Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 4 Ιουνίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 4 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


hail caesar George Clooney

Χαίρε, Καίσαρ! (Hail, Caesar!) των Ιθαν Κοέν, Τζόελ Κοέν

Στο «Χαίρε, Καίσαρ!», την καινούρια ταινία των αδελφών Κοέν που άνοιξε το φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου, ο Τζος Μπρόλιν - ο Εντι Μάνιξ - είναι ο Θεός. Μάλλον, ο απεσταλμένος του Θεού στη Γη. Δηλαδή ο διευθυντής παραγωγής του μεγάλου στούντιο Capitol στο Χόλιγουντ, ό,τι πιο κοντά στη θεϊκή παρέμβαση μπορούσε να νιώσει ο κόσμος του '50, εκεί όπου επικρατούσε η Δημιουργία (του σινεμά), η Αμαρτία, η Ενοχή, η Εξιλέωση, σφιχτά οργανωμένες σε μιάμιση ώρα, σε γεμάτο ένταση ασπρόμαυρο ή θεαματικό τεκνικολόρ. Παρόλ' αυτά, ο Εντι Μάνιξ έχει προβλήματα με τον Θεό, χάνοντας την πίστη του στο έργο που επιτελεί - μήπως ν' αφήσει αυτό το σύμπαν της μυθοπλασίας, το τόσο δύσκολο και να εργαστεί καλύτερα σε κάτι απλό, σε μια εταιρεία πηρυνικής ενέργειας; Να επιλέξει το δύσβατο δρόμο του σινεμά, ή τον εύκολο της πραγματικότητας;

Ενα μέτριο σενάριο, ένα απολαυστικό μπουκέτο των μεγαλύτερων σύγχρονων σταρ και μια γενναιόδωρη, αγνή εξομολόγηση αγάπης και πίστης στο σινεμά είναι η νέα ταινία των αδελφών Κοέν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον ΑΝΤ1

Birds of Passage

Αποδημητικά Πουλιά (Birds of Passage) των Σίρο Γκέρα και Κριστίνα Γκαλέγκο

H ιστορία, χωρισμένη σε πέντε τραγούδια, ανοίγει σε ομόκεντρους κύκλους όπου, μέσα τους, μια πολυμελής οικογένεια συμβολίζει τον τρόπο με τον οποίο οι ιθαγενείς της φυλής Γουάγιου που κατοικούν στη χερσόνησο Λα Γκουαχίρα στην Κολομβία, έγιναν ηθελημένα και άθελά τους ταυτόχρονα, τα πιόνια ενός αδίστακτου εμπορίου ναρκωτικών, κατακερματίζοντας με τον πιο βίαιο τρόπο την ενότητα της παράδοσης και των ηθικών αρχών που υπήρξαν οι θεμέλιοι λίθοι της επιβίωσής τους.

Ο Κολομβιανός σκηνοθέτης του «Στην Αγκαλιά του Φιδιού» επιστρέφει σε ένα τόπο όπου συγκρούονται η παράδοση με τη νέα εποχή, η ηθική με τη διαφθορά, με ένα σινεμά που νιώθεις ότι έχεις ξαναδεί αν και προσπαθεί να μην μοιάζει με τίποτα που έχεις ξαναδεί. Επίσημο άνοιγμα στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών, επίσημη υποβολή της Κολομβίας για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

predator

Ο Κυνηγός (Predator) του Τζον Μ. Τίρναν

Βαθιά μέσα στη ζούγκλα της Λατινικής Αμερικής μια ομάδα επίλεκτων Κομάντος κινδυνεύει από ένα μυστηριώδες πλάσμα που βλέπει την θερμική ενέργεια του σώματος και αντιλαμβάνεται την ένταση του φόβου! Είναι ο Κυνηγός που σκοτώνει από ευχαρίστηση και δεν φοβάται κανέναν και τίποτα. Όλοι θα βρεθούν απέναντι στον αιμοσταγή Κυνηγό και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής τους: να παραμείνουν ζωντανοί!

Η ταινία προβάλλεται στις 00.45 στο Σκάι

the gentlemen main

The Gentlemen του Γκάι Ρίτσι

Εχοντας χτίσει μια επικερδή αυτοκρατορία στο Λονδίνο, ένας Αμερικανός έμπορος ναρκωτικών αποφασίζει να την πουλήσει για να επιστρέψει στην πατρίδα του. Μα οι προθέσεις του γίνονται αντιληπτές από ανταγωνιστές που καιροφυλακτούν.

Ο Γκάι Ρίτσι επιχειρεί το δικό του, διασκεδαστικό σε κάθε περίπτωση, magnum opus πάνω στο γκανγκστερικό είδος (όπως το γνωρίσαμε από τον ίδιο 20 χρόνια πριν). Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.55 στο Cosmote Cinema 1

room in rome

Δωμάτιο στη Ρώμη (Habitacion en Roma) του Χούλιο Μέντεμ

Δύο γυναίκες συναντιούνται σε μπαρ της Ρώμης. Η μία είναι Ισπανίδα, φλογερή και αυθόρμητη, λέει ό,τι σκέφτεται και ζει για τη στιγμή. Η άλλη, Ρωσίδα, πιο ντροπαλή και συνεσταλμένη, μοιάζει να τεστάρει τα όριά της. Περπατάνε στους πιο ρομαντικούς νυχτερινούς δρόμους της Ευρώπης κι όταν καταλήγουν στο ξενοδοχείο της μίας, και οι δύο γνωρίζουν πολύ καλά τι θα συμβεί. Μέσα σε λίγα λεπτά τα γυμνά τους σώματα αποκαλύπτονται στην κάμερα και θα παραμείνουν εκτεθειμένα στο θεατή για όλη τη διάρκεια της ταινίας. Οι πραγματικές τους ταυτότητες, τα μυστικά και τα συναισθήματά τους όμως, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να απογυμνωθούν.

Ο Χούλιο Μέντεμ, ο σκηνοθέτης που πάντα κοιτά κάτω από την επιδερμίδα των πραγμάτων, εδώ βάζει στοίχημα με τη γυμνή επιδερμίδα και χάνει. Θεατρικό, στυλιζαρισμένο, αφελές. Θα προσθέταμε και ηδονοβλεπτικό, αλλά ακόμα και από την κλειδαρότρυπα για να σε διεγείρει το θέαμα, πρέπει να είναι πιο ειλικρινές. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.