Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 21 Μαρτίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 21 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Green Book 607

Το Πράσινο Βιβλίο (Green Book) του Πίτερ Φαρέλι

To 1960, o Τόνι Λιπ, πορτιέρης από μία Ιταλο-αμερικανική γειτονιά του Μπρόνξ, προσλαμβάνεται ως οδηγός του Δόκτωρα Ντον Σίρλει, ενός παγκοσμίου φήμης αφροαμερικάνου πιανίστα, για να τον συνοδεύσει σε μία περιοδεία από το Μανχάταν, στον βαθύ Αμερικάνικο Νότο. Θα πρέπει να κινηθούν στηριζόμενοι στο «Πράσινο Βιβλίο», που θα τους υποδείξει τα ελάχιστα καταλύματα, εστιατόρια κ.λπ. που ήταν τότε ασφαλή για τους Αφροαμερικανούς.

Μια από τις πιο αισιόδοξες, συγκινητικές και feel good «αμερικανιές» με τρία Οσκαρ στην κατοχή της, ανάμεσά τους κι αυτό της Καλύτερης Ταινίας. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

avengers infinity war 607

Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας (Avengers: Infinity War) των Αντονι Ρούσο, Τζο Ρούσο

Προκειμένου να υποτάξει το Σύμπαν, αφού καταστρέψει το μισό από αυτό, ο πανίσχυρος Thanos αναζητά τα έξι πετράδια της Αιωνιότητας. Μετά την συντριβή του αεροσκάφους στον πλανήτη Άσγκαρντ θα αποκτήσει το δεύτερο πολύτιμο πετράδι. Μένουν ακόμα άλλα τέσσερα, από τα οποία τον χωρίζει η... ομάδα των Εκδικητών. Ακόμα όμως κι αν ο Iron Man, ο Thor, ο Hulk, ο Captain America, η Black Widow, ο Spiderman, ο Black Panther, ο Doctor Strange και οι Φύλακες του Γαλαξία ξεπεράσουν τις διαφορές τους και ενωθούν σε μια γροθιά απέναντι σε αυτόν τον απειλητικό κίνδυνο, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τη σωτηρία του σύμπαντος. Ο Thanos όμως είναι ήδη εδώ.

Επικό με τους δικούς του όρους, μελαγχολικό όσο ποτέ μια ταινία της Marvel, φαντασμαγορικό και αστείο σε υπέρ-ποσότητες, αυτό το κεφάλαιο στη ζωή των Εκδικητών είναι ήδη μέτρο σύγκρισης για τα blockbuster που θέλουμε να βλέπουμε. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.30 στον Alpha

coda

CODA της Σίαν Χέντερ

Βασισμένο στην ταινία του Ερίκ Λαρτιγκό «Οικογένεια Μπελιέ», το «Coda» μεταφέρει την δράση σε μια μικρή ψαράδικη πόλη της Αμερικής και τοποθετεί στο κέντρο της την 17χρονη Ρούμπι, το μόνο μέλος μιας οικογένειας κωφών ψαράδων που έχει την ακοή της, και η οποία από πολύ μικρή λειτουργεί ως ο μεταφραστής τους και ο σύνδεσμος τους με τον υπόλοιπο κόσμο. Οταν η ανάγκη των γονιών της να τους βοηθήσει με το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα αυτοοργάνωσης των ψαράδων της περιοχής, συγκρουστεί με τα δικά της θέλω για μια μουσική υποτροφία στο πανεπιστήμιο, θα έρθει η στιγμή που όλοι θα καταλάβουν πως ο καθένας πρέπει να βρει τον δικό του δρόμο και πως η δυναμική της οικογένειάς τους θα πρέπει αναγκαστικά να αλλάξει.

Μια ταινία φτιαγμένη για να συγκινήσει, που κέρδισε το μεγάλο βραβείο, το βραβείου κοινού (και κάμποσα άλλα) στο φετινό φεστιβάλ του Sundance. Διαθέσιμη για streaming στο Apple Tv+. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+

Brokeback Mountain 607

Tο Μυστικό του Brokeback Mountain (Brokeback Mountain) του Ανγκ Λι

Ο Ενις κι ο Τζακ είναι καουμπόηδες, φροντίζουν τα κοπάδια, μοναχικά, σιωπηλά. Οι κοινωνικές νόρμες και, στην πορεία, οι γάμοι και των δυο, δεν θα εμποδίσουν να γεννηθεί ανάμεσά τους ένας μεγάλος, απαγορευμένος ακόμα, έρωτας. Το πρώτο mainstream γκέι ρομάντζο, η αξέχαστη ταινία, βασισμένη στο μυθιστόρημα της Ανι Πράουλ, με πρωταγωνιστές τους Τζέικ Τζίλενχαλ και Χιθ Λέτζερ, εξακολουθεί να βλέπεται με αγωνία, πάθος και συγκρατημένο δάκρυ.

Η ταινία προβάλλεται στο Cosmote Cinema 1 στις 22.40

ακίνητο ποτάμι 607

Ακίνητο Ποτάμι του Αγγελου Φραντζή

Το «Ακίνητο Ποτάμι» είναι μια ταινία αντιθέσεων. Το δηλώνει κι ο τίτλος της: ένα ποτάμι δεν είναι ποτέ ακίνητο, μπορεί μόνο να είναι παγωμένη η επιφάνειά του, ενώ κάτω απ' αυτή το νερό τρέχει με ορμή. Με τον ίδιο τρόπο, η πέμπτη ταινία του Αγγελου Φραντζή είναι ένα φιλμ ήρεμο, με μια βαρύτητα εικαστική και φιλοσοφική, που κάθε τόσο αφήνει να εκραγεί το πάθος, ή η απόγνωση των ηρώων του. Αυτοί είναι η Αννα (Κάτια Γκουλιώνη) και ο Πέτρος (Ανδρέας Κωνσταντίνου), ένα ζευγάρι που αγαπιέται επίμονα, παρότι η σχέση τους είναι, συμβολικά, δύστοκη. Η ζωή τους έχει αλλάξει, έχουν μεταφερθεί σε μια παγωμένη, βιομηχανική πόλη της Σιβηρίας χάρη στη δουλειά εκείνου και για μήνες δεν μπορούν να κάνουν σεξ. Οταν, λοιπόν, η Αννα μένει έγκυος, οι αντιδράσεις τους είναι κι αυτές αντίθετες. Ο Πέτρος θεωρεί, απρόθυμα και βασανιστικά, αλλά όπως επιβάλει η λογική, ότι η γυναίκα του τον έχει απατήσει. Η Αννα το αρνείται και πιστεύει ότι το μωρό είναι δώρο Θεού: για να το ερμηνεύσει και να το αποδεχτεί, στρέφεται στη θρησκεία, με την υποστήριξη της τοπικής ορθόδοξης χριστιανικής κοινότητας.

Θα μπορούσε κανείς να το δει κι ως φόρο τιμής στον Αντρέι Ταρκόφσκι, είναι όμως οι σταθεροί προβληματισμοί του Αγγελου Φραντζή στην πιο ώριμη, μπαρόκ, μεγαλεπήβολη εκδοχή τους. Βραβευμένη από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

triple agent

Τριπλός Πράκτορας (Triple Agent) του Ερίκ Ρομέρ

Παρίσι, 1936. Το Λαϊκό Μέτωπο και ο πόλεμος στην Ισπανία αναστατώνουν το πνεύμα και προκαλούν την ανάγκη για δράση. Ο Φιοντόρ, αξιωματικός του τσαρικού στρατού, πρόσφυγας στη Γαλλία μαζί με την Ελληνίδα γυναίκα του Αρσινόη, βιώνει τον αναβρασμό. Όσο η Αρσινόη αποκτά θερμές σχέσεις με τους κομμουνιστές γείτονες, εκείνος φεύγει σε μυστικά ταξίδια και προκαλεί στους γύρω του μια συγκεχυμένη ανησυχία. Δεν κάνει καμία προσπάθεια ν’ αποκρύψει το γεγονός ότι είναι κατάσκοπος, αλλά δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα των ανωτέρων του. Πρόκειται για τους αντι-κομμουνιστές, για τη νεαρή Σοβιετική Ένωση, τους Ναζί, ή όλους μαζί; Το γνωρίζει, άραγε, ο ίδιος, ο Φιοντόρ, που αγαπά τη γυναίκα του, αλλά μοιάζει έτοιμος να τη θυσιάσει στο όνομα μιας πιθανής δολοπλοκίας;

Με πρωταγωνίστρια την Ελληνίδα Κατερίνα Διδασκάλου και με Επίσημη Συμμετοχή στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου, ο βετεράνος του γαλλικού κινηματογράφου, Ερίκ Ρομέρ, επιστρέφει στο προσκήνιο, μ’ ένα προσωπικό δράμα, εσωτερικό όπως μόνο εκείνος ξέρει να το σχεδιάσει. Ελεύθερη μεταφορά πραγματικής ιστορίας, ο Τριπλός Πράκτορας είναι ένα εγκεφαλικό, συγκλονιστικό και παράλληλα οδυνηρά μύχιο επικό ποίημα που συνδυάζει δυο διαμετρικά αντίθετες παραμέτρους: την ιδιωτική ζωή ενός άντρα και μιας γυναίκας με τις αναταραχές της παγκόσμιας πολιτικής διαμάχης, την απόλυτη ηθική με την ευρεία έννοια του ψέματος.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς