Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Plein Soleil 607

Γυμνοί στον Ηλιο (Plein Soleil) του Ρενέ Κλεμάν

Σε μια άψογα φωτογραφημένη από τον θρυλικό Ανρί Ντεκέ Ιταλία, σαγηνευτική κάτω από τον εκτυφλωτικό ήλιο και υποδόρια απειλητική, οι ζωές του Τομ, του Φιλίπ και της Μαρτζ θα διασταυρωθούν σε ένα τρίγωνο ανομολόγητων παθών και απωθημένων. Ο πρώτος, φτωχός αλλά πανέξυπνος καιροσκόπος, έχει έρθει από το Σαν Φρανσίσκο κατ’ εντολή του πατέρα του δεύτερου προκειμένου να πείσει τον άσωτο bon viveur γιο να γυρίσει στο σπίτι. Ο Φιλίπ δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση και χρησιμοποιεί τον Τομ όχι μόνο ως σύντροφο στις κραιπάλες του, αλλά και για να ξεσπά πάνω του υποτιμώντας τον, σε μια ξεκάθαρα εξουσιαστική σχέση υποταγής και λανθάνοντος (υποσυνείδητου;) ομοερωτισμού. Ο Τομ, από τη μεριά του, γοητεύεται τόσο από την προσωπικότητα και τη ζωή του πλούσιου φίλου του, που θα κάνει το παν να την οικοιοποιηθεί. Κατά τη διάρκεια μιας θαλάσσιας εκδρομής στη Νότια Ιταλία με το γιοτ του Φίλιπ και υπό την καταλυτική παρουσία της Μαρτζ, της Γαλλίδας φιλενάδας του, οι διαρκείς ταπεινώσεις, αλλά και τα προσωπικά του καταχθόνια σχέδια που θα έρθουν σταδιακά στην επιφάνεια, θα οδηγήσουν τον Τομ στο (πρώτο του) έγκλημα. Είναι πλέον ελεύθερος να ζήσει τη ζωή που πάντα ονειρευόταν. Ποιο θα είναι, όμως, το τίμημα;

Ο ηλιοκαμένος Αλέν Ντελόν στην πρώτη - και για πολλούς καλύτερη - διασκευή του διάσημου best seller της Πατρίσια Χάισμιθ, «Ο Ταλαντούχος Κος Ρίπλεϊ». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.30 στην ΕΡΤ 3

Ανάκριση 607

Η Ανάκριση του Παναγιώτη Πορτοκαλάκη

H Μαρίνα είναι ένα επιθετικό και γεμάτο θυμό κορίτσι που ψάχνει το παρελθόν του βασανισμένου από την χούντα πατέρα της. Θα αναζητήσει τον απομονωμένο βασανιστή του και θα φέρει τον ένα απέναντι στον άλλο. Αναπάντεχα, ο θύτης και το θύμα θα συμμαχήσουν για να κρατήσουν τα καλά κρυμμένα μυστικά τους. Η αποκάλυψη του παρελθόντος θα τραυματίσει βαριά την ήδη ταλαιπωρημένη σχέση Πατέρα – Κόρης, παράλληλα όμως θα βοηθήσει την Μαρίνα να επαναπροσδιορίσει τη ζωή της.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

syriana

Syriana του Στίβεν Γκάγκαν

Εταιρίες παραγωγής πετρελαίου, πραγματικοί πολυεθνικοί κολοσσοί, επιχειρούν να επικρατήσουν στο νευραλγικό χώρο της Μέσης Ανατολής. Αμερικανική κυβέρνηση και οικονομικοί παράγοντες της χώρας διαμορφώνουν ισορροπίες κατάλληλες προκειμένου να εξασφαλίσουν την κύρια πρόσβαση στη περιοχή. Οι μυστικές υπηρεσίες συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση στέλνοντας στρατευμένους, αναλώσιμους πράκτορες για να φέρουν σε πέρας διάφορες αποστολές στο όνομα της ασφάλειας και της ευημερίας των Η.Π.Α. Από την άλλη μεριά ένας οραματιστής πρίγκιπας του Περσικού Κόλπου προσπαθεί να προωθήσει τα συμφέροντα της πατρίδας του, απαλλαγμένος, όσο μπορεί, από ξένες επιρροές και προσταγές. Οι πολιτικές εξελίξεις όμως στη περιοχή καθίστανται περίπλοκες. Την ίδια στιγμή οι όποιες εξελίξεις στη βιομηχανία πετρελαίου επηρεάζουν τις ζωές των εργατών, που από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλάζουν δραματικά.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

zombieland 607

Zombieland του Ρούμπεν Φλάισερ

Μία ξεχωριστή κωμωδία τρόμου με πρωταγωνιστές δύο άνδρες, τον Κολόμπους και τον Ταλαχάσι, οι οποίοι αγωνίζονται να επιβιώσουν σε ένα κόσμο κυριευμένο από ζόμπι. Ο μεν Κολόμπους είναι πολύ φοβιτσιάρης, αλλά στην περίπτωσή του ο φόβος του κατάφερε πολλές φορές να τον κρατήσει ζωντανό. Ο Ταλαχάσι από την άλλη είναι αποφασισμένος να κατατροπώσει και να εξολοθρεύσει μέχρι και το τελευταίο ζόμπι στη γη. Ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Γουίτσιτα και την Λιτλ Ροκ που επίσης έχουν γλιτώσει με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο από την επιδρομή των ζόμπι. Τώρα θα πρέπει να καταλάβουν τι είναι πραγματικά χειρότερο: να βασιστούν ο ένας στον άλλον, ή να υποκύψουν στα ζόμπι;

H ταινία προβάλλεται στις 02.30 στο Mega

gazon maudit 607

Για Ολα Φταίει το Γκαζόν (Gazon Maudit) της Ζοσιάν Μπαλασκό

Στο κέντρο της ταινίας βρίσκεται η Λολί: Ισπανίδα στη Γαλλία, αλέγκρα, με την πικάντικη ομορφιά και το σφιχτό, παιχνιδιάρικο, μικροκαμωμένο κορμί της Βικτόρια Αμπρίλ, εδώ στον απολαυστικότερο εκτός Αλμοδόβαρ ρόλο της καριέρας της. Η Λολί ζει σ' ένα άνετο σπίτι, είναι νοικοκυρά, έχει δυο μικρούς γιους κι ένα σύζυγο, τον Λοράν (του Αλέν Σαμπά, σε μια χαμηλών τόνων, θαυμάσια ερμηνεία), που υπεραγαπά, παρότι πριν χρόνια τον έπιασε στα πράσα με μια άλλη γυναίκα. Η Λολί θα συντριβεί όταν συνειδητοποιήσει ότι ο Λοράν την απατά ακόμη, κατ' εξακολούθηση. Πάνω στην ώρα, θα περάσει από το σπίτι της, ως από μηχανής Θεά, η ανοιχτά λεσβία Μαριζό (της Ζοζιάν Μπαλασκό που ερμηνεύει με ευαισθησία, χιούμορ και χωρίς ίχνος σχηματικότητας). Η Μαριζό θα πολιορκήσει τη Λολί κι εκείνη θα θυμηθεί τι σημαίνει να είσαι επιθυμητή. Διεκδικώντας την ευτυχία της, τη σεξουαλική ικανοποίηση και την οικογένειά της, η Λολί θα εφαρμόσει ένα δαιμόνιο σχέδιο: τρεις μέρες της εβδομάδας θα κοιμάται με τη Μαριζό, τρεις με τον Λοράν και την Κυριακή θα ξεκουράζεται.

H θρυλική κωμωδία της Ζοσιάν Μπαλασό που έσπασε τα ταμεία το 1995. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.20 στο Cosmote Cinema 1

extraordinary

Extraordinary

Το «Extraordinary» διαδραματίζεται σε ένα κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι αναπτύσσουν τις υπερδυνάμεις τους την ημέρα των 18ων γενεθλίων τους. Εκτός από την Τζεν που είναι 25 ετών και ακόμη περιμένει να βρει τη δική της. Ζώντας σε ένα διαμέρισμα στο Ανατολικό Λονδίνο μαζί με την κολλητή της Κάρι, το αγόρι της Κάρι, τον Κας και μια γάτα με ταλέντα ονόματι Τζίζλορντ, η Τζεν νιώθει ανίκανη να προχωρήσει στη ζωή της, κολλημένη σε μια δουλειά σε ένα κατάστημα ειδών για πάρτι και σε μια περιστασιακή σχέση με τον Λουκ, ένα αγόρι που μπορεί να πετάει...

Η νέα σειρά του Disney+, διαθέσιμη και μέσα από το Vodafone TV, έρχεται από τους παραγωγούς του «Killing Eve» για να φέρει τα πάνω κάτω στον υπερηρωικό κόσμο του σήμερα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Disney+

myfff partir un jour

Φεύγω (Partir un jour) της Αμελί Μπονέν

Σαν χρονοκάψουλα στο ρυθμό των γαλλικών επιτυχιών των '90s, το μιούζικαλ μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο εξερευνώντας τα συναισθήματα ενός νεαρού ενήλικα που επιστρέφει στον τόπο όπου μεγάλωσε. (Μικρού μήκους)

H ταινία είναι διαθέσιμη στο MyFrenchFilmFestival


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.