Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


Joker top-9 607 5

«Joker» του Τοντ Φίλιπς

Αν ο Joker του Τζακ Νίκολσον ήταν μια σατανική καρικατούρα και ο Joker του Χιθ Λέτζερ η προσωποποίηση του χάους και της αναρχίας, ο «Joker» του Τοντ Φίλιπς είναι ένας χαμένος άνθρωπος που σταδιακά βρίσκει το δρόμο για τη σωτηρία μέσα από την τρέλα του. Η τελευταία μεγάλη εισπρακτική επιτυχία (μαζί με την «Ευτυχία»), πριν τη χρονιά της πανδημίας, μια ταινία που δίχασε έντονα (διαβάστε τη γνώμη του Flix εδώ), τιμήθηκε με τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας 2019 και με Οσκαρ Μουσικής και Α' Ανδρικού Ρόλου για τον Χοακίν Φίνιξ.

Η ταινία προβάλλεται στο Nova Cinema 3HD στις 22.35

La Llorona 607

«Η Γυναίκα των Δακρύων» («La Llorona») του Χάιρο Μπουσταμάντε

Ο θρύλος της Γιορόνα, της γυναίκας που εγκαταλείφθηκε από τον άντρα της και έπνιξε στη συνέχεια από θλίψη και οργή τα παιδιά της, για να καταδικαστεί στη συνέχεια να τριγυρνά αιώνια φέρνοντας ατυχία και προκαλώντας τον φόβο στο πέρασμά της με τον λυγμό της, έχει χρησιμοποιηθεί ήδη σε πολλαπλές κινηματογραφικές αφηγήσεις. Εξακολουθώντας να εστιάζει στον κοινό τόπο μυθολογικής παράδοσης και σύγχρονης πραγματικότητας, ο Χάιρο Μπουσταμάντε αφηγείται στην «Llorona» του μια ιστορία πολιτικού τρόμου ικανή να στοιχειώσει πολύ περισσότερο από τους απειλητικούς λυγμούς ενός φαντάσματος. Βραβευμένο σε Βενετία και Σαν Σεμπαστιάν. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Cinobo με ελληνικούς υπότιτλους

28 days later 607

«28 Days Later» του Ντάνι Μπόιλ

Ενας μυστηριώδης ιός εξαπλώνεται στη Μεγάλη Βρετανία με καταστροφικά αποτελέσματα και χωρίς τρόπο ίασης. Τέσσερις εβδομάδες αργότερα, μια χούφτα επιζώντων αναζητούν καταφύγιο. Είπατε κάτι;

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον Alpha

I Care A Lot 607

«Μα Φυσικά και Νοιάζομαι» («I Care a Lot») του Τζέι Μπλέικσον

H Μαρλα Γκρέισον μαζί με τη σύντροφό της στη ζωή και τη δουλειά, Φραν, έχουν στήσει μια καλοκουρδισμένη απάτη: Με την βοήθεια μιας γιατρού που κάτι έχει καταλάβει λάθος στον ιπποκράτειο όρκο κι ενός ανιδεου, ευκολόπιστου δικαστη, βάζουν στόχο ηλικιωμένους με σημαντική περιουσία, αλλά δίχως οικογένεια, τους ανακυρήσουν ανίκανους να φροντίσουν τον εαυτό τους και η Μάρλα γίνεται η νόμιμη προστάτης τους και διαχειριστής της περιουσίας τους. Οταν όμως ανακαλύψουν ένα αληθινό λαυράκι, την Τζέιν Πίτερσον, το σχέδιό τους θα πέσει σε έναν απροσδόκητο σκόπελο. Η καλοκάγαθη ηλικιωμένη κυρία δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται εκ πρώτης όψεως και ο μηχανισμός της απάτης τους θα κινδυνεύσει να τιναχθεί στον αέρα. Αν η Μάρλα και η Φραν κατορθώσουν να βγουν ζωντανές. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix .

H ταινία προβάλλεται στο Netflix με ελληνικούς υπότιτλους.

true grit 607

«Αληθινό Θράσος» («True Grit») των Τζόελ και Ιθαν Κοέν

Η 14χρονη Μάτι αναζητά το δολοφόνο του πατέρα της, για να εκδικηθεί τη μνήμη του. Προκειμένου να τον βρει ζητά τη βοήθεια του πιο βρώμικου, θαρραλέου και αήττητου σερίφη της άγριας Δύσης, με το όνομα Ρούστερ Κόγκμπερν. Το γενναίο κοριτσάκι με τις περιποιημένες κοτσίδες, την αυξημένη αίσθηση τιμής και την τυφλή εμπιστοσύνη στο αμερικανικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης θα ξεκινήσει ένα επικίνδυνο ταξίδι εκεί όπου δεν πατά πόδι ανθρώπου, συντροφιά μ’ έναν άντρα βρώμικο, μέθυσο, αθυρόστομο, κατεστραμένο και αμφιβόλου ηθικής. Μαζί τους θα ταξιδέψει και ο all-american Texas Ranger, ο έφιππος και ένστολος ΛαΜπεφ, η άλλη πλευρά του νόμου, λογικός, έντιμος, επίμονος και πεντακάθαρος, ο οποίος καταδιώκει τον ίδιο δολοφόνο για δικά του συμφέροντα. Αυθεντικό, παραδοσιακό γουέστερν (ριμέικ της ταινίας που χάρισε στον Τζον Γουέιν το Οσκαρ Α' Αντρικού ρόλου), από το οποίο δε λείπουν (ευτυχώς) οι στιγμές παράδοξου χιούμορ και υπονομευτικής διάθεσης που χαρακτηρίζουν το έργο των αδελφών Κοέν. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς