Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Οπου Υπάρχουν Ανθρωποι

Οπου Υπάρχουν Ανθρωποι του Νίκου Μεγγρέλη

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας», ο Νίκος Μεγγρέλης σκηνοθετεί ένα ντοκιμαντέρ βασισμένο στο σπάνιο οπτικό υλικό της οργάνωσης και στις αφηγήσεις των μελών που τη στελέχωσαν και συμμετείχαν σε δεκάδες αποστολές στην Ελλάδα και στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα – σε κάθε σημείο όπου άνθρωποι, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας ή φύλου, χρειάζονταν ιατρική βοήθεια, μετά από σεισμούς, φυσικές καταστροφές, πείνα, φτώχεια και πολέμους.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 23.45.

snake eyes

Snake Eyes του Μπράιαν Ντε Πάλμα

Ο Ρικ Σαντόρο είναι ένας αστυνομικός στο Ατλάντικ Σίτυ, που η ζωή του θα αλλάζει ξαφνικά, όταν βρεθεί αυτόπτης μάρτυρας μιας αιφνίδιας πολιτικής δολοφονίας, μέσα σε ένα κατάμεστο γήπεδο. Καθώς το αστυνομικό καθήκον τον καλεί να αναλάβει δράση, αποφασίζει να διεκδικήσει κεντρικό ρόλο στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Μια σειρά εντατικών ανακρίσεων ξεκινά, σύντομα όμως διαπιστώνει ότι κάθε μικρό βήμα που καταφέρνει τον οδηγεί σε ένα όλο και μεγαλύτερο παζλ μυστηρίου, συνομωσίας και διαφθοράς. Όταν πια συνειδητοποιήσει ότι έχει ανοίξει την πόρτα μιας πλεκτάνης χωρίς προηγούμενο, η ζωή του θα έχει ήδη μπει στον πιο θανάσιμο κίνδυνο.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στον Alpha.

Double Vies 607

Παιχνίδια Ζευγαριών (Doubles Vies) του Ολιβιέ Ασαγιάς

Συζυγικές σχέσεις σε κρίση. Αστοί μεσήλικες που αντιμετωπίζουν με αγωνία καθημερινά προβλήματα πρώτου κόσμου. Απιστίες, ψέματα, ψεύτικα χαμόγελα και μια επίπλαστη αίσθηση ευτυχίας. Και πέρα από όλα αυτά, ένας εκδοτικός κόσμος που μεταβάλλεται, νέες τεχνολογίες που ανατρέπουν τις ισορροπίες και λογοτεχνικές αφηγήσεις που εμπνέονται όχι και τόσο ελεύθερα από την αληθινή ζωή των ηρώων.

Αδιαφορώντας παντελώς για τις διπλές ζωές των ηρώων του, ο Ολιβιέ Ασαγιάς ουσιαστικά παραδίδει μια ταινία ψυχρή, βαρετή και άκρως απαρχαιωμένη, μπερδεύοντας την επιχειρηματολογία με την ανέμπνευστη έκθεση ιδεών. Επίσημη συμμετοχή Φεστιβάλ Βενετίας 2018. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 20.00 στο Cosmote Cinema 2.

the kingsman

Kingsman: Η Μυστική Υπηρεσία (Kingsman: The Secret Service) του Μάθιου Βον

Oταν ο πατέρας του πεντάχρονου Γκάρι “Έγκσι” Ανουίν θυσιάσει τη ζωή του, εν ώρα υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια μιας απόρρητης στρατιωτικής άσκησης, η οικογένειά του θα λάβει ένα ασυνήθιστο μετάλλιο. Το μετάλλιο αυτό συνοδεύεται από έναν τηλεφωνικό αριθμό τον οποίον ο Έγκσι και η οικογένειά του θα πρέπει να καλέσουν μόνο όταν χρειαστούν κάποια πολύ σημαντική χάρη. Δεκαεφτά χρόνια αργότερα, ο νεαρός αλητάκος που παράτησε πλέον το σχολείο και ζει με τη μητέρα του βρίσκεται σε αδιέξοδο. Μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία, για επικίνδυνη οδήγηση με κλεμμένο αυτοκίνητο, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το μετάλλιό του προκειμένου να καταφέρει να βγει από τη φυλακή. Έτσι θα έρθει, για πρώτη φορά στη ζωή του, ενώπιος ενωπίω με τον Χάρι Χάρτ (Κόλιν Φερθ), έναν γλυκύτατο τζέντλεμαν και απόλυτα κομψό κατάσκοπο που σπεύδει να τον απελευθερώσει επειδή τυγχάνει να χρωστάει, ο ίδιος, τη ζωή του στον σπουδαίο πατέρα του.

Ξεχάστε τις βαρετές κατασκοπικές περιπέτεις. Ο Μάθιου Βον του «Kick-Ass» παραδίδει μια απενοχοποιημένα απολαυστική κινηματογραφική διασκευή του κόμικ του Μάρκ Μίλαρ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.40 στο Nova Cinema 3.

Les choses qu’on dit, les choses qu’on fait

Αυτά που Λέμε κι Αυτά που Κάνουμε (Les Choses qu'on Dit, les Choses qu'on Fait) του Εμανουέλ Μουρέ

H Nταφνέ, σύντροφος του Φρανσουά και τριών μηνών έγκυος στο πρώτο παιδί τους, υποδέχεται στο σπίτι τους στη γαλλική εξοχή τον Μαξίμ, τον Παριζιάνο ξάδελφο του Φρανσουά, ο οποίος χρειάζεται μια αλλαγή τοπίου μετά από έναν άσχημο χωρισμό του. Μόνο που ο Φρανσουά ανγκάστηκε να λείψει εκτάκτως για μερικές μέρες και η Νταφνέ αναλαμβάνει να ψυχαγωγήσει τον φιλοξενούμενό τους: περιήγηση στα αξιοθέατα της περιοχής τους, βόλτες στην εξοχή - μία ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα και να ανοίξουν τις καρδιές τους. Εκείνος της αφηγείται πώς το κορίτσι που ερωτεύτηκε προτίμησε τον κολλητό του, εκείνη του εξομολογείται πώς γνωρίστηκε με τον ξάδελφό του, ειρωνικά, τη νύχτα που βίωνε κι εκείνη την απόρριψη του κρυφού της έρωτα. Οι διηγήσεις τους έχουν παρακλάδια: ακολουθούμε και την εξέλιξη των ιστοριών όλων των εμπλεγμένων ηρώων, που με τη σειρά τους ερωτεύονται, απογοητεύονται, χωρίζουν, γνωρίζουν κάποιον άλλον. Ακόμα και ο ίδιος ο Φρανσουά, όταν επιστρέφει, και αποκαλύπτει στον ξάδελφό του που πραγματικά ήταν, συνεισφέρει στο σύνθετο παζλ της αγωνιώδους ερώτησης του Μαξίμ: γιατί οι άνθρωποι συμπεριφερόμαστε με τέτοια ασυνέπεια συναισθημάτων απέναντι στον έρωτα; Γιατί παρουσιαζόμαστε στον κόσμο με θεωρίες για το τι θέλουμε και ψάχνουμε, ενώ κάνουμε τ' αντίθετα;

Σπονδυλωτή γαλλική δραμεντί, που ακολουθεί 9 ήρωες σε μία εγκεφαλική, άκρως βερμπαλιστική, φιλοσοφική ανάλυση των ερωτικών σχέσεων και των ανθρώπινων αδυναμιών. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

the guilty 2021

Ο Ενοχος (The Guilty) του Αντουάν Φουκουά

O Τζο Μπέιλορ ξεκινά τη βάρδιά του στα 911 επείγοντα τηλεφωνήματα της αστυνομίας της Καλιφόρνια - το καλοκαίρι που μαίνονται και οι ανεξέλεγκτες δασικές πυρκαγιές. Δεν είναι αυτή η δουλειά του. Κανονικά, θα έπρεπε να είναι έξω, στη δράση. Αύριο είναι η δίκη του. Μία δημοσιογράφος έχει βρει το κινητό του, τον παρενοχλεί για μια δήλωση. Ο Τζο δουλεύει στα τηλέφωνα γιατί είναι τιμωρημένος και υπό περιορισμό. Τι έχει κάνει; Είναι ένοχος; Θα τον υπερασπιστεί ο συνεργάτης του; Θυμάται τι πρέπει να πει; Τα τηλέφωνα χτυπούν. Αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμωρία – να χάνει το χρόνο του πίσω από ένα γραφείο απαντώντας σε μεθυσμένους κι ανόητους. Μέχρι που στην άλλη άκρη της γραμμής ακούει την πνιγμένη, τρομοκρατημένη φωνή της Εμιλι. Του μιλάει με κώδικα, σαν να έχει καλέσει τη μικρή της κόρη, ενώ στην πραγματικότητα εκπέμπει SOS. Ο πρώην άντρας της βγήκε από τη φυλακή, κι μετά από ένα βίαιο επεισόδιο με τα παιδιά, την απήγαγε. Ο Τζο βρίσκεται στο ακουστικό κι η Εμιλι σ' ένα λευκό βαν που τρέχει προς άγνωστη κατεύθυνση και προς το θάνατό της.

To Netflix-remake του αριστουργήματος του δανού σκηνοθέτη Γκούσταβ Μέλερ, δεν εμπιστεύεται την δύναμη της ιστορίας του. Ο αμερικανός «Ενοχος» του Αντουάν Φουκουά δεν μας ψιθυρίζει την αλήθεια του σε αυτό το κινηματογραφικό τηλεφώνημα. Την ουρλιάζει σε ανοιχτή ακρόαση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.