Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


Green Book 607

Το Πράσινο Βιβλίο του Πίτερ Φαρέλι

To 1960, o Τόνι Λιπ, πορτιέρης από μία Ιταλο-αμερικανική γειτονιά του Μπρόνξ, προσλαμβάνεται ως οδηγός του Δόκτωρα Ντον Σίρλει, ενός παγκοσμίου φήμης αφροαμερικάνου πιανίστα, για να τον συνοδεύσει σε μία περιοδεία από το Μανχάταν, στον βαθύ Αμερικάνικο Νότο. Θα πρέπει να κινηθούν στηριζόμενοι στο «Πράσινο Βιβλίο», που θα τους υποδείξει τα ελάχιστα καταλύματα, εστιατόρια κ.λπ. που ήταν τότε ασφαλή για τους Αφροαμερικανούς. Μια από τις πιο αισιόδοξες, συγκινητικές και feel good «αμερικανιές» με τρία Οσκαρ στην κατοχή της, ανάμεσά τους κι αυτό της Καλύτερης Ταινίας. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2.

runaway bride 607

H Νύφη το' Σκασε του Γκάρι Μάρσαλ

Ο δημοσιογράφος Αϊκ Γκράχαμ αναλαμβάνει να γράψει ένα άρθρο για την Μάγκι, μια νεαρή κοπέλα που ως νύφη έχει την...κακή συνήθεια να «στήνει» τους υποψήφιους συζύγους της στα σκαλιά της εκκλησίας. Θα χάσει όμως έτσι τη δουλειά του, αφού το άρθρο θα θεωρηθεί ότι στρέφεται κατά των γυναικών! Καθώς τώρα η Μάγκι προετοιμάζεται για έναν ακόμα γάμο, ο Αϊκ κάνει τις δικές του προετοιμασίες για ένα άρθρο κόλαφο, που θα αποδεικνύει τους ισχυρισμούς του. Τα πράγματα όμως θα έχουν μια απρόσμενη τροπή.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο OPEN.

narnia 607

Το Χρονικό Της Νάρνια: Το Λιοντάρι, Η Μάγισσα Και Η Ντουλάπα του Αντριου Ανταμσον

Η Νάρνια, ένας κόσμος μυστικός, με μια παράξενη γοητεία και ιδιόμορφα πλάσματα - φαύνους, κένταυρους, νάνους και όντα που δε μπορεί να σκεφτεί ο νους του ανθρώπου, βρίσκεται στοιχειωμένος μέσα στον αιώνιο χειμώνα της Λευκής Βασίλισσας, Τζάντις. Είναι ο κόσμος που θα συναντήσουν απροσδόκητα τέσσερα αδέλφια, όταν κατά λάθος ανοίξουν μια ντουλάπα, που δε θα έπρεπε να ανοίξουν ποτέ, τη στιγμή που έπαιζαν «κρυφτό» μέσα στο σπίτι ενός καθηγητή στους αγρούς της Αγγλίας. Τώρα πια, δε μπορούν να κάνουν πίσω. Ο κόσμος της Νάρνια χρειάζεται τη λύτρωση, που μόνο η Λούσυ, ο Έντμουντ, η Σούζαν και ο Πίτερ μπορούν να προσφέρουν. Η Τζάντις όμως, είναι εκεί, πανταχού παρούσα, και δε πρόκειται να αφήσει κανέναν και τίποτα να απειλήσει την παντοδυναμία της.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον Alpha.

mamma mia 607

Mamma Mia της Φιλίντα Λόιντ

Μια μητέρα. Μια κόρη. Τρεις πιθανοί μπαμπάδες. Ποιος θα τη συνοδεύσει τελικά στα σκαλιά της εκκλησίας; Με φόντο ένα ελληνικό νησί, παρακολουθούμε την ιστορία μίας μητέρας και της κόρης της, αλλά και την πορεία μιας ολόκληρης ζωής... Την παραμονή του γάμου της, η Σόφι, αποφασίζει να μάθει με οποιονδήποτε τρόπο ποιος είναι ο πατέρας της για να βρει επιτέλους την αλήθεια για την ταυτότητά της... Όταν πέφτει στα χέρια της το ημερολόγιο της μητέρας της, Ντόνα, ο μίτος αρχίζει να ξετυλίγεται και να διαγράφεται στον ορίζοντα η ταυτότητα του πατέρα της, καθώς την εποχή εκείνη υπήρχαν τρεις άντρες στη ζωή της μητέρας της, άρα ισάριθμοι πιθανοί μπαμπάδες... Έτσι, τρεις άγνωστοι μεταξύ τους άντρες, φτάνουν στο ειδυλλιακό ελληνικό νησί, καλεσμένοι στο γάμο και το ερωτικό παρελθόν της μητέρας της νύφης, αναβιώνει... Ποιος θα συνοδεύσει τελικά τη Σόφι στην εκκλησία;

Η ταινία προβάλλεται στις 16.35 στο Cosmote Cinema 1 HD.

Shoplifters 607

Κλέφτες Καταστημάτων του Χιροκάζου Κόρε-Εντα

Ενα παγερό χειμωνιάτικο βράδυ ο Οσάμου με τον μικρό του γιο Σότα μπαίνουν στο τοπικό σούπερ μάρκετ για να ακολουθήσουν τη συνηθισμένη τους ρουτίνα. Να κλέψουν τις προμήθειες της μέρας - ήρεμα, αποφασιστικά, χορογραφημένα. Στο δρόμο για το σπίτι όμως (μία παράγκα σε φτωχική συνοικία του Τόκιο) περνούν από τις εργατικές κατοικίες, όπου στο μπαλκόνι συναντούν το ίδιο θέαμα όπως κάθε βράδυ: ένα τετράχρονο κοριτσάκι που οι γονείς του το αφήνουν μόνο του έξω στο κρύο. Ο χαμογελαστός Οσάμου παίρνει το παιδί μαζί του, προς έκπληξη της γυναίκας, της γιαγιάς και της νύφης του: αντέχουν να ταΐσουν άλλο ένα στόμα; Οταν όμως βλέπουν τα σημάδια κακοποίησης στο σώμα του κοριτσιού, δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Η μικρή Ριν (της καίνε τα παλιά της ρούχα, την κουρεύουν, της δίνουν νέο όνομα και νέα ευκαιρία στη ζωή) γίνεται μέλος της οικογένειάς τους. Μίας οικογένειας τυχοδιωκτών, όπου κανείς δεν είναι αθώος. Ολοι εξαπατούν, κλέβουν, κερδίζουν πονηρά κι άνομα τα προς το ζην για να συμπληρώσουν το πενιχρό ημερομίσθιο του εργάτη πατέρα και της μαγείρισσας μάνας. Κανείς όμως δε θεωρεί ό,τι κάνουν «κλοπή». Ούτε στην περίπτωση του μικρού κοριτσιού. Ολα είναι θέμα επιβίωσης. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo.

μπαλάντα τρύπιας καρδιάς 607

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς του Γιάννη Οικονομίδη

Το γουέστερν γίνεται ίστερν, καθώς ο θρασύδειλος Ηρακλής, επαρχιώτης επιχειρηματίας, σχεδιάζει να εκδικηθεί τη γυναίκα του Ολγα που τον κερατώνει με τον Μάνο, πρώην λαϊκό τροβαδούρο και νυν ιδιοκτήτη τοπικού σκυλάδικου. Για την τιμή όχι μόνο του ανδρισμού του, αλλά και του σακ βουαγιάζ με το εκατομμύριο που αφαίρεσε η μοιχαλίδα από τις κρυψώνες στο σπίτι. Οι μαμάδες εκατέρωθεν μπλέκουν μανιπουλαριστικά στη βεντέτα, το ίδιο και τυχοδιώκτες, απατεώνες και παράγοντες τοπικοί, μαζί και εκτελεστές εισαγόμενοι. Είναι αμφίβολο αν έστω κι ένας θα ξεφύγει από τον μύλο των προδοσιών και των αναμετρήσεων. Οι άντρες δεν υπάρχουν πια στην μαύρη, πικρή… κωμωδία του Γιάννη Οικονομίδη, ενός από τους Ελληνες σκηνοθέτες που επιμένουν σε ένα σινεμά με χαρακτήρα και ταυτότητα. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς