Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Mississippi Burning

Ο Μισισιπής Καίγεται (Mississippi Burning) του Αλαν Πάρκερ

Αμερική, 1964. Δύο πράκτορες του FBI καταφτάνουν στον Μισισιπή, όπου η ρατσιστική βία είναι σε καθημερινή διάταξη, προκειμένου να εντοπίσουν τρεις νεαρούς ακτιβιστές της NAACP (Αμερικανική Οργάνωση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εγχρώμων), έναν Αφροαμερικανό και δύο λευκούς, εξαφανισμένους κάτω από ανεξιχνίαστες συνθήκες. Πρόκειται για περιοχή όπου δρα ανεμπόδιστα η Κου-Κλουξ-Κλαν, με ισχυρή κατά τα φαινόμενα επιρροή στον ντόπιο λευκό πληθυσμό, η οποία διώκει, βασανίζει και λυντσάρει συλλήβδην ανυπεράσπιστους μαύρους, βυθίζοντας την κοινότητά τους στον τρόμο. Μια προσεκτικά εξυφασμένη συνωμοσία αποσιώπησης των γεγονότων που σφράγισαν τη μοίρα των τριών αγνοούμενων, υποκινούμενη, κατά μείζονα λόγο, από τις τοπικές αρχές, δυναμιτίζει σταθερά το έργο των ομοσπονδιακών πρακτόρων. Κι ενώ η έρευνα βαλτώνει για μέρες, λόγω αδυναμίας εύρεσης ικανοποιητικών στοιχείων, η σύζυγος του βοηθού του σερίφη σπάει απροσδόκητα τη σιωπή.

Η ταινία είχε 7 υποψηφιότητες για Όσκαρ το 1989, αποσπώντας τελικά επάξια το Όσκαρ για τη φωτογραφία του Πίτερ Μπιζιού, αλλά και 3 βραβεία BAFTA.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Tangled 607

Μαλλιά Κουβάρια (Tangled) των Νέιθαν Γκρίνο και Μπάιρον Χάουαρντ

Ο Φλιν Ράιντερ, ο πιο ατίθασος αλλά και ο πιο γοητευτικός καταζητούμενος της χώρας, βρίσκει καταφύγιο σε έναν απομονωμένο πύργο μέσα στο δάσος. Ποτέ, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να του περάσει απ’ το μυαλό, ότι μέσα εκεί μπορεί να βρίσκεται μια… «φυλακισμένη» πριγκίπισσα. Η Ραπουνζέλ, όμως δεν είναι μια πριγκίπισσα, όπως οι άλλες. Τα χρυσόξανθα μαλλιά της, που διαθέτουν μαγικές ιδιότητες, έχουν μήκος 21 μέτρα! Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα, μπροστά στην ασυγκράτητη λαχτάρα της για περιπέτεια και για την ανακάλυψη του κόσμου που απλώνεται έξω από τον πύργο, μέσα στον οποίο την έκλεισε η πανούργα μητέρα Γκόθελ, αφότου την έκλεψε μωρό ακόμα από τους βασιλείς γονείς της. Ο Φλιν δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Η Ραπουνζέλ δεν έχει υπομονή να παραμένει φυλακισμένη.

H Disney ξαναγράφει τρισδιάστατα την ιστορία της Ραπουνζέλ σε έναν σχεδιαστικό θρίαμβο που, αν και δεν θυσιάζει στο ελάχιστο την παιδικότητα του, στέλνει το παραδοσιακό animation σε δρόμους που θα έκαναν το θείο Γουόλτ να «ξεπαγώσει» από περηφάνια. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά στις 21.00 στον ALPHA

zack snyder justice league 607

Zack Snyder’s Justice League του Ζακ Σνάιντερ

Αποφασισμένος να μην αφήσει την υπέρτατη θυσία του Σούπερμαν να πάει χαμένη, ο Μπρους Γουέιν στρατολογεί μια ομάδα για να προστατέψει τον κόσμο από μια επικείμενη απειλή. Μα ο εχθρός αποδεικνύεται πιο ισχυρός από όσο φανταζόταν. Επιτέλους μετά από χρόνια με εκστρατείες φανς για να πείσουν την Warner να την κυκλοφορήσει και μια τεράστια υποστήριξη μέσω των social media του καστ αλλά και του ίδιου του Ζακ Σνάιντερ, η ταινία «Justice League: The Snyder Cut» ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις οθόνες μας ως μια τετράωρη επική ταινία.

Τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του «Justice League», ο Ζακ Σνάιντερ παραδίδει τη δική του (αρχική) εκδοχή για την ταινία που ενώνει τους υπερήρωες της DC. Επικό, συγκινητικό, ημιτελές, άξιο να δημιουργήσει συζητήσεις. Καλύτερο από την ταινία του Τζος Γουίντον. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 1

Brad's Status 607

Χειρότερα Δεν Γίνεται (Brad's Status) του Μάικ Γουάιτ

Ο Μπραντ, 47χρονος οικογενειάρχης, ζει στο προαστιακό Σακραμέντο. Εχει δουλειά που αγαπά σε μια ΜΚΟ, αμάξι, ωραίο σπίτι, μια γλυκιά, αφοσιωμένη σύζυγο με επιτυχημένη ακαδημαϊκή καριέρα, κι έναν γιο έξυπνο και σοβαρό, ταλαντούχο μουσικό, που ετοιμάζεται για το κολέγιο. Κι όμως, δεν είναι ευχαριστημένος. Κουρδίζεται διαρκώς, και οι σκέψεις του, υπό τη μορφή voiceover, συνοδεύουν επίσης μόνιμα τις εικόνες των δοκιμασιών του. Υποθέτει πως και οι τέσσερις κολλητοί του φίλοι από το κολέγιο, που είναι τώρα πλούσιοι και διάσημοι, έχουν βρει το νόημα της ζωής. Τους φαντάζεται να σεργιανίζουν με εξωτικές καλλονές σε παραλίες, να πουλάνε μούρη σε χλιδάτα πάρτι, να χαλαρώνουν στις πολυθρόνες των ιδιωτικών τους τζετ. Γι’ αυτούς, η ζωή είναι ένας παιχνιδότοπος, σκέφτεται υψηλόφωνα. Ενώ ο ίδιος ούτε ένα upgrade σε αεροπορικό εισιτήριο δεν είναι ικανός να κάνει, καθώς ετοιμάζεται να ταξιδέψει στη Βοστόνη παρέα με τον γιο του, Τρόι, σε αναζήτηση κολεγίου.

Ωριμη, αστεία, αβίαστα συγκινητική «μέτρηση» του ψυχικού στάτους ενός τυπικού μεσήλικα των προαστίων που έχει αγκιστρωθεί στο κοινωνικό. Με τον Μπεν Στίλερ στην καλύτερη ερμηνεία της φιλμογραφίας του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

assassin main

Σιωπηλή Δολοφόνος (Nie yin niang / The Assassin) του Χου Χσιάο Χσιεν

Η ιστορία μάς γυρίζει πολύ πίσω, στον 9ο αιώνα, στο τέλος της Δυναστείας των Τανγκ, όπου η νεαρή Γινγιάνγκ, μια πανέμορφη, σιωπηλή κοπέλα, έχει εκπαιδευτεί ως δολοφόνος, με σκοπό ν’ ασκεί την τέχνη της, γιατί για τέτοια πρόκειται, μόνο για δίκαιους σκοπούς, για την εξόντωση της πολιτικής διαφθοράς. Οταν η αποστολή της θα είναι να σκοτώσει τον ξάδελφό της, με τον οποίο ήταν ταγμένη να παντρευτεί και που αποτελεί ίσως το μόνο πρόσωπο που αγάπησε ποτέ, η μυστηριώδης δολοφόνος θα χρειαστεί ν’ αποφασίσει αν θα μείνει πιστή στις αρχές της ή θα παραδοθεί στο συναίσθημα.

Ο Κινέζος auteur φτιάχνει μια από τις ομορφότερες και πλουσιότερες ταινίες που είδαμε ποτέ – για όποιον αυτό είναι αρκετό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

ORFEAS2021

5ο Φεστιβάλ WIFT GR για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Το WIFT GR και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος επιστρέφουν για ακόμη ένα φεστιβάλ με ταινίες από όλον τον κόσμο, αφιέρωμα στην Κιμ Λονζινότο κι έντονο κοινωνικό πρόσημο που θα προβληθούν online και δωρεάν για όλους.

Οπως κάθε χρόνο, όλες οι προβολές και εκδηλώσεις του Φεστιβάλ προσφέρονται δωρεάν. Εξαιτίας των συνθηκών που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας, με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια του κοινού και των μελών του, το ΔΣ του WIFT GR αποφάσισε το Φεστιβάλ να διεξαχθεί διαδικτυακά, στην πλατφόρμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος

Miseria e Nobilta

Το Φτωχοκόριτσο της Νάπολης (Miseria e Nobilta) του Μάριο Ματόλι

Στο τέλος του 19ου αιώνα, στη Νάπολη, ο Φελίτσε και ο Πασκουάλε, δύο πάμφτωχοι φίλοι, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις οικογενειακές ανάγκες, καταφεύγουν στο ενεχυροδανειστήριο της γειτονιάς. Όμως ένας νεαρός ευγενής, τους ζητά να υποδυθούν τους ευγενείς συγγενείς του, για να τον βοηθήσουν να παντρευτεί την κόρη ενός πλούσιου μάγειρα. Ωστόσο, ύστερα από ένα πλούσιο δείπνο θα αρχίσουν οι παρεξηγήσεις… Κλασική ιταλική κωμωδία με τον Τοτό και τη Σοφία Λόρεν -πασίγνωστη η σκηνή με τα μακαρόνια και απολαυστικό το επεισόδιο όπου οι δυο διαρκώς πεινασμένοι πρωταγωνιστές μαλώνουν με τον μικρό Πεπενιέλο για μια φέτα ψωμί με βούτυρο και μαρμελάδα.

Η ταινία προβάλλεται online στο φεστιβάλ Italy On Stage


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.