Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



Ο Λευκός Τίγρης του Ραμίν Μπαχρανί

Οταν συναντάμε τον Μπαρλάμ για πρώτη φορά, έχει ήδη χτίσει την περιουσία του στην Μπανγκαλόρ, την Silicon Valley της Ινδίας, και φιλοδοξεί να συναντήσει τον Κινέζο πρόεδρο που έρχεται στη χώρα του για επίσκεψη. Για να το κατορθώσει, ο Μπαρλάμ γράφει ένα email στο γραφείο του, το οποίο θα λειτουργήσει ως το voice over της ιστορίας του, από τα παιδικά του χρόνια στην δυστυχία και την φτώχεια ενός μικρού χωριού στο ακόμη φεουδαρχικό πουθενά της Ινδίας, ως την τελική επιτυχία του και το τίμημα που χρειάστηκε να πληρώσει για να την κατακτήσει. Αφήνοντας πίσω του την καταπίεση της γιαγιάς του που τον αναγκάζει να δουλεύει στο άθλιο τεϊοποτείο της και τα γκρεμισμένα του όνειρα να τελειώσει το σχολείο, ο Μπαρλάμ θα μεγαλώσει παρατηρώντας τους μηχανισμούς του κόσμου γύρω του και θα ανακαλύψει πως υπάρχει τρόπος να καλυτερέψει την ζωή του ακόμη κι αν χρειαστεί να παίξει με τους κανόνες τους συστήματος όσο καιρό χρειάζεται για να το σκάσει από «το κοτέτσι» στο οποίο είναι φυλακισμένος περιμένοντας αναπόφευκτα το μαχαίρι που αργά ή γρήγορα θα έρθει και για εκείνον. Διαβάστε την γνώμη του Flix για το «Λευκό Τίγρη».

H ταινία προβάλλεται στο Netflix με ελληνικούς υπότιτλους.


Η Λίμνη με τις Αγριόχηνες του Ντιάο Γινάν

Καλοί, κακοί, αστυνομικοί, μαφιόζοι και femmes fatales - σε ένα διαρκές κυνηγητό, πρωτίστως από την ίδια τους τη μοίρα. Στην πρώτη του ταινία μετά τη Χρυσή Αρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου που είχε κερδίσει με το «Black Coal, Thin Ice», ο Κινέζος Ντιάο Γινάν έκανε το ντεμπούτο του στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών το 2019 φέρνοντας μαζί του το σινεμά - σήμα κατατεθέν του: ένα ακαταμάχητο μείγμα νεο νουάρ ατμόσφαιρας και κοινωνικού (βλ. και μαγικού) ρεαλισμού που με τον ίδιο τρόπο που σε κρατά με τα μάτια ορθάνοιχτα στις εικόνες του δεν σου επιτρέπει να πλησιάσεις πολύ κοντά στους ήρωές του. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Cinobo.


Heroes Don't Die της Οντ Λεά Ραπάν

Οταν καποιος άγνωστος αναγνωρίζει στο πρόσωπό του, έναν Σέρβο στρατιώτη που σκοτώθηκε την ημέρα των γενεθλίων του, ο Χοακίμ θα πειστεί ότι είναι η μετενσαρκωση του. Και αποφασισμένος να ανακαλύψει την αλήθεια θα πείσει την φίλη του Αλίς να ταξιδέψουν στην Βοσνία με ένα μικρό κινηματογραφικό συνεργείο για να ανακαλύψουν τα ίχνη της προηγούμενης ζωής του.

H ταινία προβάλλεται στο My French Film Festival που διεξάγεται από τις 15 Ιανουαρίου μέχρι τις 15 Φεβουαρίου.


Ο Αστακός του Γιώργου Λάνθιμου

Στο κοντινό μέλλον και σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, όσοι χωρίζουν και μένουν μόνοι, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί, είναι υποχρεωμένοι να βρουν ερωτικό σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Αν αποτύχουν, μεταμορφώνονται σε κάποιο ζώο της επιλογής τους και αφήνονται ελεύθεροι στο Δάσος. Ο Ντέιβιντ επιλέγει -αν δεν τα καταφέρει- να γίνει αστακός. Ωστόσο, δεν αντέχει τη διαμονή στο Ξενοδοχείο αυτό και δραπετεύει. Πηγαίνει στο Δάσος και γίνεται μέλος των Μοναχικών, στους οποίους απαγορεύεται να έχουν ερωτικούς συντρόφους. Εκείνος όμως ερωτεύεται μια γυναίκα και οι δυο τους προσπαθούν να μη γίνουν αντιληπτοί από τους υπόλοιπους. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για τον «Αστακό».

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2.


Mildred Pierce

Βασισμένη στο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα του Τζέιμς Κέιν που διαδραματίζεται την εποχή της μεγάλης οικονομικής ύφεσης, πρόκειται για το συναρπαστικό πορτρέτο μιας ευάλωτης, αλλά αδάμαστης γυναίκας που δεν το βάζει κάτω και αγωνίζεται σε δύσκολους καιρούς. Μια γυναίκα που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα και για να ζήσει και τα δυο της παιδιά όταν ο άντρας της την εγκαταλείπει για μια άλλη γυναίκα. Η Μίλντρεντ έχει ταλέντο στη μαγειρική και είναι προικισμένη με βαθύ αίσθημα ηθικής. Από σερβιτόρα γίνεται ιδιοκτήτρια εστιατορίου και ενθαρρύνει τη μεγάλη κόρη της να κυνηγήσει τα όνειρά της για επιτυχία και κοινωνική καταξίωση.

H σειρά προβάλλεται στο ΕΡΤFlix.


Μαύρο Γεράκι: Η Κατάρριψη του Ρίντλεϊ Σκοτ

3 Οκτωβρίου 1993. Οι ΗΠΑ πραγματοποιούν επιδρομή στο Μογκαντίσου της Σομαλίας, με στόχο τον πολέμαρχο Αϊντίντ. Η επιχείρηση, που διαρκεί μόλις 24 ώρες, καταλήγει σε μακελειό και στη μεγαλύτερη ήττα αμερικανικών στρατευμάτων μετά το Βιετνάμ.

H ταινία προβάλλεται στις 23.10 στο MEGA.


Sound of Metal του Ντάριους Μάρντερ

Ο Ριζ Αχμέντ υποδύεται τον Ρούμπεν, τον ντράμερ ενός «θορυβώδους» ντουέτου στο οποίο παίζει μαζί με την σύντροφό του Λου. Η μπάντα τους, βρίσκεται στο μέσο μιας μεγάλης περιοδείας σε μικρά venues, όταν κάτι απροσδόκητο κι εν δυνάμει καταστροφικό συμβαίνει: Ο Ρούμπεν αντιλαμβάνεται ότι χάνει την ακοή του και μια επίσκεψη σε έναν γιατρό θα το επιβεβαιώσει. Το 80% έχει ήδη χαθεί και για να προστατεύσει το υπόλοιπο 20% θα πρέπει να αποφύγει κάθε δυνατό θόρυβο. Μόνο που εκείνος, μοιάζει να έχει αντικαταστησει το high της ηρωίνης με την ένταση των ντραμς και να έχει στηρίξει την ευημερία της σχέσης του με την Λου πάνω στην επιτυχία της μπάντας και το τελευταίο που θέλει να κάνει είναι να δυναμιτίσει αυτή την πιθανότητά του στην ευτυχία. Οταν γίνει σαφές ότι ο ίδιος όχι μόνο δεν μπορεί να παίξει δίχως να ακούει, πως η κατάστασή του χειροτερεύει με ταχύτητα και πως ο κίνδυνος να πέσει πάλι στα ναρκωτικά, είναι κάτι παραπάνω από ορατός, η Λου θα πάρει δραστικά μέτρα, πηγαίνοντας τον Ρούμπεν σε μια κοινότητα ανθρώπων με προβλήματα ακοής κι εθισμού ενώ εκείνη φεύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.

H ταινία προβάλλεται στο Amazon Prime Video.

H Ζωή της Αντέλ του Αμπντελατίφ Κεσίς

Η Αντέλ, μαθήτρια λυκείου, 15 χρόνων, ονειρεύεται να βρει τον έρωτα και αρχίζει να εξερευνά τη σεξουαλική της ταυτότητα. Η σχέση της με έναν συμμαθητή της έχει άδοξο τέλος, χωρίς ποτέ να της προκαλέσει το ενδιαφέρον και την ερωτική ένταση που λαχταρά να ανακαλύψει. Η ζωή της ανατρέπεται από τη στιγμή που θα συναντήσει τυχαία μια νύχτα την Εμα, ένα κορίτσι με μπλε μαλλιά. Μαζί θα ζήσουν μια έντονη ερωτική σχέση γεμάτη πάθος, αλλά και αγάπη. Η Εμα βοηθά την Αντέλ όχι μόνο να ανακαλύψει τη σεξουαλική επιθυμία και απόλαυση αλλά και να προσδιορίσει την ταυτότητά της ως ενήλικη γυναίκα. Βασισμένο στο κόμικ «Το Μπλε Είναι το πιο Ζεστό Χρώμα» της Ζουλί Μαρό. Διαβάστε την γνώμη του Flix για την «Ζωή της Αντέλ».

Η ταινία προβάλλεται στην iPlatforma.


Dolphin Man του Λευτέρη Χαρίτου

Για όσους γνωρίζουν έστω και λίγο από τη ζωή του Ζακ Μαγιόλ, το «Dolphin Man» του Λευτέρη Χαρίτου είναι η δικαίωση μιας ιστορίας που έγινε διάσημη λόγω της πρωτοφανούς επιτυχίας του «Απέραντου Γαλάζιου» του Λικ Μπεσόν, σε μια ταινία, όμως, που λίγη σχέση είχε με την πραγματικότητα του θρύλου της ελεύθερης κατάδυσης, του ανθρώπου που όχι μόνο έφτασε πρώτος στα 100 μέτρα βάθος αλλά που συνέδεσε το άθλημα με φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ανθρώπινη αντοχή, τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση, τη σημασία του να συνεχίζεις όταν όλα υπαγορεύουν ότι πρέπει να σταματήσεις. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Dolphin Man».

Η ταινία προβάλλεται στο Vimeo Pro στα πλαίσια του Greece in a Box.

κρυφτό

Νεαροί κινηματογραφιστές στρέφουν το βλέμμα στο Ολοκαύτωμα

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας και η Camera Zizanio τιμούν τη μνήμη των θυμάτων με προβολή ταινιών από νεαρούς κινηματογραφιστές στις 27 Ιανουαρίου, τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το 23ο Φεστιβάλ Ολυμπίας στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ, στην επίσημη ιστοσελίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, όπως και στη επίσημη σελίδα του στο Facebook

Η προβολή θα γίνει ζωντανά ως live event στη σελίδα του Φεστιβάλ Ολυμπίας στο Facebook στις 6:00 μ.μ.


Συνένοχοι του Φρεντερίκ Μερμού

Ο Βενσάν και η Ρεμπέκα ερωτεύτηκαν ο ένας τον άλλο, από την πρώτη στιγμή που αντάλλαξαν ματιές σε ένα ίντερνετ καφέ. Είναι μόλις 18 ετών και ζουν μια ανέμελη ζωή. Όμως δυο μηνες αργότερα, το πτώμα του αγοριού ανακαλύπτεται στον ποταμό Ροδανό, βάναυσα χτυπημένο, και η Ρεβέκα εξαφανίζεται λίγο αργότερα. Την έρευνα αναλαμβάνει ένας 48χρονος αστυνομικός. Όσα ανακαλύπτει τον ταράζουν συθέμελα, και βρίσκεται ααντιμέτωπος με μια δύσκολη απόφαση που θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά την στάση του απέναντι στη ζωή.

Η ταινία προβάλλεται στα πλαίσια του Νέου ελβετικού κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς