Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τo Σάββατο, 23 Ιανουαρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τo Σάββατο, 23 Ιανουαρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



Το Ταξίδι της Φάλαινας του Φίλιπ Γιούριεφ

Βερίγγειος Πορθμός, εκεί όπου η Ρωσία συναντά την Αλάσκα, σε ένα χωριό φαλαινοθήρων, όπου οι άνδρες καταφεύγουν στο online chat με κάμερα. Το παράδειγμά τους ακολουθεί ο Λέσκα, ένας άβγαλτος δεκαπεντάχρονος, που ερωτεύεται ένα κορίτσι από το Ντιτρόιτ. Οταν βρίσκει την «αγαπημένη» του να συνομιλεί με κάποιον άλλο, θολωμένος από τη ζήλεια, ο Λέσκα ξεκινά μια αδιανόητη οδύσσεια. Στο συμβολικό σημείο όπου σμίγουν παρελθόν και μέλλον, αυτή η τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης απηχεί την ταραχή της νιότης και τον παλμό της πρώτης αγάπης. Διαβάστε την γνώμη του Flix για το «Το Ταξίδι της Φάλαινας».

Το ταξίδι της φάλαινας είναι διαθέσιμο μέσω της ιστοσελίδας www.iplatforma.gr από τις 21 Ιανουαρίου 2021. Οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν την ταινία online αγοράζοντας ένα ψηφιακό εισιτήριο (virtual e-ticket) και ενισχύοντας κάποια αίθουσα επιλογής τους. Μπορούν έτσι να στηρίξουν και έμπρακτα την αίθουσα που αγαπούν, με αγορά e-ticket μέσω ειδικού παραθύρου/virtual γκισέ της συνεργαζόμενης αίθουσας επιλογής τους.


Το Τετράγωνο του Ρούμπεν Εστλουντ

Ο Κρίστιαν, εικαστικός επιμελητής σε κορυφαίο σουηδικό μουσείο σύγχρονης τέχνης, προσπαθεί να είναι πολιτικά ορθός, οδηγεί ηλεκτρικό αυτοκίνητο και υποστηρίζει κοινωφελείς οργανισμούς. Η επόμενη έκθεση που επιμελείται, με τίτλο «Tο Τετράγωνο», είναι μια εγκατάσταση που προσκαλεί τους περαστικούς στον αλτρουισμό, υπενθυμίζοντάς τους το ρόλο τους ως υπεύθυνων πολιτών… Ενα παιχνίδι της μοίρας και του μάρκετινγκ, όμως, θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή του. Η ταινία κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο 70ό Φεστιβάλ των Καννών. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για «Το Τετράγωνο».

Η ταινία προβάλλεται στο ΕΡΤFlix.


Εξιλέωση του Τζο Ράιτ

Ο Ρόμπι είναι γιος οικονόμου και η Σεσίλια, κόρη αριστοκρατικής οικογενείας. Ένα καλοκαίρι την περίοδο του μεσοπολέμου, οι δύο νέοι έρχονται πιο κοντά, με φόντο την έπαυλη όπου η οικογένεια της κοπέλας παραθερίζει. Το ερωτικό κλίμα ανάμεσά τους όμως παρερμηνεύει η 13χρονη αδερφή της Σεσίλια, Μπράιονι , βρίσκοντας την ευκαιρία να κατηγορήσει τον Ρόμπι άδικα για αποτρόπαιες πράξεις. Οι συνέπειες των κατηγοριών θα μεταβάλουν δραματικά τις ζωές των δύο νέων, αλλά όχι μόνο αυτών.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον ANT1.


O Δρόμος της Επιστροφής του Γκάβιν Ο'Κόνορ

O Γκάβιν Ο'Κόνορ του «Λογιστή» σκηνοθετεί ξανά τον Μπεν Αφλεκ σε μια ταινία για τη συγχώρεση και τις δεύτερες ευκαιρίες. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για τον «Δρόμο της Επιστροφής».

Η ταινία προβάλλεται στις 20.00 στο Nova Cinema 1.


Μην Ανησυχείς, Δε Θα Φτάσει Μακριά Με τα Πόδια του Γκας Βαν Σαντ

Με σκληρά παιδικά χρόνια, εγκαταλελειμμένος από τη μητέρα του, θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στο σχολείο στα 8 του, ο Τζον Κάλαχαν, χαρακτηριστικά κοκκινομάλλης, έγινε αλκοολικός στα 13 και συνέχισε σε μια ιλιγγιώδη πορεία αυτοκαταστροφής ως τα 21 του. Εκεί, περίπου, τον συναντά η ταινία, όταν σ' ένα τροχαίο, ο Κάλαχαν τραυματίζεται στη σπονδυλική στήλη και μένει παράλυτος. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, ο Κάλαχαν πάλεψε με τον αλκοολισμό του και τον νίκησε με τη βοήθεια του σπόνσορά του στους Ανώνυμους Αλκοολικούς, βρήκε τον έρωτα στο πρόσωπο της Σουηδέζας φυσιοθεραπεύτριάς του κι ανακάλυψε το χαμόγελο της ζωής. Τον υπέροχο, βαθύ κυνισμό του, εξέφραζε στα σκίτσα του, ιερόσυλα, αυτοσαρκαστικά, γεμάτα θρασύ χιούμορ και σκληρές αλήθειες. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Μην Ανησυχείς, Δε Θα Φτάσει Μακριά Με τα Πόδια».

Η ταινία προβάλλεται στο Cinobo.


Just Kids του Κριστόφ Μπλαν

Αφού χάσουν τους γονείς τους, ο δεκαεννιάχρονος Τζακ, η 17χρονη Λίζα κι ο δεκάχρονος Ματίς θα πρέπει να τα καταφέρουν μόνοι τους. Καθώς είναι ενήλικός, ο Tζακ μπορεί να αιτηθεί για την κηδεμονία των αδελφών του και συντομα βρίσκεται να είναι υπεύθυνος όχι μόνο για το δικό του μέλλον αλλά και για το μέλλον εκείνων. Η Λίζα αποφασίζει να αφήσει την πόλη για την νότια Γαλλία κι ο Τζακ φεύγει επίσης με τον μικρό του αδελφό κουβαλώντας στους ώμους του το βάρος του παρελθόντος, αλλά με την νιότη να τους δίνει ενέργεια και δύναμη.

H ταινία προβάλλεται στο My French Film Festival που διεξάγεται από τις 15 Ιανουαρίου μέχρι τις 15 Φεβουαρίου.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς