Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 19 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 19 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Στο Κάμπινγκ 607

Στο Κάμπινγκ του Ανδρέα Θωμόπουλου

Σειρά 13 επεισοδίων που περιγράφει τις σχέσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους πελάτες ενός κάμπινγκ στην Πελοπόννησο (έχει γυριστεί σε κάμπινγκ της παραλίας του Δρεπάνου Αργολίδας). Κεντρικά πρόσωπα είναι ο ιδιοκτήτης Τάκης και ο Μήτσος, που ήρθε απ' το χωριό Αραχναίο για να αναλάβει τη φροντίδα των αλόγων που νοίκιασε ο πατέρας του στον Τάκη για το καλοκαίρι («Σχολή ιππασίας» στο κάμπινγκ). Ο Μήτσος θα ζήσει έναν έρωτα με την Γερμανίδα Σαμάνθα, που θα τελειώσει μαζί με το καλοκαίρι. Καταπληκτικό καστ με τον Νίκο Καλογερόπουλο (σε διπλό ρόλο) και τον Τάκη Μόσχο να κλέβουν την παράσταση.

Η θρυλική σειρά της ΕΡΤ που έκανε πρεμιέρα στις 7 Μαΐου του 1989 διαθέσιμη στην πλατφορμα της ERTFLIX

Florence Foster Jenkins

Florence: Φάλτσο Σοπράνο (Florence Foster Jenkins) του Στίβεν Φρίαρς

Η τρεις φορές βραβευμένη με Οσκαρ Μέριλ Στριπ ενσαρκώνει τη Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς, μια τουλάχιστον κακόφωνη, καλτ τραγουδίστρια όπερας που «μεσουράνησε» στη Νέα Υόρκη τις δεκαετίες του ’30 και του ’40. Η ξεκαρδιστική, αλλά και συγκινητική αυτή ταινία βασίζεται σε πραγματική ιστορία. Η κοσμική Νεοϋορκέζα Μαντάμ Φλόρενς πιστεύει πως είναι το αηδόνι της όπερας ενώ στην πραγματικότητα είναι εντελώς φάλτσα. Ο σύζυγος και ατζέντης της, Σεντ Κλερ Μπέιφιλντ, ένας Αγγλος αριστοκράτης και αποτυχημένος ηθοποιός, συντηρεί αυτή της την ψευδαίσθηση. Οταν η Φλόρενς αποφασίζει να δώσει κονσέρτο στο θρυλικό Κάρνεγκι Χολ το 1944, ο Σεντ Κλερ ξέρει ότι καλείται να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του.

Η καλύτερη ηθοποιός του κόσμου υποδύεται τη χειρότερη τραγουδίστρια της ιστορίας, σε μια χαριτωμενη -αλλά ως εκεί- βιογραφία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 22.00.

Cold Mountain

Επιστροφή στο Cold Mountain (Cold Mountain) του Αντονι Μινγκέλα

Στις αρχές του Αμερικάνικου Εμφυλίου οι άντρες από το Cold Mountain στη Βόρεια Καρολίνα, τρέχουν να ενταχθούν στον Ομοσπονδιακό στρατό. Η Αντα έχει ορκιστεί να περιμένει τον Ίνμαν, αλλά όσο ο πόλεμος προχωρά και τα γράμματα μένουν αναπάντητα, πρέπει να βρει την δύναμη να επιβιώσει, ενώ προσπαθεί απελπισμένα να κρατήσει την οικογενειακή της φάρμα.

Η ταινία του Αντονι Μινγκέλα με τους Νικόλ Κίντμαν, Τζουντ Λο και τη βραβευμένη για αυτόν εδώ το ρόλο με Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου, Ρενέ Ζελβέγκερ.

Η ταινία προβάλλεται στον ΣΚΑΪ στις 23.00.

caro diario 607

Αγαπημένο μου Ημερολόγιο (Caro Diario) του Νάνι Μορέτι

Μια σπονδυλωτή ταινία σε τρία μέρη. Κεφάλαιο 1: Στη Βέσπα | Ο Νάνι Μορέτι, εξοργισμένος από το κεντρικό μήνυμα μιας ταινίας που βλέπει στον κινηματογράφο για τη γενιά του, παίρνει τη βέσπα και τριγυρνά στη σχεδόν έρημη καλοκαιρινή Ρώμη. Κεφάλαιο 2: Νησιά | Αναζητώντας την ηρεμία για να γράψει το σενάριο της επόμενης ταινίας του, ο Μορέτι επισκέπτεται το συνεργάτη του Τζεράρντο, έναν καθηγητή φιλοσοφίας που έχει από καιρό μετακομίσει στο Λίπαρι, την πρωτεύουσα των απομονωμένων Αιολίδων Νήσων. Σε αντίθεση όμως με όσα προσδοκούσε, συναντά ένα Λίπαρι στους ρυθμούς της τουριστικής ανάπτυξης, πολύβουο και γεμάτο αυτοκίνητα. Κεφάλαιο 3: Γιατροί | Η ιστορία, στο ξεκίνημα της οποίας ο Μορέτι διευκρινίζει ότι είναι απολύτως αληθινή, ξεκινά με τον σκηνοθέτη να προσπαθεί να ανακαλύψει από τι πάσχει μέσα από μια περιπέτεια με επισκέψεις σε γιατρούς δοσμένη με χιούμορ και τρυφερότητα. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix για την ταινία.

H ταινία είναι διαθέσιμη από τη StraDa Films, μέσω της iPlatforma

the swallows of kabul 607

Τα Χελιδόνια της Καμπούλ (Swallows of Kabul) των Ζαμπού Μπρετμάν & Ελεά Γκομπέ-Μεβεγιέκ

Τέλη δεκαετίας του 90, Καμπούλ, Αφγανιστάν. Η κυριαρχία των Ταλιμπάν έχει ισοπεδώσει την πόλη - κυριολεκτικά και ηθικά. Το πανεπιστήμιο έχει βομβαρδιστεί, οι βιβλιοθήκες καταστραφεί, η μουσική και οι τέχνες απαγορευτεί. Οι γυναίκες υποχρεώνονται να φορούν μπούρκα και να μένουν σπίτι, ή, αν χρειάζεται να κυκλοφορήσουν, να συνοδεύονται από τον άντρα-κηδεμόνα τους. Οι γυναίκες, ως σώμα και πνεύμα, έχουν «εξαφανιστεί». Το μόνο που κυκλοφορεί ελεύθερα είναι η βία. Χειροποίητο 2D animation με σημαντικό πολιτικό σχόλιο, που μπορεί να μην ξεφεύγει εντελώς από τα κλισέ, αλλά συγκινεί και προβληματίζει. Επίσημη συμμετοχή στο «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ των Καννών και υποψήφιο στα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.