Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 12 Ιουνίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 12 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


fish n' chips

Fish n' Chips του Ηλία Δημητρίου

Ο Αντι είναι Κύπριος μετανάστης στο Λονδίνο. Περνά τη ζωή του τηγανίζοντας «fish and chips» κι ακούγοντας τη μάνα του που θέλει να γυρίσει στην πατρίδα. Κάποια στιγμή αυτό θα γίνει και δικό του όνειρο και ο Αντι θ’ αποφασίσει να επιστρέψει στην Κύπρο και να ανοίξει τη δική του επιχείρηση, παίρνοντας τη ζωή του στα χέρια του. Μόνο που ο Αντι, αντί να δει το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα, θα έρθει αντιμέτωπος με μια απρόσμενη αλήθεια: η Κύπρος δεν είναι Λονδίνο αλλά κι εκείνος δεν είναι σίγουρος για το πού ανήκει και για το πόση σημασία έχει αυτό.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Ηλία Δημητρίου είναι τόσο μία γλυκόπικρη τρυφερή κομεντί, όσο κι ένα μελαγχολικό, εσωτερικό ταξίδι επαναπατρισμού και απομυθοποίησης των όσων πιστεύουμε ότι θέλουμε στη ζωή. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

judge 607

Ο Δικαστής (The Judge) του Ντέιβιντ Ντόμπκιν

Ο επιτυχημένος δικηγόρος Χανκ Πάλμερ έχει απομακρυνθεί από την οικογένειά του και ζει στη Νέα Υόρκη. Ο απρόβλεπτος χαμός της μητέρας του τον αναγκάζει να επιστρέψει στο πατρικό του σπίτι στην Ιντιάνα και στην οικογένειά του: το μεγάλο του αδελφό τον οποίο άθελά του είχε τραυματίσει, το μικρό του αδελφό που έχει προβλήματα στην κοινωνικοποίησή του, αλλά και τον εφηβικό του έρωτα, τη Σαμ. Η επιστροφή του τελικά δεν είναι και τόσο προσωρινή, αφού ο πατέρας του, ο σκληρός δικαστής της πόλης, κατηγορείται για φόνο, και ο Χανκ καλείται να τον υπερασπιστεί. Ο δικαστής στηρίζεται πάνω του, χωρίς άλλοθι ή ανάμνηση του τι ακριβώς συνέβη. Στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν την αλήθεια, αναγκάζονται να συνεργαστούν και ο στόχος τους πλέον δεν περιορίζεται στην αποκάλυψη της αλήθειας, αλλά και στη σχέση τους, τη συγχώρεση, τη λύτρωση.

Ενα εν δυνάμει instant American classic αφήνει ανεκμετάλλευτη κάθε πιθανή ευκαιρία για να μείνει στην ιστορία, καταλήγοντας σε μια μίνι-σειρά σε συσκευασία ταινίας που κανείς δεν θα θυμάται – δυστυχώς ούτε για την οσκαρική ερμηνεία του Ρόμπερτ Ντιβάλ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.15 στο Star

mamma mia 607

Mamma Mia της Φιλίντα Λόιντ

Μια μητέρα. Μια κόρη. Τρεις πιθανοί μπαμπάδες. Ποιος θα τη συνοδεύσει τελικά στα σκαλιά της εκκλησίας; Με φόντο ένα ελληνικό νησί, παρακολουθούμε την ιστορία μίας μητέρας και της κόρης της, αλλά και την πορεία μιας ολόκληρης ζωής... Την παραμονή του γάμου της, η Σόφι, αποφασίζει να μάθει με οποιονδήποτε τρόπο ποιος είναι ο πατέρας της για να βρει επιτέλους την αλήθεια για την ταυτότητά της... Όταν πέφτει στα χέρια της το ημερολόγιο της μητέρας της, Ντόνα, ο μίτος αρχίζει να ξετυλίγεται και να διαγράφεται στον ορίζοντα η ταυτότητα του πατέρα της, καθώς την εποχή εκείνη υπήρχαν τρεις άντρες στη ζωή της μητέρας της, άρα ισάριθμοι πιθανοί μπαμπάδες... Έτσι, τρεις άγνωστοι μεταξύ τους άντρες, φτάνουν στο ειδυλλιακό ελληνικό νησί, καλεσμένοι στο γάμο και το ερωτικό παρελθόν της μητέρας της νύφης, αναβιώνει... Ποιος θα συνοδεύσει τελικά τη Σόφι στην εκκλησία;

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

σελήνη, 66 ερωτήσεις 607

Σελήνη, 66 Ερωτήσεις (Moon, 66 Questions) της Ζακλίν Λέντζου

Η Αρτεμις, η ηρωίδα της ταινίας, επιστρέφει από το Παρίσι πίσω στο πατρικό της σπίτι μετά από χρόνια απουσίας, καθώς μια σοβαρή ασθένεια χτυπά τον πατέρα της, Πάρι, και η φροντίδα της τουλάχιστον μέχρι να οργανωθεί καλύτερα η καθημερινότητά του, είναι απολύτως απαραίτητη. Είναι καλοκαίρι και η μητέρα της, χωρισμένη χρόνια, φεύγει για διακοπές με τον σύντροφό της και δεν μπορεί, ούτε είναι διατεθειμένη να βοηθήσει. Ο Πάρις είναι για εκείνη ο αυστηρός απόμακρος γονιός των παιδικών της χρόνων, και την ίδια στιγμή ένας τσακισμένος, αβοήθητος άντρας που την έχει ανάγκη. Κυρίως όμως είναι ένα αίνιγμα που η ενήλικη πλέον Αρτεμις θα δοκιμάσει να λύσει, ακόμη κι αν τα στοιχεία για την αποκρυπτογράφησή του, θα πέσουν στα χέρια της εντελώς τυχαία.

To μεγάλου μήκους ντεμπούτο της Ζακλίν Λέντζου. Παγκόσμια πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα Encounters της Berlinale 2021, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Ρέικιαβικ, Βραβεία ερμηνείας για τη Σοφία Κόκκαλη σε Μόντρεαλ και Θεσσαλονίκη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Don't Worry, He Won't Get Far On Foot

Μην Ανησυχείς, Δε Θα Φτάσει Μακριά Με τα Πόδια (Don't Worry, He Won't Get Far On Foot) του Γκας Βαν Σαντ

Με σκληρά παιδικά χρόνια, εγκαταλελειμμένος από τη μητέρα του, θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στο σχολείο στα 8 του, ο Τζον Κάλαχαν, χαρακτηριστικά κοκκινομάλλης, έγινε αλκοολικός στα 13 και συνέχισε σε μια ιλιγγιώδη πορεία αυτοκαταστροφής ως τα 21 του. Εκεί, περίπου, τον συναντά η ταινία, όταν σ' ένα τροχαίο, ο Κάλαχαν τραυματίζεται στη σπονδυλική στήλη και μένει παράλυτος. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, ο Κάλαχαν πάλεψε με τον αλκοολισμό του και τον νίκησε με τη βοήθεια του σπόνσορά του στους Ανώνυμους Αλκοολικούς, βρήκε τον έρωτα στο πρόσωπο της Σουηδέζας φυσιοθεραπεύτριάς του κι ανακάλυψε το χαμόγελο της ζωής. Τον υπέροχο, βαθύ κυνισμό του, εξέφραζε στα σκίτσα του, ιερόσυλα, αυτοσαρκαστικά, γεμάτα θρασύ χιούμορ και σκληρές αλήθειες.

Ο Γκας Βαν Σαντ αφηγείται την ανατρεπτική ιστορία επιβίωσης του κομίστα Τζον Κάλαχαν, με τον Χοακίν Φίνιξ πρωταγωνιστή και πεισματική θετικότητα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

brother's keeper

Φύλακας Αδερφός (Brother's Keeper) του Φερίτ Καραχάν

Ο Γιουσούφ, δωδεκάχρονος μαθητής σε ένα αυστηρό οικοτροφείο στα βουνά της Ανατολικής Τουρκίας, προσπαθεί να βοηθήσει τον συμμαθητή του Μέμο, που αρρωσταίνει ξαφνικά μια πολύ κρύα ημέρα. Όμως οι καταπιεστικές σχολικές αρχές δεν συμμερίζονται την αγωνία του μικρού μαθητή. Σε ένα αυστηρό οικοτροφείο για παιδιά Κούρδων στην ορεινή Ανατολία, ο Μέμο, ο καλύτερος φίλος και συμμαθητής του Γιουσούφ ξαφνικά αρχίζει να μην νιώθει καθόλου καλά, και όσο προχωράει αυτή η παγωμένη, δύσκολη μέρα, αισθάνεται όλο και χειρότερα. Ο Γιουσούφ, θορυβημένος από την ραγδαία επιδείνωση της υγείας του φίλου του, που δυσκολεύεται ακόμα και να σταθεί στα πόδια του, προσπαθεί με κάθε διαθέσιμο μέσο να ενεργοποιήσει τους δασκάλους και τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου, ώστε να κάνουν κάτι για τον φίλο του. Ομως η ευθυνοφοβία και η αδιαφορία των διδασκόντων, ενισχυμένη από μια απίστευτη γραφειοκρατία, ορθώνουν ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο στις αγωνιώδεις προσπάθειες του μικρού να βοηθήσει αποτελεσματικά τον συμμαθητή του. Όταν κάποια στιγμή ο μηχανισμός του σχολείου επιτέλους κινητοποιείται, η ίδια η Φύση κάνει δυσκολότερα τα πράγματα: μια αιφνίδια και σφοδρή χιονόπτωση αποκλείει το σχολείο, κάνοντας αδύνατη την πρόσβαση στο κοντινότερο νοσοκομείο.

Οι αδερφοί Νταρντέν συναντούν τον Ασγκάρ Φαρχαντί σε ένα αλάνθαστης ακριβείας κοινωνικό θρίλερ που σε απορροφά βήμα-βήμα στην οδύνη του. Από τις σπουδαίες ταινίες του φετινού χειμώνα. Βραβείο Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) στο τμήμα Πανόραμα της Μπερλινάλε 2021. Βραβεία καλύτερης ταινίας, καλύτερου σεναρίου και καλύτερου μοντάζ στο Φεστιβάλ Αττάλειας, τα επονομαζόμενα Οσκαρ της Τουρκίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.