Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες. Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.

daniel 16 607

Ντάνιελ '16 του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου

Ο Ντάνιελ είναι ένας Γερμανός έφηβος που στέλνεται σε μια κοινότητα αγωγής ανηλίκων σε ένα απομονωμένο χωριό στον Εβρο, κοντά στα σύνορα με Τουρκία, προκειμένου να εκτίσει την ποινή του. Εκεί, θα βιώσει εμπειρίες που θα ξυπνήσουν μέσα του πρωτόγνωρα συναισθήματα και θα τον οδηγήσουν μπροστά σε δύσκολα διλήμματα. Η νέα ταινία μυθοπλασίας του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου - διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία - που έκανε την πρεμιέρα της στο 61ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Η ταινία προβάλλεται δωρεάν στην πλατφόρμα Cinesquare στο πλαίσιο του 33ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Loin de Vous J'ai Grandi 607

Μακριά σου Μεγάλωσα (Loin de Vous J'ai Grandi) της Μαρί Ντιμορά

Εδώ και πολύ καιρό, ο Νικολά τα βγάζει πέρα μόνος του. Τώρα είναι στα 13, αγαπάει την ιστορία του Οδυσσέα, τον Τζακ Λόντον και ζει σε ένα ορφανοτροφείο στην κοιλάδα του ποταμού Μπρους στην Αλσατία, μαζί με τον φίλο του τον Σαέφ, που έχει έρθει από μακριά, από την απέναντι ακτή. Πάνε παρέα στο δάσος για να ακούσουν τη μουσική τους, να μιλήσουν για κορίτσια και για μηχανάκια. Ή για να το σκάσουν. Πότε-πότε, ο Νικολά συναντάει τη μητέρα του και την οικογένειά του, για μια βόλτα στο λούναπαρκ, ένα αναψυκτικό ή κάποια βάφτιση. Σύντομα, όμως, θα γίνει 15 και το μέλλον πλησιάζει. Επίσημη συμμετοχή στο τμήμα ACID του Φεστιβάλ Καννών. Η ταινία προβάλλεται δωρεάν στο 23ο Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

kosher beach

Παραλία Kosher της Καρίν Κάινερ

Η όμορφη ακτογραμμή του Τελ Αβίβ προσελκύει πιστούς παραθεριστές που θέλουν να βρουν γαλήνη και χαλάρωση στη Μεσόγειο. Μεταξύ αυτών είναι και οι γυναίκες από το Bnei Brak, ενα κλειστό ορθόδοξο προαστίο, οι οποίες συχνάζουν σε μια διαχωρισμένη ως προς το φύλο πλευρά της παραλίας, αποκομμένη από τις κοντινές παραλίες που συχνάζουν ομοφυλόφιλοι, με έναν φράχτη «σεμνότητας». Η διορατική και συχνά χιουμοριστική ταινία της Κάινερ διερευνά τη σημασία αυτής της κοσμικής παραλίας και αψηφά τις επιθυμίες των ραβίνων που φοβούνται τη «ανηθικότητα» της παραλίας. Η ταινία προβάλλεται δωρεάν στο Eθνογραφικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

28 Days Later 607

28 Μέρες Μετά (28 Days Later) του Ντάνι Μπόιλ

Μια οµάδα ακτιβιστών οικολόγων απελευθερώνει από ένα ερευνητικό εργαστήριο πειραματόζωα φορείς ενός επικίνδυνου ιού. Καμία ένδειξη θεραπείας και αποτέλεσµα: µέσα σε 28 ηµέρες έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη Βρετανία µετατρέποντάς τη σε έρηµο τοπίο. Μια οµάδα επιζώντων προσπαθεί να επιβιώσει αγνοώντας ότι οι επιθέσεις των µολυσµένων ατόµων από τον ιό δεν είναι το µόνο πρόβληµα που θα έχουν να αντιµετωπίσουν. Επίκαιρη ξανά και ξανά, η υποδειγματική zombie movie του Ντάνι Μπόιλ από το 2002 μέχρι την αιωνιότητα. Προβάλλεται σήμερα στις 23.00 στον ALPHA.

American Murder 607

American Murder: The Family Next Door της Τζένι Πόπλγουελ

«Αυτό το ντοκιμαντέρ έχει όλο το οπτικό υλικό για να αφηγηθεί μια σκληρή ιστορία ενός αληθινού εγκλήματος δίχως χαζές αναπαραστάσεις, αλλά αυτό που το κάνει ακόμη πιο δυνατό είναι το πόσο καταθλιπτικό είναι, για τον θεατή να ανακαλύπτει, ότι ο γλυκούλης τύπος είναι ο αληθινός δολοφόνος της ιστορίας.» Τα παραπάνω λέει ο Τζον Γουότερς που έβαλε το ντοκιμαντέρ της Τζένι Πόπλγουελ στα καλύτερα του 2020. Δίκαια.Προβάλλεται στο Netflix με ελληνικούς υπότιτλους

Ovil and Usman 607

Ovil and Usman του Δημήτρη Γέρου

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει την εκ βαθέων μαρτυρία ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού Μουσουλμάνων, των Οβίλ και Ουσμάν, των οποίων η μόνη επιθυμία ήταν να ζήσουν ελεύθερα μαζί. Στις χώρες προέλευσής τους όμως είναι παράνομο για τους ομοφυλόφιλους άντρες να ζουν τις ζωές τους όπως θα ήθελαν. Έτσι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να αποδράσουν προς τη Δύση, ακολουθώντας το παράνομο καραβάνι μεταναστών και προσφύγων που οδηγεί από την Ασία προς τη Ελλάδα. Κατέληξαν παγιδευμένοι στο διαβόητο hot spot-προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας και εκεί ο «Παράδεισος της Δύσης» θα τους δείξει το πιο σκληρό του πρόσωπο. Το ντοκιμαντέρ «Ovil and Usman» είναι η πρώτη σκηνοθετική δουλειά του εικαστικού Δημήτρη Γέρου. Επίσημη συμμετοχή στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο 10ο LGBT International Film Festival στην Πολωνία, στο OAXACA Film Festival στο Μεξικό και στο Φεστιβαλ Ελληνικών Ντοκιμαντερ, GrecDoc (2020) στο Παρίσι. Η ταινία προβάλλεται δωρεάν στην πλατφόρμα Cinesquare στο πλαίσιο του 33ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.