Industry

Νύχτα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στον Δαναό με... «Ραντεβού στο Belle Époque»

στα 10

Η Νύχτα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου του προγράμματος Media φορά φέτος τα καλά της και στην Αθήνα, στις 5 Δεκεμβρίου στον κινηματογράφο Δαναός.

Flix Team
Νύχτα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στον Δαναό με... «Ραντεβού στο Belle Époque»

Η Νύχτα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την οποία υλοποιεί ήδη από το 2018 το πρόγραμμα MEDIA - Δημιουργική Ευρώπη, διοργανώνοντας προβολές σε όλη την Ευρώπη με στόχο να φέρει κοντά του πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο την ευρωπαϊκή κινηματογραφική κουλτούρα. Φέτος, η μοναδική αυτή εκδήλωση θα λάβει χώρα 2 - 6 Δεκεμβρίου σε 27 χώρες, 54 πόλεις και με κοινό που υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 14.500 άτομα!

Στην Αθήνα, ο κινηματογράφος Δαναός θα φιλοξενήσει την πρωτοβουλία αυτή, την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019, στις 20.00 με μια ξεχωριστή πρεμιέρα. Η νέα ταινία του Νικολά Μπεντός, «Ραντεβού στο Belle Époque», επίσημη συμμετοχή στο φετινό φεστιβάλ των Καννών, θα προβληθεί σε πρώτη προβολή στην Αθήνα στο πλαίσιο της εκδήλωσης. Η ταινία μας προσκαλεί να αναρωτηθούμε πώς θα ήταν αν μπορούσαμε να επιστρέψουμε σε μια αγαπημένη ανάμνηση του παρελθόντος και πρωταγωνιστές της είναι η αφρόκρεμα του σύγχρονου γαλλικού σινεμά, Ντανιέλ Οτέιγ, Γκιγιόμ Κανέ και Ντόρια Τίλλερ.

La Belle Epoque 607

Θέλετε να περάσετε ένα βράδυ ως η Μαρία Αντουανέτα; Να προσποιηθείτε ίσως ότι βγήκατε για ποτό με τον Ερνεστ Χέμινγουεϊ; Ή μήπως να επιστρέψετε στην αγαπημένη ανάμνηση από το δικό σας παρελθόν; Ο πολυαγαπημένος Ντανιέλ Οτέιγ, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Νικολά Μπεντός («Ο Κύριος και η Κυρία Αντελμάν»), ταξιδεύει πίσω στο παρελθόν για να ζήσει τη στιγμή που του άλλαξε τη ζωή και να θυμηθεί πώς είναι να ζεις πραγματικά. Το «Ραντεβού στο Belle Époque», στις 5 Δεκεμβρίου, θα παρουσιάσουν στον κινηματογράφο Δαναός ο κριτικός κινηματογράφου Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος και η ηθοποιός Τόνια Σωτηροπούλου. Η βραδιά θα κλείσει με κοκτέιλ στο φουαγιέ του κινηματογράφου. Η ταινία θα προβάλλεται στις αίθουσες από τις 12 Δεκεμβρίου από τη Rosebud.21 και τη Seven Films. Είσοδος μόνο με προσκλήσεις.

Η είσοδος στη Νύχτα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου γίνεται μόνο με προσκλήσεις - αναζητήστε τις προσεχώς σε διαγωνισμούς. H εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση του προγράμματος MEDIA – Δημιουργική Ευρώπη και σε συνεργασία με την Europa Cinemas.