αλλά ο σύζυγος δουλεύει εκεί ως φροντιστής-οικονόμος κι εκμεταλλεύεται την απουσία της πλούσιας ιδιοκτήτριας για να μένει στα κρυφά με τη σύζυγο και το παιδί τους. Κάθε φορά που εκείνη έρχεται για να μείνει στο σπίτι της μαζί με τους δύο τεράστιους γερμανικούς ποιμενικούς της, τους συμπεριφέρεται ευγενικά, αλλά με την υπεροψία ενός αφεντικού απέναντι στους υφισταμένους της. Εκείνοι φροντίζουν να σβήνουν κάθε ίχνος της παράνομης διαμονής τους κι επιστρέφουν στο μίζερο διαμέρισμά τους. Δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Μιχάλη Κωνσταντάτου που μετά το «Luton» ανοίγει την εικόνα σε μια οικογένεια που σε εποχή κοινωνικής αλλά και προσωπικής κρίσης παγιδεύεται μέσα στα ίδια της τα μυστικά. Παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Σαγκάης, συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Σαράγεβο και της Θεσσαλονίκης. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Μικρά Ομορφα Αλογα».

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα κλείσετε τα εισιτήριά σας και θα στηρίξετε την καμπάνια «Ανοίξτε τα κλειστά σινεμά στο σπίτι σας»

Σ΄Αυτή τη Χώρα Κανείς Δεν Ηξερε Να Κλαίει

«Σ' αυτή τη Χώρα Κανείς δεν Ηξερε να Κλαίει» του Γιώργου Πανουσόπουλου

Ενώ όλοι αναρωτιούνται πότε επιτέλους θα χαλαρώσουν κι άλλο τα capital controls, στην «κομεντί φαντασίας» του Γιώργου Πανουσόπουλου ακόμα και η λέξη capital είναι άγνωστη. Oχι εννοείται στη νεαρή Ελληνίδα οικονομολόγο και τον Γάλλο ευρωβουλευτή, που έφθασαν με καΐκι στο αχαρτογράφητο Αρμενάκι κάπου στο Αιγαίο για να σταθμίσουν τις δυνατότητες του νησιού για μέλλουσες επενδύσεις, αλλά σε άπαντες τους κατοίκους του, που έχουν καταργήσει τράπεζες και συνεπώς χρηματικές συναλλαγές και ζουν σε μια εκτός χρόνου εντροπία. Εδώ δεν υπάρχουν τροχοφόρα ή δρόμοι με ονόματα, ούτε και ιδιοκτησία. Oλα ανήκουν σε όλους, ακόμη και στα μικρά παιδιά, που αυτό ακριβώς διδάσκονται στο εκτός συστήματος σχολείο τους. Φυσικά, οι δυο επισκέπτες θα πάθουν σοκ με τούτη τη δίχως όρια και τίτλους ραστώνη (καθόλου τυχαία, η ταινία γυρίστηκε εξολοκλήρου στην Ικαρία, το πιο φημισμένο no-stress νησί μας). Το οποίο θα ακολουθηθεί από αμήχανη κατανόηση και πλήρη συμμόρφωση στην περίπτωση του Γάλλου και σταδιακή προσαρμογή σ’ εκείνη της οικονομολόγου. Αμφότεροι αρχίζουν να παρασύρονται στις απολαύσεις. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix. Μαζί με την ταινία, δείτε τη βιντεοσυνέντευξη του Flix, Γιώργος Πανουσόπουλος, εφ’όλης της ύλης | «Στη ζωή μου δυο πράγματα υπήρχαν. Μια γυναίκα και το σινεμά».

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στην ΕΡΤ2

monsters inc 607

«Μπαμπούλας Α.Ε.» («Monsters, Inc.» του Πιτ Ντόκτερ

Η Μπαμπουλόπολη, η πόλη όπου ζουν αρμονικά όλα τα τέρατα, ενεργοδοτείται από τις κραυγές των παιδιών που τρομάζουν κάθε βράδυ. Ομως και τα τέρατα τρομάζουν από τα παιδάκια που θεωρούν έντονα τοξικά! Ο πρωταθλητής τρομάρας, Τζέιμς Σάλιβαν, θα έρθει σ' επαφή με ένα μικροσκοπικό κοριτσάκι, την Μπου και θα συνειδητοποιήσει ότι μεταξύ τους υπάρχει μόνο ανιδιοτελής αγάπη, χωρίς φόβο. Η πρώτη ταινία του φραντσάιζ, μάς θύμισε πως οι προκαταλήψεις μόνο μας στερούν ευτυχία, κέρδισε το Οσκαρ τραγουδιού για το «If I Didn't Have You» του Ράντι Νιούμαν και μας χάρισε άφθονες νύχτες χωρίς τέρατα κάτω από το κρεβάτι μας.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

πρόσωπο 607

«Πρόσωπο με Πρόσωπο» του Ροβήρου Μανθούλη

Μια πολιτική και προσωπική ταινία (film d’auteur), που καυτηριάζει την «νέα τάξη» πραγμάτων που επιχειρεί να επιβάλει ένα αυταρχικό καθεστώς της οικονομικής, πολιτικής και στρατιωτικής ολιγαρχίας. Με την ευκαιρία στιγματίζεται η καταστροφή της Αθήνας. Πρόκειται για μια μαρτυρία για την προδικτατορική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και μια σάτιρα της ανερχόμενης τάξης των νεόπλουτων στη δεκαετία του ’60. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το αφιέρωμα «Μια τρίτη ματιά».

Η ταινία προβάλλεται δωρεάν ως μέρος του αφιερώματος στον Ροβήρο Μανθούλη από το Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

L amant double 607

«Ο Διπλός Εραστής» του Φρανσουά Οζόν

Η Κλοέ, μια 25χρονη κοπέλα, όλη της τη ζωή υποφέρει από πόνους στο στομάχι, για τους οποίους όλοι υποστηρίζουν ότι είναι ψυχοσωματικοί. Οταν δηλώνει ότι είναι έτοιμη, η γυναικολόγος της της συστήνει έναν ψυχίατρο τον οποίο θα καταλήξει να ερωτευτεί. Ομως ο Πολ μοιάζει να κρύβει μια σειρά από μυστικά, το πιο βαθύ από τα οποία είναι η ύπαρξη ενός δίδυμου αδελφού του οποίου την ύπαρξη δεν αναφέρει ποτέ, κάτι που θα οδηγήσει τη σχέση τους σε μια σειρά από ψέματα και προστριβές, και την Κλοέ σε μια καθοδική πορεία προς τις πιο σκοτεινές γωνιές της ψυχοσύνθεσής της. Σέξι, απρόβλεπτη, στα όρια του κιτς και ακόμη παραπέρα ταινία του Φρανσουά Οζόν, με πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών το 2017. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Nova Cinema 1 στις 00.10

απόστρατος 607

«Απόστρατος» του Ζαχαρία Μαυροειδή

Ο «Απόστρατος» αφηγείται την ιστορία ενός τριαντάρη επιχειρηματία στα όρια της χρεοκοπίας, ο οποίος μετακομίζει στου Παπάγου, στη μονοκατοικία του παππού του, απόστρατου αξιωματικού που δεν ζει πια. Καθώς εγκλιματίζεται στο νέο σπίτι, συναντά παλιούς παιδικούς φίλους και γνωρίζει έναν ηλικιωμένο γείτονα. Μαθαίνοντας για τη φιλία του δεξιού, συντηρητικού παππού του με τον αριστερό, φτωχό συναγωνιστή του, αρχίζει να συνειδητοποιεί πολλά πράγματα, όχι μόνο για το παρελθόν της χώρας του αλλά και για το παρελθόν της οικογένειάς του και εν τέλει για τον ίδιο του τον εαυτό. Η έξοδος του «Απόστρατου» πέρσι τον Φεβρουάριο διακόπηκε απότομα λόγω της πανδημίας και συνεχίστηκε και το καλοκαίρι σε θερινές προβολές. Τώρα, η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Ζαχαρία Μαυροειδή επιστρέφει σε online προβολές για όλον τον κόσμο μέχρι και τις 31 Μαρτίου. Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix για τον «Απόστρατο».

Ο «Απόστρατος» προβάλλεται μέσω της Viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς