Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 23 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 23 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Ευρώπη, το Ονειρο 607

Ευρώπη το Ονειρο των Αγγελου Κοβότσου και Ανέτας Παπαθανασίου

Ο Αντρέας, έφηβος από την Πάτρα με κλίση στη δραματική τέχνη και όνειρο να φύγει για σπουδές στο εξωτερικό, προσπαθεί να είναι σωστός στις σχολικές και οικογενειακές του υποχρεώσεις χωρίς να επιβαρύνει τους οικονομικά δυσπραγείς γονείς του.

Ο 17χρονος Αμπντάλα, που έφθασε από την εμπόλεμη Συρία στη Βιέννη με χίλια βάσανα, περιμένει την άφιξη της διασκορπισμένης σε Τουρκία και Βόρεια Αφρική φαμίλιας του, ενώ η Αυστρία ετοιμάζεται για τις πιο κρίσιμες βουλευτικές εκλογές της σύγχρονης ιστορίας της.

Και ο νεαρός Αλί Ρεζά, πρόσφυγας από το Αφγανιστάν, αφού πέρασε λαθραία από την Πάτρα στην Ιταλία, παλεύει τώρα να προσαρμοστεί στην καθημερινότητα της Στοκχόλμης, όπου διαβιώνει σε έναν ξενώνα προσφύγων περιμένοντας την έγκριση για την άδεια διαμονής του στη Σουηδία.

Η ταινία των έμπειρων ντοκιμαντερίστων Αννέτας Παπαθανασίου («Καντίρ: Ενας Αφγανός Οδυσσέας», «Παίζοντας με τη Φωτιά») και Αγγελου Κοβότσου («Encardia, η Πέτρα που Χορεύει», «StringLESS»), που παρακολούθησαν από κοντά την καθημερινότητα των τριών εφήβων επί μια διετία, παραλληλίζει τις ιστορίες τους μέσα από μια γερά συντονισμένη αφήγηση που αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τις ελπίδες τους, και μέσα από ένα ρυθμικό μοντάζ που συμπυκνώνει καίρια τον θεματικό άξονα του ειρωνικού τίτλου: η Γηραιά Hπειρος εξακολουθεί να φαντάζει σαν τη γη της επαγγελίας στα μάτια των δοκιμαζόμενων νιάτων που έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους, κι ας έχει από χρόνια παραδοθεί στην οικονομική ύφεση και την μολυσματική ξενοφοβία -κι ας είναι πλέον κάθε άλλο παρά ονειρική. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Ευρώπη, το Ονειρο».

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 23.30.

ete 85 main

To Kαλοκαίρι του '85 του Φρανσουά Οζόν

Το μικρό ιστιoπλοϊκό σκάφος του 16χρονου Αλέξ αναποδογυρίζει κοντά στις ακτές της Νορμανδίας. Ο 18χρονος Νταβίντ τον σώζει ηρωικά. Ο Αλέξ μόλις βρήκε τον φίλο των ονείρων του. Ομως, μπορεί το όνειρο να διαρκέσει πάνω από ένα καλοκαίρι, το καλοκαίρι του ’85;

Βασισμένος στο βρετανικό young adult βιβλίο του «Dance on My Grave» του Βρετανού Αϊνταν Τσέιμπερς, ο Οζόν χτίζει την ιστορία του με τρόπο γοητευτικό, κατορθώνοντας να συλλάβει όχι μόνο την εποχή και την στιγμή, αλλά κι όλες τις διαφορετικές αποχρώσεις μιας σχέσης τόσο καθοριστικής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Καλοκαίρι του '85».

Η ταινία στριμάρει στο Viva.gr μέχρι και 31 Αυγούστου.

A Ciambra 607

Η Γειτονιά των Ανθρώπων (A Ciambra).του Τζόνας Καρπινιάνο

Ενας 14χρονος που μεγαλώνει σε μια μικρή κοινότητα Ρομά στην Καλαβρία βιάζεται απεγνωσμένα να μεγαλώσει: πίνει, καπνίζει, κάνει παρέα με ντόπιους και Αφρικανούς μετανάστες, ακολουθώντας τον αδελφό του –τον οποίο έχει για πρότυπο– σε κάθε του κίνηση. Κάποια στιγμή, όμως, θ’ αναγκαστεί να αποδείξει αν όντως είναι έτοιμος να γίνει άνδρας.

Επίσημη υποψηφιότητα της Ιταλίας για το Οσκαρ Διεθνούς Ταινίας το 2017, στα χνάρια του νεορεαλισμού που συγκίνησε τον Μάρτιν Σκορσέζε και ανέλαβε χρέη εκτελεστή παραγωγού.

Η ταινία είναι διαθέσιμη τώρα online από τη StraDa, στη Viva.gr.

black adder

Μαύρη Οχιά (The Black Adder)

Η θρυλική κωμωδία με τον Ρόουαν Ατκινσον, ταξιδεύει μέσα στους αιώνες, από τη Μεσαιωνική Αγγλία μέχρι τα Χαρακώματα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Έντμουντ Μπλάκαντερ, το πιο ύπουλο και πανούργο «φίδι» της Βρετανικής κωμωδίας, χύνει διαρκώς το δηλητήριό του και καταφέρνει να ξεγλιστράει από τους κινδύνους που του επιφυλάσσει η μοίρα. Ο Ρόουαν Ατκινσον συνυπογράφει και ως δημιουργός, μαζί με τον Ρίτσαρντ Κέρτις. Παρέα τους, μεγάλα ονόματα της Βρετανικής υποκριτικής τέχνης, όπως ο Στίβεν Φράι, ο Χιου Λόρι (ο Dr. House όπως δεν τον έχετε ξαναδεί), και η Μιράντα Ρίτσαρντσον.

Και οι τέσσερις κύκλοι της «Μαύρης Οχιάς» στριμάρουν στο ERTFLIX.

The Mothman Prophecies

Ο Χρησμός της Πεταλούδας (The Mothman Prophecies) του Μαρκ Πέλινγκτον

Ενας επιτυχημένος δημοσιογράφος μεγάλης εφημερίδας, ο Τζον Κλάιν, και η γυναίκα του Μαίρη, παθαίνουν τροχαίο ατύχημα όταν εκείνη τρομάζει από κάτι που βλέπει όταν οδηγεί και χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Στο νοσοκομείο όπου διακομίζεται παρουσιάζει επιπλέον παραισθήσεις και στις εξετάσεις που της κάνουν, διαπιστώνεται ότι πάσχει από γλοιοβλάστωμα - κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο. Στον όγκο αποδίδονται οι παραισθήσεις της και οι παράξενες ζωγραφιές που σχεδιάζει στη διάρκεια της νοσηλείας της. Ανάμεσα στα σχέδιά της είναι και μια σκοτεινή μορφή σαν ανθρωπόμορφη νυχτοπεταλούδα με κόκκινα μάτια. Η Μαίρη Κλάιν υποκύπτει λίγο καιρό αργότερα στη νόσο της και δύο χρόνια μετά ο Τζον Κλάιν βρίσκεται στην επαρχιακή πόλη Πόιντ Πλέζαντ χωρίς να θυμάται πώς και γιατί οδήγησε μέχρι εκεί. Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος αντιμετωπίζει μια σειρά από ανεξήγητα φαινόμενα και γεγονότα και τελικά μαθαίνει ότι διάφοροι κάτοικοι βλέπουν οράματα σαν εκείνα που είχε ζωγραφίσει η γυναίκα του.

Καλογραμμένος και καλοπαιγμένος μεταφυσικός τρόμος με τους Ρίτσαρντ Γκιρ και Λόρα Λίνεϊ σε πρώτο πλάνο.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο OPEN.

longshots 607

Longshots από το BBC Reel

Το LongShots, το διαδικτυακό φεστιβάλ του BBC Reel, επιστρέφει από τώρα ως και τις 22 Σεπτεμβρίου, με 13 μικρού μήκους ντοκιμαντέρ απ' όλο τον κόσμο, τα οποία δεν έχουν αλλού διανομή. Η περσινή διοργάνωση του LongShots σημείωσε πάνω από 400.000 θεάσεις, ενώ το φετινό event γίνεται και διαγωνιστικό, με κριτική επιτροπή αλλά και με βραβείο κοινού για το οποίο μπορεί ο κάθε θεατής να ψηφίσει. Σύμφωνα με το BBC, «Οι ταινίες του προγράμματος εξερευνούν ιστορίες που εμπνέουν και ενθουσιάζουν και που μας θυμίζουν τη χαρά της ανθρώπινης ύπαρξης, τιμούν τα νέα ξεκινήματα και τα θαύματα του ποικιλόμορφου, πολύχρωμου, εντυπωσιακού κόσμου μας. Ταινίες που κάνουν την καρδιά σου ν' αναπηδήσει, που σε εκπλήσσουν, που εξετάζουν καίρια ζητήματα μέσα από ένα νέο, αυτοδύναμο φακό και, πάνω απ' όλα, γιορτάζουν την ομορφιά και ποικιλομορφία του πλανήτη μας.»

Μπορείτε να ξεκινήσετε να βλέπετε μικρού μήκους ντοκιμαντέρ και να ψηφίζετε, από τώρα, εδώ.

The Illusionist

Ο Μάγος Αϊζενχάιμ (The Illusionist) του Νιλ Μπέργκερ

Αρχές του 20ου αιώνα. Ο Aϊζενχαϊμ, ένας νεαρός μάγος, που εξαιτίας των μαγικών του δυνάμεων, πολλοί πιστεύουν ότι έχει σχέση με το διάβολο, ερωτεύεται παράφορα την πριγκίπισσα Σοφία. Όμως, τα πράγματα για τον ίδιο δυσκολεύουν όταν η νεαρή πριγκίπισσα ανακοινώνει ότι αποφάσισε να παντρευτεί το διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Λεοπόλδο. Η καρδιά του νεαρού μάγου ραγίζει. Ο μοναδικός τρόπος να κερδίσει την αγαπημένη του, είναι να χρησιμοποιήσει τις μαγικές δυνάμεις του! Ο αρχηγός της αστυνομίας της Βιέννης αναλαμβάνει ένα πολύ δύσκολο έργο. Να συλλάβει τον Άϊζενχαϊμ κατασκευάζοντας ψεύτικες κατηγορίες. Ο μάγος όμως έχει αντίθετη γνώμη και ετοιμάζεται για ένα τελευταίο κόλπο που θα κόψει την ανάσα

Ενδιαφέρουσα «συζήτηση» γύρω από την αιώνια πάλη της λογικής με τη... μαγεία, με τους Εντουαρντ Νόρτον και Πολ Τζιαμάτι να γεμίζουν τα κενά μιας κατά τα άλλα μετριοπαθούς ταινίας.

Η ταινία προβάλλεται στo STAR στις 03.15.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.