Buzz

Τι βλέπουμε την Κυριακή, 18 Ιουλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε την Κυριακή, 18 Ιουλίου

Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Anatolia

«Κάποτε στην Ανατολία» (Bir Zamanlar Anadolu, 2011) του Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν

Η ζωή σε μια μικρή πόλη στα βάθη της Ανατολίας, στην ενδοχώρα της Τουρκίας, είναι σαν ένα αέναο ταξίδι στη μέση των στεπών: Η διαρκής αίσθηση ότι κάτι καινούριο και διαφορετικό θα συμβεί ξαφνικά, και θα εμφανιστεί "πίσω από τον κάθε λόφο", στην οποιαδήποτε γωνιά της πόλης αυτής, και ταυτόχρονα αν και τόσο εσωτερικό και ίδιο με τα υπόλοιπα, θα δώσει ζωντάνια, θα καθυστερήσει ή και θα αλλάξει τους μονότονους ρυθμούς της καθημερινότητας των κατοίκων. Ενας θάνατος, η αγωνία για την εξιχνίαση του εγκλήματος. Μια ομάδα ανδρών βρίσκεται επί ποδός, ώστε να ανακαλύψει το συντομότερο, ένα νεκρό πτώμα στις αχανείς στέπες της Ανατολής. Ο αστυνομικός, ο γιατρός, ο εισαγγελέας, ο δήμαρχος, και ο ύποπτος για το περιστατικό που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

Oι ζωές στη σύγχρονη Ανατολία δεν χάνονται ηρωϊκά, όπως σ' ένα γουέστερν. Οι ζωές δεν αλλάζουν με τρόπο δραματικό, το τέλος δεν περιλαμβάνει καμμιά μονομαχία, άλλη από αυτή που συντελείται εσωτερικά, σε αυτή την εντυπωσιακή ταινία που κέρδισε το μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών 2011. Διαβάστε την κριτική του Flix

Η ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Cinobo

Fear Street Part Three

«Fear Street Part Three: 1666» (2021) του Λι Τζάνιακ

Η τριλογία ταινιών τρόμου της Λι Τζάνιακ «Οδός Τρόμου», βασισμένη στην ομότιτλη σειρά βιβλίων του Ρ. Λ. Στάιν, φτάνει στο τέλος της. Και μπορεί με το δεύτερο μέρος να παραπάτησε λιγάκι αλλά εδώ, όχι μόνο καταφέρνει να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στο gore και την μυθολογία που χτίζει, αλλά μέσα σε όλα αυτά να μας παρουσιάσει μια ενδιαφέρουσα και σφιχτοδεμένη ιστορία γεμάτη από καλογραμμένους χαρακτήρες, η οποία κρατάει για πάνω από 300 χρόνια.

Συνεχίζοντας ακριβώς εκεί που σταμάτησε το δεύτερο μέρος, η Ντίνα μεταφέρεται στο 1666, εκεί ακριβώς που ξεκίνησαν όλα, μπαίνοντας στο σώμα της Σάρα Φίερ και να ζήσει τις τελευταίες μέρες της. Εκεί θα ανακαλύψει όλα όσα συνέβησαν πριν τον θάνατο της Φίερ αλλά και την πραγματική αλήθεια για την κατάρα που μαστίζει όλα αυτά τα χρόνια το Σεϊντισάιντ. Διαβάστε αναλυτικά την κριτική του Flix.

H ταινία (όπως και οι προηγούμενες της τριλογίας) είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Netflix

The Handmaids Tale

«The Handmaid's Tale» - 4ος κύκλος

Eχοντας πρόσβατε τις 21 υποψηφιότητες υποψηφιότητες που απέσπασε στα Βραβεία ΕΜΜΥ 2021, δεν χάνουμε επεισόδιο!

To «Handmaid’s Tale» γράφτηκε το μακρινό 1985 από την Μάργκαρετ Ατγουντ και περιγράφει ένα εφιαλτικό κοντινό μέλλον όπου η αγονία που ακολούθησε μια διευρυμένη ατμοσφαιρική μολυνση έχει σαν αποτέλεσμα την επιστροφή των ΗΠΑ σε φονταμενταλιστικές κοινωνικές δομές ιεραρχίας όπου οι γυναίκες δεν έχουν δικαιώματα ή τον έλεγχο του εαυτού τους, αποτελώντας τίποτα παραπάνω από δοχεία αναπαραγωγής που ανήκουν στον εκάστοτε Οίκο της ελίτ. Ο Μπρους Μίλερ (του «The 100») το μεταφέρει στην τηλεόραση του σήμερα. Κεντρική ηρωίδα είναι η Οφρεντ, αληθινό όνομα Τζουν, ερμηνευμένη εδώ από την Ελίζαμπεθ Μος, μια από τις πιο χαρακτηριστικές ερμηνευτικές φάτσες της τελευταίας δεκαετίας, έχοντας παίξει Τζέιν Κάμπιον και «Mad Men» στη διάρκεια των καθοριστικών αυτών πρόσφατων χρόνων της πλατινένιας εποχής της τηλεόρασης.

Προβάλλεται στις 22.00 στο Novalife

PIG

«Γουρούνι» (Pig, 2018) του Μάνι Χαγκίχι

Ιρανοί σκηνοθέτες δολοφονούνται από έναν άγνωστο serial killer αλλά υπάρχει ένας σκηνοθέτης ο οποίος φαίνεται να μην είναι στη λίστα του! Ο Hasan Kasmai εύλογα, ή και όχι, αναρωτιέται για ένα και μόνο πράγμα: Γιατί όχι εμένα;

Η ταινία είναι διαθέσιμη On Demand στην πλατφόρμα της Vodafone

Foxcatcher

«Foxcatcher» (2014) του Μπένετ Μίλερ

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Μαρκ Σουλτζ λαμβάνει μια πρόσκληση από τον εκατομμυριούχο Τζον Ντυ Ποντ, να μετακομίσει στις εγκαταστάσεις του για να προπονήσει μια ομάδα παλαιστών για τους Ολυμπιακούς της Σεούλ του 1988. Δέχεται με ενθουσιασμό, καθώς το βλέπει και σαν μια ευκαιρία να ξεφύγει από τη σκιά του αδερφού του, Ντέιβ. Ο Ντυ Ποντ από την πλευρά του, θέλει τον άπιαστο σεβασμό των συνομηλίκων του και της πάντα επικριτικής μητέρας του. Κολακευμένος από την προσφορά, ο Μαρκ βλέπει τον Ντυ Ποντ ως πατρική φιγούρα κι αναζητά συνεχώς την επιβεβαίωση του. Η άστατη προσωπικότητα όμως του Ντυ Ποντ, σύντομα θα παρασύρει το Μαρκ σε ένα νοσηρό τρόπο ζωής, κι απειλεί να υπονομεύσει την προετοιμασία του. Η εμμονή του με το Ντέιβ και την αποφασιστικότητα που αποπνέει, θα τροφοδοτήσει την παράνοια του, και οι τρεις τους θα οδεύσουν προς μια τραγωδία που κανείς δε θα μπορούσε να έχει προβλέψει.

Βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία, η ταινία του Μπένετ Μίλερ είναι φτιαγμένη για να αφήσει το σημάδι της στο αμερικάνικο σινεμά, αφηγούμενη μια βαθιά λυπημένη, αληθινά προβληματική εκδοχή ενός αμερικάνικου ονείρου που καταλήγει εφιάλτης. Διαβάστε αναλυτικά την κριτική του Flix.

Διαθέσιμη στην πλατφόρμα του ERTFLIX

Oceans 13

«Η Συμμορία των Δεκατριών» (Ocean's 13, 2007) του Στίβεν Σόντεμπεργκ

Κανείς δεν μένει ατιμώρητος όταν προδίσει τους φίλους του Οσιαν. Οταν λοιπόν ο πανίσχυρος μεγαλοξενοδόχος Γουίλι Μπανκ εξαπατάει τον Ρούμπεν Τίσκοφ, μέλος της συμμορίας των 11, ο Οσιαν καταστρώνει την μεγάλη εκδίκηση. Ενα απίστευτο σχέδιο που στόχο έχει την κλοπή ενός κολιέ διαμαντιών και τον διασυρμό του νέου ξενοδοχείου του Μπανκ.

Οταν ο Αλ Πατσίνο συνάντησε την παρέα του Τζορτζ Κλούνεϊ...

Απόψε στις 22:45 στον Alpha

Αmerican Gigolo

«Επάγγελμα Ζιγκολό» (American Gigolo, 1980) του Πολ Σρέιντερ

O Tζούλιαν, ένας γοητευτικός νεαρός, βγάζει τα προς το ζην ως συνοδός πλούσιων κυριών. Αυτή η «απασχόληση» του προσφέρει όλα όσα ονειρεύεται ένας νέος: γρήγορο αυτοκίνητο, ακριβά ρούχα, άνετο σπίτι. Αυτός όμως ισχυρίζεται πως το κίνητρό του δεν είναι τα χρήματα αλλά η θέλησή του να προσφέρει ικανοποίηση στις μοναχικές γυναίκες. Παρόλα αυτά, τα πράγματα μπλέκουν όταν ο Τζούλιαν ερωτεύεται μία απ' τις πελάτισσές του ενώ λίγο αργότερα βρίσκεται παγιδευμένος σε μια σκευωρία και κατηγορείται για ένα φόνο που δεν έχει διαπράξει...

Το «Call me» της Ντέμπι Χάρι διαπασών στα ηχεία (Υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Τραγουδιού), Armani στην ενδυματολογία και ο Ρίτσαρντ Γκιρ γυμνός σε έναν από τους πιο εμβληματικούς ρόλους της καριέρας του.

Απόψε στις 20.00 στο Cosmote Cinema 2


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.