Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 24 Ιουνίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 24 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


rocco

Ο Ρόκο και τ' Αδέλφια του του Λουκίνο Βισκόντι

Μετά τον θάνατο του πατέρα, η μητέρα Ροζάρια Παρόντι (Κατίνα Παξινού) φεύγει από την Καλαβρία με τους 4 γιους της και εγκαθίσταται στο Μιλάνο, για να ακολουθήσει τον μεγαλύτερο από τους 5 γιους, Βιντσέντσο (Σπύρος Φωκάς), ο οποίος είναι αρραβωνιασμένος με τη Τζινέτα (Κλαούντια Καρντινάλε). Η οικογένεια τελικά μένει σε ένα μικρό φτωχικό σπίτι. Ο καλόψυχος Ρόκο (Αλέν Ντελόν) δουλεύει σε καθαριστήριο ρούχων και θέλει να γίνει πυγμάχος, όπως ο σκληρός αδερφός του Σιμόνε (Ρενάτο Σαλβατόρι), ο Τσίρο εργάζεται σε ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων και ο Λούκα είναι ακόμη πολύ μικρός για να δουλέψει. Ο Σιμόνε γνωρίζει και ερωτεύεται την Νάντια (Ανί Ζιραρντό), που είναι πόρνη, η οποία στη συνέχεια διατηρεί σχέση με τον Ρόκο. Η σύγκρουση των δύο αδερφών θα έχει ολέθρια αποτελέσματα.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

Everyone says i love you

Ολοι Λένε Σ' Αγαπώ (Everyone Says I Love You) του Γούντι Αλεν

Τα συναισθήματα μιας εκτεταμένης οικογένειας ανώτερης κατηγορίας στο Μανχάταν ακολουθούν στο τραγούδι από τη Νέα Υόρκη στο Παρίσι και τη Βενετία. Διάφοροι φίλοι, εραστές, γνωστοί και συγγενείς ενεργούν, αλληλεπιδρούν και τραγουδούν στις τρεις πόλεις. Αυτοί οι άνθρωποι περιλαμβάνουν τους νέους εραστές Χόλντεν και Σκάιλαρ στο Μανχάταν. Τους του Σκάιλαρ, ο Μπομπ και η Στέφι, τον Τζο -πρώην σύζυγος της Στέφι. Τη ΝτιΤζέι, κόρη από τον γάμο του Τζο και της Στέφι. Τη Βον, μια κυρία που συναντά ο Τζο στη Βενετία και ένας πρόσφατα αποφυλακισμένος, ο Τσαρλς Φέρι, ο οποίος μπαίνει μεταξύ του Σκάιλαρ κια της Χόλντεν, με αποτέλεσμα το χωρισμό τους.

Το «μιούζικαλ» του Γούντι Αλεν με πολυπληθές καστ και τον αέρα του παλιού Χόλιγουντ.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

pride and prejudice

Περηφάνια Και Προκατάληψη (Pride And Prejudice) του Τζο Ράιτ

Στην επαρχιακή Αγγλία του 19ου αιώνα, ο κύριος και η κυρία Μπένετ έχουν πέντε κόρες που είναι όλες ανύπαντρες. Όταν ένας πλούσιος και συμπαθητικός μετακομίζει στη γειτονιά, η κυρία Μπένετ ελπίζει να τον εξασφαλίσει ως γαμπρό για την όμορφη μεγαλύτερη κόρη της, Τζέιν Μπένετ. Η εκκολαπτόμενη σχέση όμως σαμποτάρεται από τον υπερόπτη φίλο του νεαρού, κύριο Ντάρσι, που θεωρεί το προξενιό ακατάλληλο. Όταν ο κύριος Ντάρσι με τη σειρά του ερωτεύεται τη δεύτερη κόρη των Μπένετ, Ελίζαμπεθ Μπένετ, η συγκαταβατική πρότασή του για γάμο απορρίπτεται από την Ελίζαμπεθ με ειρωνεία και η προσέγγιση φαίνεται να σταματά. Εντούτοις, τα γεγονότα συνωμοτούν για να συνδέσουν τα διάφορα μέλη, παρά τα εμπόδια και τις παρεξηγήσεις που τα χωρίζουν. Η περηφάνια της μιας πλευράς και η προκατάληψη της άλλης σιγά-σιγά προσπερνιούνται και οι χαρακτήρες αποκομίζουν μεγαλύτερη γνώση του εαυτού τους και των άλλων.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον ΑΝΤ1

obi-wan kenobi

Obi-Wan Kenobi

Η σειρά ξεκινά 10 χρόνια μετά τα γεγονότα του «Star Wars: Επεισόδιο ΙΙΙ – Η Εκδίκηση των Σιθ», με τον Ομπι-Ουάν να κρύβεται από τους Ιεροεξεταστές της Αυτοκρατορίας, οι οποίοι κυνηγούν για να συλλάβουν (και να σκοτώσουν) τους εναπομείναντες Τζεντάι οι οποίοι γλύτωσαν από το μακελειό της Διαταγής 66. Η σειρά, δείχνει τον Ομπι-Ουαν ως μια σκιά του εαυτού του, γεμάτος από ενοχές και πικρία, κάτι που βοηθάει αρκετά και η υπέροχη ερμηνεία του Γιούαν ΜακΓκρέγκορ.

Η σειρά έρχεται πάνω στην καλύτερη στιγμή για να μας υπενθυμίσει πως οι καλύτερες και πιο όμορφες ιστορίες των «Star Wars» (όπως και κάθε μαζικού franchise) είναι εκείνες οι οποίες δεν επενδύουν μόνο στο θέαμα αλλά, κυρίως, στις προσωπικές ιστορίες των χαρακτήρων της. Κάτι που φαίνεται κάποιοι το είχαν ξεχάσει για τα καλά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Και τα έξι επεισόδια της σειράς «Obi-Wan Kenobi» είναι διαθέσιμα στο Disney+

Petite Maman

Μικρή Μαμά (Petite Maman) της Σελίν Σιαμά

Η οκτάχρονη Νέλι μόλις έχασε την αγαπημένη της γιαγιά και βοηθά τους γονείς της να τακτοποιήσουν τα πράγματά της. Εξερευνά το σπίτι όπου μεγάλωσε η μαμά της, Μαριόν, και το δάσος όπου έπαιζε και είχε χτίσει ένα δεντρόσπιτο, για το οποίο έχει ακούσει τόσα πολλά. Ξαφνικά η μητέρα της φεύγει και η Νέλι αναζητά παρηγοριά στο δάσος. Εκεί, θα συναντήσει ένα κορίτσι της ηλικίας της που χτίζει ένα δεντρόσπιτο. Το όνομά της είναι Μαριόν…

H νέα ταινία της Σελίν Σιαμά μετά το «Πορτρέτο Μιας Γυναίκας που Φλέγεται», ένα καθηλωτικό παραμύθι για την απώλεια και την αναγέννηση, για μαμάδες και κόρες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.