Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



Perseverance Ρόβερ: Φτιαγμένο για τον Άρη (Built for Mars: ThePerseverance Rover) του Μαρκ Τζ. Ντείβις

Το δίωρο ντοκιμαντέρ του National Geographic, «Perseverance Ρόβερ: Φτιαγμένο για τον Άρη», εισχωρείστα παρασκήνια του Εργαστηρίου Πρόωσης Τζετ της NASA για να ακολουθήσει τη γέννηση τουPerseverance Ρόβερ που προσεδαφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου 2021 στην επιφάνεια τουπλανήτη Άρη. Το «Perseverance» ρόβερ κατασκευάστηκε στο πλαίσιο της αποστολής «Mars 2020» της ΑμερικανικήςΔιαστημικής Υπηρεσίας (NASA). Παρακολουθήστε την προσπάθεια και τις μαρτυρίες της ομάδας μηχανικώνκαι τεχνικών κατασκευής του πιο εξελιγμένου ρομποτικού ρόβερ μέχρι σήμερα, που κατάφεραν ναξεπεράσουν όλες τις προκλήσεις της αποστολής και να προσεδαφίσουν επιτυχώς το «Perseverance» στονΚόκκινο Πλανήτη.

Το ντοκιμαντέρ κάνει πρεμιέρα σήμερα Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 21.50 στο NationalGeographic. Το National Geographic είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV,Wind Vision.


Θα Μπορούσες Ποτέ να με Συγχωρέσεις; (Can You Ever Forgive Me?) της Μάριελ Χέλερ

Η Λι Ισραελ (1939-2014), φημισμένη Αμερικανή βιογράφος που μεσουράνησε τη δεκαετία του ’70 καταγράφοντας ζωές διασήμων όπως των ηθοποιών Κάθριν Χέπμπορν και Ταλούλα Μπάνκχεντ ή της τηλεπαρουσιάστριας Ντόροθι Κιλγκάλεν, είχε ήδη πιάσει πάτο στα μέσα της δεκαετίας του ’80 μετά το εμπορικό και καλλιτεχνικό φιάσκο της πρώτης ανεπίσημης βιογραφίας που αποπειράθηκε να γράψει για την Εστέ Λόντερ, έκδοση που συνέπεσε με -και συνετρίβη από- την επίσημη αυτοβιογραφία της ίδιας της μεγιστάνα των καλλυντικών. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Cosmote Cinema 1 στις 23:30


Ο Αδελφός μου Κυνηγάει Δεινόσαυρους (My Brother Chases Dinosaurs) του Στέφανο Τσιπάνι

Ο Τζακ έχει έναν αδελφό, τον τζιο, ο οποίος έχει σύνδρομο Down. Ως παιδί ο Τζακ πίστευε το τρυφερό ψέμα που του είχαν πει οι γονείς του, ότι δηλαδή ο Τζιο ήταν ένα ξεχωριστό παιδί με υπερδυνάμεις. Τώρα που σε λίγο θα πάει στο γυμνάσιο ο Τζακ δεν πιστεύει πια ότι ο αδελφός του είναι υπερήρωας, αλλά σχεδόν ντρέπεται για αυτόν, ειδικά από τότε που γνώρισε την Αριάνα.Η ταινία προβάλλεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Kids Love Cinema του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης


Madame του Στεφάν Ριτχάουζερ

Στη δεκαετία του 1920, η Καρολίν ελευθερώνεται από τα δεσμά ενός γάμου που της έχει επιβληθεί και ανοίγει τα φτερά της. Αψηφώντας τους άγραφους νόμους και τα συντηρητικά στερεότυπα, διαγράφει μια επιτυχημένη επιχειρηματική καριέρα. Πολλά χρόνια αργότερα, ο κινηματογραφιστής εγγονός της, Στεφάν, αρνείται να συμβιβαστεί με τον προκαθορισμένο ρόλο του, στο πλαίσιο μιας καλοβαλμένης αστικής οικογένειας στην Ελβετία. Παραδέχεται ανοιχτά την ομοφυλοφιλία του και ξεκινά μια προσωπική σταυροφορία ενάντια στην ομοφοβία και στον σεξισμό. Ένα οικογενειακό ημερολόγιο ρήξης με το κατεστημένο, που ανατρέχει σε θραύσματα από παλιές μνήμες και αμφισβητεί τα ταμπού του κοινωνικού φύλου και της σεξουαλικότητας.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Mubi


Μα φυσικά και Νοιάζομαι (I Care a Lot) του Τζέι Μπλέικσον

H Μαρλα Γκρέισον μαζί με τη σύντροφό της στη ζωή και τη δουλειά, Φραν, έχουν στήσει μια καλοκουρδισμένη απάτη: Με την βοήθεια μιας γιατρού που κάτι έχει καταλάβει λάθος στον ιπποκράτειο όρκο κι ενός ανιδεου, ευκολόπιστου δικαστη, βάζουν στόχο ηλικιωμένους με σημαντική περιουσία, αλλά δίχως οικογένεια, τους ανακυρήσουν ανίκανους να φροντίσουν τον εαυτό τους και η Μάρλα γίνεται η νόμιμη προστάτης τους και διαχειριστής της περιουσίας τους. Οταν όμως ανακαλύψουν ένα αληθινό λαυράκι, την Τζέιν Πίτερσον, το σχέδιό τους θα πέσει σε έναν απροσδόκητο σκόπελο. Η καλοκάγαθη ηλικιωμένη κυρία δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται εκ πρώτης όψεως και ο μηχανισμός της απάτης τους θα κινδυνεύσει να τιναχθεί στον αέρα. Αν η Μάρλα και η Φραν κατορθώσουν να βγουν ζωντανές.

H ταινία προβάλλεται στο Netflix


H Εαρινή Σύναξις των Αγροφυλάκων του Δήμου Αβδελιώδη

Χίος, 1960. Μετά τον ανεξήγητο θάνατο του Αγροφύλακα ενός χωριού, το Συμβούλιο της Κοινότητας ζητά από τον Αγρονόμο τον διορισμό αντικαταστάτη του. Κανένας Αγροφύλακας όμως δε θέλει να πάει, λόγω της κακής φήμης του χωριού και του απρόβλεπτου θανάτου του συναδέλφου τους εν ώρα υπηρεσίας. Το συμβούλιο αποφασίζει να προσφέρει μεγαλύτερο μισθό γι αυτόν που θα τον αντικαταστήσει. Όταν το ανακοινώνει ο Αγρονόμος στους 12 Αγροφύλακες του, προσφέρονται τέσσερις για τη θέση, από τους οποίους διαλέγει τον έναν. Ο διορισμός του γίνεται στην αρχή του καλοκαιριού κι ύστερα από 4 μήνες υπηρεσίας διώχνεται από τον Αγρονόμο για παράβαση καθήκοντος. Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και με τους άλλους τρεις διαδόχους του, που διώχνονται στο τέλος κάθε εποχής, για ανάλογες παραβάσεις που έχουν σχέση με τον χαρακτήρα τους.

Η ταινία θα προβάλλεται μέχρι την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στο Onassis Channel στο YouTube στα πλαίσια του αφιερώματος ΣΙΝΕΜΑ, ΑΝΟΙΧΤΟ.


Πολιορκία στην Οδό Λιπέρτη του Σταύρου Παμπαλλή

Στην πρώτη του μεγάλου μήκους δουλειά, ο Σταύρος Παμπαλλής εμπνέεται από την φόρμα και τους κανόνες του western για να παρουσιάσει την σύγχρονη κυπριακή πραγματικότητα ως μία κοινωνία όπου η οικονομική κρίση και η μόνιμη υπενθύμιση της Τουρκικής κατοχής δημιουργούν μια άγονη, σκληρή, με τους δικούς της ηθικούς κανόνες πραγματικότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο μοναχικός αντι-ήρωας του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη είναι ένας άνδρας με μετατραυματικό στρες που πασχίζει εδώ και χρόνια να ξαναβρεί δουλειά ύστερα από την τραγική απώλεια της προηγούμενης εργασίας του, όσο η οικογένειά του καταρρέει κάτω από τα οικονομικά χρέη και την ανηλεή αντιμετώπιση των τραπεζών. Ο ίδιος κρύβει τις προειδοποιητικές επιστολές εκποίησης που λαμβάνει, στο γκαράζ μαζί με το G3 του στρατού. Η γυναίκα του από την άλλη, πλένει και σιδερώνει ρούχα προκειμένου να εξασφαλίσει λίγα χρήματα για τις βασικές τους ανάγκες. Το μόνο που φαίνεται να κρατά την συνεκτικότητα της οικογένειάς τους είναι το σπίτι στο οποίο ζουν, λίγα μέτρα από την Πράσινη Γραμμή της Λευκωσίας. Οταν όμως έρθει η ώρα να τους το πάρουν, οι εξελίξεις θα είναι απροσδόκητες. Ο σχεδόν ανώνυμος μοναχικός πιστολέρο της αφήγησης (μόνο ένα Π προδίδει την ταυτότητά του) θα έρθει σε μια ύστατη σύγκρουση με το σύστημα, τους ανθρώπους γύρω του και, στην τελική, τον ίδιο του τον εαυτό. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix.

«H Πολιορκία στην Οδό Λιπέρτη» προβάλλεται online στις 19 , 20, 21 και 22 Φεβρουαρίου σε online streaming στο viva.gr


Suspiria του Λούκα Γκουαντανίνο

Βερολίνο, δεκαετία του ’70. Η νεαρή Αμερικανίδα χορεύτρια, Σούζι Μπάνιον, πηγαίνει στη (διαιρεμένη) γερμανική πρωτεύουσα, προκειμένου να πάρει μέρος σε οντισιόν για την παγκοσμίου φήμης σχολή χορού «Helena Markos». Κατορθώνει να εντυπωσιάσει την διάσημη χορογράφο της σχολής, τη Μαντάμ Μπλανκ, με το ακατέργαστο ταλέντο της. Όταν η Σούζι καταφέρνει να αρπάξει το ρόλο της κορυφαίας χορεύτριας, η Όλγα, η προκάτοχός της, συνθλίβεται ψυχολογικά και κατηγορεί ως μάγισσες τις γυναίκες διευθύντριες της σχολής. Καθώς οι πρόβες γίνονται ολοένα και πιο απαιτητικές, προκειμένου να δοθεί μια τελευταία παράσταση με τη χορογραφία που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της σχολής, η Σούζι και η Μαντάμ Μπλανκ έρχονται υπερβολικά κοντά η μία στην άλλη. Η Σούζι δεν βρέθηκε στη σχολή απλώς για να χορέψει. Εντωμεταξύ, ένας περίεργος ψυχοθεραπευτής, ο οποίος προσπαθεί να αποκαλύψει τα σκοτεινά μυστικά της «Helena Markos», στρατολογεί μια άλλη χορεύτρια και χρησιμοποιεί τη βοήθειά της, προκειμένου να φτάσει στα βάθη των κρυφών υπόγειων θαλάμων της σχολής, όπου παραμονεύουν φρικιαστικές ανακαλύψεις.

_Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo _


Αμυγδαλιά Αμυγδαλιά της Χριστίνας Φοίβης

«Αμυγδαλιά» είναι ένα δέντρο που ανθίζει πριν από την άνοιξη. Είναι επίσης η λέξη που στοιχειώνει τη σκηνοθέτιδα της ταινίας ως παιδί, όταν πρωτοφτάνει στην ελλάδα. Τα βιώματά της μπλέκονται με εκείνα άλλων γυναικών που ψάχνουν χώρο σε αυτή την αφιλόξενη καρτ-ποστάλ της μεσογείου, παίζοντας με τα σύνορα γύρω τους και μέσα μας.

Η Αμυγδαλιά είναι διαθέσιμη δωρεάν για 48 ώρες εδώ [Η προβολή ξεκινά στα 25.30 λεπτά του βίντεο]


Οι Φλέβες της Γης (Veins of the world) της Μπγιαμπασούρεν Νταβάα

Ο Ερντέν, πατέρας του Αμρά, είναι ο αρχηγός των τελευταίων νομάδων που αντιστέκονται στις εταιρείες εξόρυξης χρυσού στη στέπα της Μογγολίας. Μετά τον θάνατο του πατέρα του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ο Αμρά συνεχίζει τον αγώνα του στη μνήμη του πατέρα του, αλλά με την ευφυία και τα εργαλεία ενός 11χρονου αγοριού.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ERTFlix έως τις 27/02


Μακριά απ’ τον κόσμο (Hidden away) του Τζόρτζιο Ντιρίτι

Ο Τόνι είναι γιος Ιταλού μετανάστη. Μετά τον θάνατο της μητέρας του, τον υιοθετεί ένα ζευγάρι στη γερμανόφωνη Ελβετία. Αλλά οι σωματικές και ψυχικές παθήσεις του τον αναγκάζουν να εγκαταλείψει τη χώρα. Επιστρέφει στην Ιταλία παρά τη θέλησή του, όπου ζει για χρόνια στην απόλυτη φτώχεια στις όχθες του Πάδου. Δουλεύει περιστασιακά ως εργάτης, αλλά παραμένει πιστός στο μεγάλο του πάθος: τη ζωγραφική. Στη συνέχεια, συναντά τον γλύπτη Renato Marino Mazzacurati, ο οποίος τον πείθει να δοκιμάσει την τύχη του στη ζωγραφική. Αυτό τον βάζει στον δρόμο προς την απελευθέρωση.

Η ταινία προβάλλεται στο 1ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου της Ταινιοθήκης της Ελλάδας ως τις 22/02


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς