Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



«Kajillionaire» (2021) της Μιράντα Τζουλάι

Η αγαπημένη μας weird αμερικανίδα σκηνοθέτης Μιράντα Τζουλάι («Εγώ, Εσύ κι Ολοι οι Γνωστοί», «The Future») επιστρέφει, εν μέσω πανδημίας, με τη νέα της ταινία. Η «Ολντ Ντόλιο» είναι η τέλεια κόρη: πειθαρχημένη, καλοκουρδισμένη, εκπαιδευμένη να εκτελεί τις αποστολές των μικροαπατεώνων (δε θέλουν να γίνουν «kajillionaires», είναι «παγίδα του αμερικανικού ονείρου») γονιών της. «Εμαθε να πλαστογραφεί, πριν μάθει να γράφει - ή, μάλλον, έτσι έμαθε να γράφει» λέει περήφανα ο πατέρας της. Πότε δεν την χάιδεψαν, ποτέ δεν της είπαν «αγάπη μου», ποτέ δεν την προστάτεψαν. «Θεωρούσαμε υποτιμητικό να σου φερόμαστε σαν παιδί - σου κόβουμε το ποσοστό σου από τις κομπίνες ως ενήλικα». Μόνο που όταν η «Ολντ Ντόλιο» γνωρίζει την Μέλανι και την ερωτεύεται συνειδητοποιεί πώς είναι η πραγματική ζωή. Το τραύμα βγαίνει στην επιφάνεια και λούζεται με φως. Κι όλα αλλάζουν. Ή, μήπως όχι; Μήπως για τα παιδικά τραύματα δεν υπάρχει ποτέ happy end? Η Μιράντα Τζουλάι διαχειρίζεται με το γνωστό της ύφος, χιούμορ, σουρεαλισμό κάτι που καταλήγει οικείο. Και βαθιά «δικό μας». Κι ας μην είμαστε Kajillionaires...

H ταινία είναι διαθέσιμη από απόψε στο Voadafone TV


«Ο Διπλός Εραστής» (L' Amant Double, 2018) του Φρανσουά Οζόν

Η Κλοέ είναι μια 25χρονη κοπέλα που όλη της τη ζωή υποφέρει από πόνους στο στομάχι, για τους οποίους όλοι υποστηρίζουν ότι είναι κάτι ψυχοσωματικό. Οταν δηλώνει ότι είναι έτοιμη, η γυναικολόγος της της συστήνει έναν ψυχίατρο τον οποίο θα καταλήξει να ερωτευτεί. Ομως ο Πολ μοιάζει να κρύβει μια σειρά από μυστικά, το πιο βαθύ από τα οποία είναι η ύπαρξη ενός δίδυμου αδελφού του οποίου την ύπαρξη δεν αναφέρει ποτέ, κάτι που θα οδηγήσει τη σχέση τους σε μια σειρά από ψέματα και προστριβές, και την Κλοέ σε μια καθοδική πορεία προς τις πιο σκοτεινές γωνιές της ψυχοσύνθεσης της. Βασισμένος στο βιβλίο της Τζόις Κάρολ Οουτς, «Lives of the Twins», το οποίο είχε γράψει το 1987, ο Φρανσουά Οζόν κατασκευάζει μία σέξι, απρόβλεπτη, ψυχαναλυτική, σκοτεινή, χιουμοριστική (στα όρια του κιτς και ακόμη παραπέρα) ταινία. Διαβάστε την κριτική του Flix για το «Διπλό Εραστή».

Προβάλλεται στις 00.30 στο Novacinema 1 HD


«1945» (2018) του Φερέντς Τόρουκ

Αύγουστος του 1945, σ' ένα απομακρυσμένο, αγροτικό χωριό της Ουγγαρίας. «Ερχονται». Η είδηση χτυπά σαν ηλεκτρικό ρεύμα τους κατοίκους. Ποιοι, και τι θέλουν; «Eφτασαν με το πρωινό τρένο, κατευθύνονται προς το χωριό». Δύο Ορθόδοξοι Εβραίοι, ένας ηλικιωμένος κι ο γιος του, καταφθάνουν, μαυροντυμένοι κι αμίλητοι, κουβαλώντας μυστηριώδεις κάσες. Τι θέλουν, τι θέλουν; Είναι επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος και θα απαιτήσουν πίσω τη Γη τους, τις περιουσίες τους; Ζητούν χρηματική αποζημίωση; Βρισκόμαστε σε μία εποχή που ο εφιάλτης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έχει τελειώσει, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί. Ανοιχτές οι πληγές, νωπές οι μνήμες, έντονος ο τρόμος όσων οι κάτοικοι έζησαν, επιβίωσαν και τους άλλαξαν για πάντα. «Ερχονται. Πλησιάζουν. Τι θέλουν;» Μεγάλη αναστάτωση, ειδικά σήμερα, που ο πιο ισχυρός κάτοικος του χωριού, ο κομματάρχης και πλούσιος ιδιοκτήτης του κεντρικού φαρμακείου/παντοπωλείου, παντρεύει τον μοναχογιό του. Αυτός ταράζεται περισσότερο, αυτός ξεσηκώνει όλο το λαό και σπέρνει μίσος, φόβο και καχυποψία εναντίον των παράξενων επισκεπτών. Εκείνος προσπαθεί να κρύψει τι ακριβώς συνέβη όταν έφυγαν οι Ναζί και το Κόμμα ξαναμοίρασε την πίτα της ιδιοκτησίας. Ομως μερικά μυστικά δεν μπορούν να παραμείνουν θαμμένα για πολύ.

Βασισμένος στο σινεμά είδους και στα αρχέτυπα του γουέστερν, ο Φέρεντς Τόροκ παραδίδει μία ασπρόμαυρη, ελεγειακή, αποκαλυπτική ματιά στην μεταπολεμική τύχη των Εβραίων της Ουγγαρίας. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix για το «1945» εδώ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Mubi


«Ψυχρός Πόλεμος» (Cold War, 2018) του Πάβελ Παβλικόφσκι

Στη μεταπολεμική Πολωνία, η Ζούλα επιλέγεται για τη φωνή της σε μια χορωδία παραδοσιακής μουσικής που γρήγορα θα γίνει όργανο για την διάδοση των ιδανικών του κομμουνισμού. Εκεί θα γνωρίσει τον Βίκτορ, έναν μποέμ πιανίστα που την ξεχωρίζει αμέσως για το ταλέντο και το ταμπεραμέντο της και θα τον ερωτευτεί παράφορα. Το ίδιο κι αυτός. Οχι όμως τόσο ώστε να την πάρει μαζί του, όταν σχεδιάζει να φύγει για το Παρίσι και να γίνει μέλος μιας παρέας ποιητών και καλλιτεχνών. Η Ζούλα θα τον ακολουθήσει και θα προσπαθήσει να ζήσει μαζί του το όνειρο μια άλλης ζωής, μέχρι που πρώτη αυτή μετά από χρόνια θα επιστρέψει στην Πολωνία, χωρίς τον Βίκτορ, σε μια αλληλουχία διαδρομών μέσα και έξω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα που θα σημαδευτούν ανεξίτηλα από το παράδοξο της σχέσης τους - μια σχέση παράφορου πάθους, ζήλειας, περιφρόνησης και ψυχρότητας.

Επιστρέφοντας στο ασπρόμαυρο τετράγωνο κάδρο της «Ida», ο Πάβελ Παβλικόφσκι μεταφέρει το βάρος του «Ψυχρού Πολέμου» σε μια ερωτική ιστορία που αντηχεί σαν ένα μελαγχολικό τραγούδι. Ακόμη και όταν χάνει στροφές, δεν μπορείς να σταματήσεις να ακούς. Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών για μια σπαρακτική ιστορία αγάπης που διατρέχει τη σύγχρονη ιστορία της Πολωνίας. Επίσημη υποβολή της Πολωνίας για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Yποψήφια για 3 Οσκαρ (ανάμεσά τους κι αυτό της Σκηνοθεσίας). Διαβάστε την κριτική του Flix για τον «Ψυχρό Πόλεμο» εδώ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα της ΕΡΤflix


«Η Κρυφή Ζωή του Γουόλτερ Μίτι» (The Secret Life of Walter Mitty, 2018) του Μπεν Στίλερ

Ο Γουόλτερ Μίτι είναι ένας κλειστός, μοναχικός 45άρης. Εργάζεται στην εμφάνιση φωτογραφιών του θρυλικού περιοδικού «Life». Μέχρι να κατέβει στα υπόγεια του τεράστιου αρχείου που είναι το γραφείο του, η γκριζοντυμένη φιγούρα του χάνεται αχνή και αόρατη ανάμεσα στη γεωμετρία των διαδρόμων με τις επιβλητικές αφίσες των εξωφύλλων που γιορτάζουν τα κατορθώματα της ανθρωπότητας. Εκείνος δεν έχει καταφέρει τίποτα. Δεν έχει κάνει τίποτα. Δεν έχει πάει πουθενά. Αυτό εξηγεί και στον υπάλληλο μίας εταιρίας διαδικτυακών γνωριμιών ο οποίος θέλει να «τονώσει» το προφίλ του - μήπως και κάποια γυναίκα τον προσέξει. Γιατί είναι μόνος. Εντελώς μόνος. Από τότε που πέθανε ο πατέρας του, όταν ο ίδιος ήταν στην εφηβεία, η μητέρα και η μικρότερη αδελφή του, είναι οι μοναδικοί του άνθρωποι. Για να επιβιώσει της «μπεζ» ζωής του ο Γουόλτερ έχει αναπτύξει μία πολύχρωμη, περιπετειώδη φαντασία: αφαιρείται συχνά κατά τη διάρκεια της μέρας και ταξιδεύει σ' ένα παράλληλο σύμπαν όπου εκεί είναι σπουδαίος, τολμηρός, ακαταμάχητος. Εχει όλες τις αστείες ατάκες για το προσβλητικό αφεντικό του, τη γοητεία να ρίξει την νέα κοπέλα στο λογιστήριο, το θάρρος να εγκαταλείψει το γραφείο του και κατακτήσει τον κόσμο. Μέχρι που μια μέρα, όλα αυτά πρέπει να γίνουν πραγματικότητα. Η κρυφή του ζωή τον καλεί να την ζήσει στα φανερά. Ή τώρα, ή ποτέ!

Φαντασία, λυρισμός, Ισλανδία, Ντείβιντ Μπόουι. O Mπεν Στίλερ κατασκευάζει την πιο φιλόδοξη περιπέτεια της σκηνοθετικής ζωής του. Ενα κινηματογραφικό και ψυχαναλυτικό, κυριολεκτικό και ονειρικό ταξίδι. Μία ταινία με μεγάλη καρδιά. Διαβάστε την κριτική του Flix για την «Κρυφή Ζωή του Γουόλτερ Μίτι» εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στις 18:25 στο Cosmote Cinema 1


«Απρόσμενος Ερωτας» (Sliding Doors, 1998) του Πίτερ Χόβιτ

23 χρόνια πριν η Γκουίνεθ Πάλτροου αυτοανακηρύξει τον εαυτό της ως ιέρεια της (πανάκριβης) υγιεινής ζωής, πρωταγωνιστούσε σε μία από τις πιο καλογραμμένες, έξυπνες, τρυφερές ρομαντικές κομεντί. Το «Sliding Doors» ακολουθεί την ιδέα του «timing». Πώς μπορεί να αλλάξει ριζικά η ζωή σου αν... χάσεις ένα τρένο. Αυτό παθαίνει η κεντρική ηρωίδα, η Ελεν - την μέρα μάλιστα που την απολύουν από τη PR εταιρία που εργάζεται. Κι ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Πίτερ Χόβιτ την ακολουθεί και στις δύο εναλλακτικές: στη μία περίπτωση το χάνει, στην άλλη καταφέρνει να μπει στο βαγόνι λίγο πριν κλείσουν οι πόρτες του. Ετσι έχουμε δύο διαφορετικές εξελίξεις στη ζωή της: στην μία πιάνει στα πράσα τον άπιστο σύντροφό της, τον χωρίζει, αναγκάζεται να κοιτάξει κατάματα τις επιλογές της, προσωπικά και επαγγελματικά. Στη δεύτερη, συνεχίζει να είναι σε μια σχέση και σε μία αναζήτηση που την παγιδεύει. Υπάρχει «μοίρα»; Ή την φτιάχνουμε εμείς;

Η ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του CINOBO


3o Athens Fashion Film Festival

Η πλατφόρμα των ψηφιακών προβολών του 3ου Αthens Fashion Film Festival είναι ήδη ανοιχτή για το κοινό και μπορείτε να την επισκεφθείτε μέσα από το athensfff.com, κλικάροντας στην κατηγορία Online Screenings, να περιηγηθείτε στο πρόγραμμα του φεστιβάλ και να μαρκάρετε τις δικές σας αγαπημένες, «not-to-be-missed» ταινίες, ενόψει της πρεμιέρας των επίσημων προβολών, την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 11.00. Όλες οι μικρού μήκους ταινίες είναι δωρεάν για το κοινό και προσβάσιμες με γεωγραφικό περιορισμό στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Κύπρο. Οι ταινίες προβάλλονται με αγγλικούς υπότιτλους.Οι μεγάλου μήκους ταινίες θα είναι επίσης δωρεάν για το κοινό αλλά με γεωγραφικό περιορισμό προβολής στην Ελλάδα και με ελληνικούς υπότιτλους. Όλες οι προβολές θα πραγματοποιηθούν μέσα από το athensfff.com και στο tab Online Screenings. Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες από την Πέμπτη 25 / 2 στις 11.00 το πρωί μέχρι και την 1η Μαρτίου στις 23: 59. Όλο το περιβάλλον της πλατφόρμας είναι στα αγγλικά.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς