Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 2 Απριλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 2 Απριλίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


I am not your Negro 607

«Δεν Είμαι ο Νέγρος σου» του Ραούλ Πεκ

Το 1979, ο Τζέιμς Μπάλντουιν έγραψε σημείωμα στον λογοτεχνικό του πράκτορα, παρουσιάζοντας το επόμενο βιβλίο που σκόπευε να γράψει. Θα αφορούσε τη ζωή, το έργο και τις διαδοχικές δολοφονίες τριών από τους πιο κοντινούς του ανθρώπους: του Μέντγκαρ Iβερς, του Μάλκολμ Χ και του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Μέχρι το θάνατο του Μπάλντουιν το 1987, μόλις τριάντα χειρόγραφες σελίδες είχαν ετοιμαστεί, λέξεις θεωρητικά μιας άλλης εποχής που στόχο είχαν να αναδείξουν την κληρονομιά αυτών των τριών προσωπικοτήτων και να την εντάξουν στο γενικότερο πλαίσιο της αυτονόητης (όχι για όλους) συζήτησης περί ίσης μεταχείρισης των μαύρων στην εκπαίδευση, την εργασία και όλες τις υπόλοιπες πτυχές της (ηθικής και ελεύθερης) αμερικανικής κοινωνίας. Συνοδεύοντας τα αυθεντικά λόγια του Τζέιμς Μπάλντουιν, κορυφαίου συγγραφέα, λόγιου και ουσιαστικού ακτιβιστή της εικόνας και της ζωής των μαύρων στην Αμερική, με ανατριχιαστικά καίριες εικόνες αρχείου από το παρελθόν αλλά και το παρόν, το ντοκιμαντέρ του Ραούλ Πεκ αποκαλύπτει πως η ανάγκη για φυλετική και κοινωνική ισότητα παραμένει πιο επιτακτική από ποτέ. Yποψήφιο για Οσκαρ Ντοκιμαντέρ 2017. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 00.30

spy game 607

«Παιχνίδι Κατασκόπων» του Τόνι Σκοτ

Λίγο πριν τη σύνταξη, ο πράκτορας της CIA, Νέιθαν Μιούιρ, θυμάται πώς εκπαίδευσε τον Τομ Μπίσοπ ενώ, ενάντια στις επιθυμίες της οργάνωσης, προσπάθησε να τον απελευθερώσει από τους Κινέζους απαγωγείς του. Στιβαρή, κλασική περιπέτεια αγωνίας του Τόνι Σκοτ, με πολιτικό και κοινωνικό μήνυμα και, κυρίως, τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ και τον Μπραντ Πιτ, πάντα ταιριαστό alter ego του πρώτου.

Η ταινία προβάλλεται στον ΑΝΤ1 στις 00.15

Agnes by Varda 607

«Η Ανιές με τα Λόγια της Βαρντά» της Ανιές Βαρντά

Η Ανιές Βαρντά ήταν, μέχρι το θάνατό της Μάρτιο 2019 σε ηλικία 90 ετών, η «γιαγιά» του γαλλικού σινεμά, αλλά ταυτόχρονα ήταν και το αιώνιο κορίτσι του, εκείνη που δημιούργησε τη νουβέλ βαγκ το 1955 με το «Le Pointe Courte» πριν από τον Γκοντάρ, τον Τριφό και τους υπόλοιπους, αλλά και εκείνη που με κάθε της ταινία, μικρού ή μεγάλου μήκους, μυθοπλασίας ή τεκμηρίωσης, έβλεπε τη φόρμα και την αφήγηση σαν ένα παιχνίδι, τους κανόνες του οποίου με ανεμελιά, αλλά και βαθιά γνώση αποδομούσε κι επαναπροσδιόριζε. Το «Η Ανιές με τα Λόγια της Βαρντά» ολοκληρώθηκε και έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Βερολίνου ένα μόλις μήνα πριν το θάνατό της και, από πολλές απόψεις, μοιάζει με το αποχαιρετιστήριο γράμμα της στην τέχνη και στο κοινό που τόσο αγάπησε, ένα συμπυκνωμένο απόσταγμα σοφίας που ήθελε να μοιραστεί γνωρίζοντας πως αυτή πρόκειται να είναι η τελευταία της ταινία. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Cosmote Cinema 2 στις 16.40

josefin & florin ντοκιμαντέρ 607

«Γιοζεφίν & Φλορίν» των Ελεν Φισκ και Γιοάνα Κάρλμπεργκ

Ο Φλορίν, ένας Ρουμάνος επαίτης, και η Γιοζεφίν, μια Σουηδή ανύπαντρη μητέρα, συναντιούνται έξω από ένα παντοπωλείο και ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Οχτώ μήνες αργότερα παντρεύονται και ξεκινούν τη νέα, κοινή τους ζωή σε μια μικρή πόλη της Σουηδίας. Ο Φλορίν πασχίζει να μάθει τη γλώσσα και να βρει δουλειά, αλλά καθώς εντείνονται οι πιέσεις από την οικογένειά του να στείλει χρήματα στο σπίτι, δοκιμάζεται και το όνειρο για μια καλύτερη ζωή. Συνδυάζοντας τη σκληρή πραγματικότητα με στοιχεία παραμυθιού, αυτή η συγκινητική ιστορία για την αγάπη και τον κοινωνικό στιγματισμό αποκαλύπτει το τι συμβαίνει όταν συγκρούονται δύο διαφορετικοί κόσμοι. Η ταινία απέσπασε βραβείο Καλύτερης Ταινίας (Ρουμανικό Διαγωνιστικό) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Astra, το 2020.

H ταινία προβάλεται online στην πλατφόρμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του αφιερώματος «Αποκαλυπτικά ντοκιμαντέρ που βραβεύτηκαν σε φεστιβάλ της γειτονιάς μας»

Toy Story 607

«Toy Story» του Τζον Λάσετερ

Ο Γούντι, ο πιστός και πολυμήχανος καουμπόης-κούκλα, νιώθει πρωτόγνωρα συναισθήματα, απειλή και ζήλεια, όταν ένα ολοκαίνουριο παιχνίδι, ο διαστημάνθρωπος Μπαζ, παίρνει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις του μικρού Αντι. Η ταινία που, το 1995, όχι απλώς άλλαξε την πορεία του αμερικανικού animation, αλλά και ξεκίνησε μια αγαπημένη saga, έρχεται κάθε φορά ως εγγύηση ζεστασιάς, συγκίνησης και γέλιου.

Η ταινία προβάλλεται στον Alpha στις 22.00

american utopia 607

«David Byrne's American Utopia» του Σπάικ Λι

Το «American Utopia» ανέβηκε στο Μπρόντγουεϊ το φθινόπωρο του 2019 και ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 με sold out παραστάσεις. Το κονσέρτο/σόου/παράσταση αποτελείται από τον Ντέιβιντ Μπερν και μια εντεκαμελή ομάδα χορευτών που ερμηνεύουν επί σκηνής τραγούδια από την καριέρα του Μπερν αλλά και των Talking Heads, με τον ίδιο να κάνει - καλύτερα από όλους - τον άνθρωπο ορχήστρα (τραγούδάει, μιλάει, παίζει όργανα, χορεύει) σε ένα «διασκεδαστικό φιλμ που μεταφέρει τους θεατές σε ένα μουσικό ταξίδι που μιλάει για την ελευθερία, την αισιοδοξία, την πίστη στην ανθρωπότητα, κάτι πολύ σημαντικό σε μια εποχή μεγάλης αβεβαιότητας.»

Το φιλμ είναι διαθέσιμο για ενοικίαση ή αγορά στο Αpple TV

concrete cowboy 607

«Ο Καουμπόι της Ασφάλτου» του Ρίκι Στάουμπ

Οταν ο έφηβος Κόουλ αποβληθεί από ένα ακόμη σχολείο στο Ντιτρόιτ όπου ζει με τη μητέρα του, εκείνη θα πακετάρει τα ρούχα του σε δυο μαύρες σακούλες, θα τον φορτώσει στο αυτοκίνητό της και θα τον αφήσει στις σκάλες του πατέρα του, στη Φιλαδέλφεια. Ο Χαρπ είναι ένας άντρας που υπήρξε απών από τη ζωή του Κόουλ, πρώην κατάδικος που τώρα έχει βρει νόημα δίπλα στα άλογα σε έναν αυτοσχέδιο στάβλο σε μια υποβαθμισμένη γειτονιά της πόλης, την οποία οι τοπικοί εργολάβοι βλέπουν ως την επόμενη ευκαιρία οικιστικής αναβάθμισης. Γοητευτικό στον τρόπο που καταγράφει την κοινότητα των τελευταίων μαύρων καουμπόιδων στην Φιλαδέλφεια και αποτελεσματικό ως ένα συναισθηματικό φιλμ ενηλικίωσης, το «Concrete Cowboy» του Ρίκι Στάουμπ είναι ένα καλοφτιαγμένο αν κι όχι ξεχωριστό ντεμπούτο.

Η ταινία προβάλλεται στο Netflix με ελληνικούς υπότιτλους


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς