Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 1η Ιουνίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 1η Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


les garcons sauvages, wild boys 607

Τα Αγρια Αγόρια (Les Garçons Sauvages) του Μπερτράν Μαντικό

Θυμίζοντας το χειροποίητο σινεμά του Γκάι Μάντιν, τον ερωτισμό του «Καβγατζή», την ποπ αισθητική των Pierre et Gilles, τον αλλόκοτο κόσμο των αδελφών Κουέι ή ακόμη κι αυτό το σύμπαν του Γιαν Σβανκμάγιερ κατά στιγμές, το «Les Garçons Sauvages» φέρνει στο νου πολλά μα δεν μοιάζει με τίποτα εκτός από το δικό του θεαματικό όραμα για το σινεμά, την ζωή και την σεξουαλικότητα.Τοποθετημένο σε ένα άχρονο παρελθόν –αν κι όπως μαθαίνουμε η ιστορία ξεκινά στο νησί της Ρεουνιόν στις αρχές του 20ου αιώνα- το φιλμ αφηγείται το ταξίδι μιας ομάδας νεαρών αγοριών σε ένα αχαρτογράφητο νησί, στο πλοίο ενός καπετάνιου που φιλοδοξεί με εντολή των γονιών τους να μεταμορφώσει τα ατίθασα, άγρια αγόρια σε ώριμους άντρες.
Tο αταξινόμητο, τολμηρό, ποιητικό ντεμπούτο του Γάλλου Μπερτράν Μαντικό. Ενα εικαστικό κομψοτέχνημα, αλλά και μια από τις πιο ρηξικέλευθες (αισθητικά και πολιτικά) κινηματογραφικές προτάσεις των τελευταίων χρόνων. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

-H ταινία είναι διαθέσιμη στο Spamflix._

dance of the 41

O Χορός των 41 (El Βaile de los 41/ Dance of the 41) του Νταβίντ Πάμπλος

Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, η ταινία εμπνέεται από την σύλληψη 41 ομοφυλόφιλων ανδρών στην Πόλη του Μεξικό στις αρχές του 20ου αιώνα, που διασκέδαζαν σε ένα ιδιωτικό πάρτι, αρκετοί από αυτούς ντυμενοι γυναίκες. Σύμφωνα με τις φήμες που σάρωναν την καλή κοινωνία της πόλης τότε, ανάμεσα στους αρχικά 42 συλληφθέντες βρισκόταν κι ο γαμπρός του Προέδρου της χώρας, του οποίου η σύλληψη εντούτοις αποσιωπήθηκε με εντολή του πεθερού του.
Με αυτή τη βάση, ο Νταβίντ Πάμπλος παραδίδει ένα φιλόδοξο φιλμ εποχής που είναι μαζί, πολιτικό, ρομαντικό και δραματικό και που ακόμη κι αν μερικές φορές δείχνει πιο κλασικίζον και στεγνό στη φόρμα, απ΄ όσο θα ήθελες, κατορθώνει τελικά να βρει τον σωστό τόνο, την γοητεία και την δύναμη που αξίζει στο θέμα και στα θύματα μιας εποχής και μιας κοινωνίας που οφείλουν έστω και τώρα, να δικαιωθούν.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Oslo 607

Oslo του Μπάρτλετ Σερ

Bασισμένη στην αληθινή ιστορία των διαπραγματεύσεων, με μυστικά κανάλια επικοινωνίας, ασυνήθιστες σχέσεις και ηρωική αυταπάρνηση, ανάμεσα σε μια μικρή ομάδα αφοσιωμένων Ισραηλινών και Παλαιστινίων αλλά και ενός ζευγαριού Νορβηγών που οδήγησαν στις Συμφωνίες (Ειρήνης) του Όσλο, πίσω στο 1993, η ταινία του Μπάρτλετ Σερ, μεταφέρει το βραβευμένο με Tony θεατρικό του Τζέι Τ. Ρότζερς στην οθόνη.
Με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ στην παραγωγής και το θέμα δυστυχώς επώδυνα επίκαιρο στην σκιά των πρόσφατων αναζοπυρωμένων συγκρούσεων ανάμεσα στους δύο λαούς, το «Oslo» προβάλλει σαν μια απαραίτητη και καίρια ταινία.

Η ταινία είναι διαθέσιμη On Demand στο Vodafone TV για συνδρομητές με αποκωδικοποιητή

in safe hands 607

Σε Ασφαλή Χέρια (Pupille / In Safe Hands) της Ζαν Ερί

Ο Τεό, ένα νεογέννητο μωρό, φιλοξενείται στην Πρόνοια. Η Αλίς αγωνίζεται εδώ και δέκα χρόνια να αποκτήσει ένα παιδί. Κατά τη διάρκεια της υιοθεσίας, τα μονοπάτια τους διασταυρώνονται με αυτά πολλών στοργικών και αφοσιωμένων ανθρώπων, προσδίδοντας μια ανθρώπινη διάσταση στην υιοθεσία και τη γονεϊκή φροντίδα.
Η ευαίσθητη και πολλές φορές συναισθηματικά επίπονη διαδικασία της υιοθεσίας παρουσιάζεται σε μια αφοπλιστικά ειλικρινή ταινία για τη γονεϊκότητα αλλά και τον άχαρο πολλές φορές ρόλο του κρατικού μηχανισμού.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

A Ciambra 607

A Ciambra του Τζόνας Καρπινιάνο

Ο Πίο Αμάτο ζει σε μια μικρή κοινότητα Ρομά, στην ιταλική περιφέρεια, ανυπομονώντας να μεγαλώσει. Στα 14 του, πίνει, καπνίζει και είναι από τους λίγους που μπορούν εύκολα να κινούνται ανάμεσα στις διάφορες φατρίες της περιοχής – τους Ιταλούς ντόπιους, τους Αφρικανούς και τους Ρομά. Ο Πίο ακολουθεί παντού τον μεγάλο του αδερφό Κόσιμο, μαθαίνοντας τις απαραίτητες δεξιότητες για τη ζωή στους δρόμους της πατρίδας τους.
Οταν ο Κόσιμο θα εξαφανιστεί και τα πράγματα θα αρχίσουν να πηγαίνουν στραβά, ο Πίο θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί. Σύντομα όμως, έρχεται αντιμέτωπος με μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση, όπου θα κριθεί αν είναι πραγματικά έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες που αναλογούν σε ενήλικο. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο iPlatforma

cop land 607

Cop Land Τζέιμς Μάνγκολντ

Κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο. Ο Φρέντι Χέφλιν είναι σερίφης μιας μικρής πόλης στο Νιου Τζέρσεϊ, όπου ζουν κυρίως αστυνομικοί. Όταν αναλαμβάνει μια πολύπλοκη υπόθεση, έρχεται αντιμέτωπος με τη διαφθορά μέσα στους κόλπους της αστυνομίας και καλείται να κάνει μια επικίνδυνη επιλογή και να ταχθεί είτε με το νόμο είτε με ανθρώπους που πάντα θαύμαζε.
Ο Χάρβεϊ Καϊτέλ, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και ο Ρέι Λιότα συνθέτουν ένα εξαιρετικό καστ, ενώ ο Σιλβέστερ Σταλόνε στον πρωταγωνιστικό ρόλο, δίνει μια από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του σε ένα μελαγχολικό, δυναμικό και σίγουρα διαφορετικό «αστυνομικό» φιλμ.

Η ταινία προβάλλεται στο OPEN στις 23:30

Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.