Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 22 Μαΐου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 22 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


ακαδημία πλάτωνος 607

Ακαδημία Πλάτωνος του Φίλιππου Τσίτου

Κάθε πρωί, ο Σταύρος σηκώνει τα μεταλλικά στόρια του ψιλικατζίδικου, κρεμάει τις αθλητικές εφημερίδες και τακτοποιεί τις καρέκλες όπου θα κάτσει με τους φίλους του όλη τη μέρα. Απέναντι, στο πεζοδρόμιο, ο σκύλος ενός απ’ αυτούς, ο Πατριώτης, γαυγίζει σ’ όποιον Αλβανό περνάει, πράγμα που τους κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους. Μέσα στο ψιλικατζίδικο, η μητέρα του Σταύρου, στα πρόθυρα του Αλτσχάιμερ, λαγοκοιμάται στην πολυθρόνα της. Αυτή η ρουτίνα ταρακουνιέται ξαφνικά τη μέρα που η γηραιά κυρία πέφτει στην αγκαλιά ενός Αλβανού εργάτη αποκαλώντας τον «Γιέ μου», στα αλβανικά!

Ο Φίλιππος Τσίτος σκηνοθετεί τους γεμάτους προκαταλήψεις ήρωές του μ’ ένα μείγμα κριτικής ματιάς και κατανόησης, ελαφρότητας και απελπισίας, παίρνοντας απ' τους ηθοποιούς του και, κυρίως, έναν απαράμιλλο Αντώνη Καφετζόπουλο, αξιοσημείωτες ερμηνείες. Η ταινία απέσπασε τρία βραβεία στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο: Ανδρικής Ερμηνείας (Αντώνης Καφετζόπουλος), Οικουμενικό Βραβείο και Βραβείο Νεότητας.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

wanted 607

Wanted του Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ

Υποδεχτείτε ένα νέο υπερήρωα, τον 25χρονο Γουέσλι Γκίμπσον, ένα συνηθισμένο άνθρωπο, παρατηρητή της ζωής, που γίνεται ξαφνικά μέλος μιας μυστικής κοινωνίας και μεταμορφώνεται σε σκοτεινό εκδικητή! Αρχικά, τα πάντα στη ζωή του Γουέσλι Γκίμπσον ήταν μονότονα, άνευρα και ο ίδιος αποτελούσε την απόλυτη προσωποποίηση της αποτυχίας. Όταν όμως συναντά τη σέξι και δυναμική Φοξ, ο Γουέσλι ανακαλύπτει την αληθινή του ταυτότητα και, έπειτα από εντατική εκπαίδευση, γίνεται μέλος μιας περίεργης, μυστικής αδελφότητας δολοφόνων με αρχηγό τον Σλόαν. Γρήγορα όμως, αποδεικνύεται πως τα μέλη της αδελφότητας δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνονται. Έτσι, έχοντας αποκτήσει όλη την εξουσία, που πάντοτε επιθυμούσε, ο Γουέσλι θα μάθει πως το να ελέγχεις τη ζωή σου, είναι τελικά πολύ πιο δύσκολο από το να σκορπάς το θάνατο. Άλλωστε πάντα η τύχη ενός ανθρώπου καθορίζεται από τις επιλογές και τις πράξεις του.

Η ταινία προβάλλεται 22.50 στο Star

bitter moon

Τα Μαύρα Φεγγάρια του Ερωτα (Bitter Moon) του Ρομάν Πολάνσκι

Ο Νάιτζελ και η Φιόνα αποφασίζουν να γιορτάσουν τα επτά χρόνια του γάμου τους με μια κρουαζιέρα από τη Μ. Βρετανία προς την Κωνσταντινούπολη, με τελικό προορισμό την Ινδία. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, θα γνωρίσουν ένα περίεργο ζευγάρι: την πανέμορφη και μυστηριώδη Μίμι και τον ανάπηρο σύζυγό της, τον Όσκαρ. Ο συνήθως συντηρητικός Νάιτζελ ερωτεύεται παράφορα την σαγηνευτική Μίμι, όμως ο Όσκαρ τα καταλαβαίνει όλα και τον προσκαλεί στην καμπίνα του να μιλήσουν ανοιχτά. Οι επόμενες μέρες θα αλλάξουν για πάντα τη ζωή και των δύο ζευγαριών με τρόπους που δεν μπορούν ούτε να φανταστούν.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.45 στο Σκάι

The Matrix main

The Matrix των Λάνα και Λίλη Γουατσόφσκι

Στο όχι μακρινό μέλλον, η ανθρωπότητα ζει μέσα σε μια εικονική πραγματικότητα που έχουν επιβάλλει οι Μηχανές, τις οποίες οι άνθρωποι εξυπηρετούν ως πηγή ενέργειας χωρίς όμως να το γνωρίζουν. Όταν ο νεαρός χάκερ, Τόμας Άντερσον, με το ψευδώνυμο Νίο, ανακαλύπτει την (αυτ)απάτη με τη βοήθεια του αινιγματικού Μορφέα, σύντομα διαπιστώνει ότι αυτός είναι ίσως ο "Εκλεκτός", που μπορεί να αποτινάξει την κυριαρχία των μηχανών. Θα χρειαστεί όμως να θυσιάσει κάποια πράγματα.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

Un Homme Ideal

Ο Συγγραφέας (Un Homme Ideal) του Γιαν Γκοζλάν

Ο Ματιέ είναι ένας νεαρός επίδοξος συγγραφέας που όσο αναζητά την έμπνευση και περιμένει την πολυπόθητη επιτυχία αναγκάζεται να εργάζεται ως μεταφορέας, αδειάζοντας εγκαταλελειμμένα διαμερίσματα. Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας δουλειάς, ανακαλύπτει στο σπίτι ενός άνδρα που μόλις έχει πεθάνει τα χειρόγραφα ημερολόγιά του από τη θητεία του στον πόλεμο της Αλγερίας. Απογοητευμένος από την απόρριψη του δικού του βιβλίου από έναν εκδοτικό οίκο, ο Ματιέ παρουσιάζει ως δικό του το εντυπωσιακό κείμενο, το οποίο όχι μόνο εκδίδεται αλλά γίνεται δεκτό με ενθουσιασμό από το κοινό και την κριτική, μετατρέποντάς τον σχεδόν εν μία νυκτί στο νέο μεγάλο αστέρι του λογοτεχνικού κόσμου. Λίγο καιρό αργότερα, ο Ματιέ ζει τη μεγάλη ζωή με τη γυναίκα των ονείρων του, περνώντας τον περισσότερο χρόνο του στην παραθαλάσσια βίλα των γονιών της στην Κυανή Ακτή και πασχίζοντας να γράψει το επόμενο βιβλίο του. Μέχρι που το παρελθόν επιστρέφει για να τον στοιχειώσει...

Ενα αστραφτερό, κοσμοπολίτικο θρίλερ με φόντο την Κυανή Ακτή, το φιλμ του Γιαν Γκοζλάν εμπνέεται από τη Χάισμιθ και τον Ρίπλεΐ της, αλλά γρήγορα παρασύρεται στην υπερβολή και την αναληθοφάνεια. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

φτηνά τσιγάρα main

Φτηνά Τσιγάρα του Ρένου Χαραλαμπίδη

Τέσσερις χρεοκοπημένοι νεκροθάφτες οργανώνουν την αρπαχτή, που θα τους δώσει την ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους εγκαταλείποντας το επάγγελμα - που αρχικά ξεκίνησαν σαν προσωρινή βιοποριστική λύση, αλλά έμειναν σε αυτό μία ζωή. Πραγματοποιούν, με την υπόσχεση μεγάλης αμοιβής, την τελευταία επιθυμία αποθανόντα Έλληνα της αλλοδαπής, που είναι να τον πάνε για ταφή από την Αθήνα σε κάποιο χωριό της Βοιωτίας, με τα πόδια. Αυτή η παράξενη τελευταία επιθυμία, θα οδηγήσει σε μια οδύσσεια, που θα μετατραπεί σε ένα απροσδόκητο ταξίδι αυτογνωσίας...

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.