Φεστιβάλ / Βραβεία

Ερχεται το LAB 2 του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

στα 10

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του DISFF με επικεφαλής τη Βαρβάρα Δούκα, επιστρέφει online, μέσω zoom, στις 23, 24 και 25 Απριλίου.

Flix Team
Ερχεται το LAB 2 του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Στο LAB 1 οι δηλώσεις συμμετοχής ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Στο δεύτερο LAB του Φεστιβάλ Δράμας για το 2021, θα συμμετάσχουν οι Χάρης Βαφειάδης, Τζώρτζης Γρηγοράκης, Ηλίας Δημητρίου, Βαρβάρα Δούκα, Ρηνιώ Δραγασάκη, Γιώργος Ζώης, Παναγιώτης Ιωσηφέλης, Γιάννης Μπουγιούκας, Γιώργος Μπουγιούκος, Θανάσης Νεοφώτιστος, Ντενίς Νικολάκου, Γιάννης Σακαρίδης, Γιάννης Στάνκογλου, Δημήτρης Σταράκης.

Διαβάστε ακόμη: Το Φεστιβάλ Δράμας 2021 περιμένει τις ταινίες σας

Το LΑΒ του φεστιβάλ Δράμας, το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με επικεφαλής την Βαρβάρα Δούκα, επιστρέφει online, μέσω zoom, στις 23, 24 και 25 Απριλίου, ώρες 19.00 ως 20.30. Δηλώστε συμμετοχή στο info@dramafilmfestival.gr έως την Πέμπτη, 22 Απριλίου στις 12.00, καθώς υπάρχει αυστηρό όριο συμμετοχής έως 100 άτομα. Ωστόσο, όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να το παρακολουθήσουν σε livestreaming στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

δράμα 607

Την Παρασκευή, 23 Απριλίου, ο σεναριογράφος και καθηγητής στο ΑΠΘ, Παναγιώτης Ιωσηφέλης, θα μιλήσει για τις ιδιαιτερότητες που έχει η συγγραφή ενός σεναρίου για μικρού μήκους ταινία, ενώ το Σάββατο, 24 Απριλίου, η σκηνοθέτις και επικεφαλής του προγράμματος Βαρβάρα Δούκα θα συνομιλήσει με γνωστούς σκηνοθέτες για την πορεία μιας μικρού μήκους ταινίας μετά την ολοκλήρωσή της: πώς βρίσκει το κοινό της, πώς οι ταινίες ταξιδεύουν στα φεστιβάλ, τι περιμένει κάποιον νέο κινηματογραφιστή όταν τελειώνει την πρώτη του ταινία, πώς είναι η εμπειρία μετάβασης από τη μικρού μήκους στη μεγάλου μήκους ταινία. Συμμετέχει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας, Γιάννης Σακαρίδης και οι Head Programmers του Διεθνούς και του Σπουδαστικού Προγράμματος, Γιώργος Ζώης και Θανάσης Νεοφώτιστος.

Την Κυριακή, 25 Απριλίου, η ψυχοθεραπεύτρια Ντενίς Νικολάκου θα αναλύσει την υποψήφια για Οσκαρ ταινία του Τόμας Βίντερμπεργκ, «Another Round» (η οποία, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα βγει στις θερινές αίθουσες, από τη Rosebud.21), σε μια συζήτηση με τον ηθοποιό Γιάννη Στάνκογλου και τον ψυχολόγο Δημήτρη Σταράκη. Η συγκεκριμένη συζήτηση θα μεταδοθεί, εκτός από livestreaming, και μέσω της σελίδας του Φεστιβάλ στο Facebook.

δράμα 607

Ναυαρχίδα των εργαστηρίων του Φεστιβάλ Δράμας παραμένει το Drama Pitching Lab που λειτουργεί εδώ και 7 χρόνια και από το οποίο έχουν παραχθεί περισσότερες από 20 ταινίες μικρού μήκους - ταινίες οι οποίες έχουν μια αξιοσημείωτη πορεία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Στόχος είναι, από φέτος, αυτές οι δράσεις να αναπτυχθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, γι’ αυτό και ο ετήσιος προγραμματισμός του Lab περιλαμβάνει μία σειρά από workshops, προβολές, masterclasses και διαδραστικά εργαστήρια με παιδιά (Κid’s LAB).

Συνεχίστε να παρακολουθείτε τα νέα του Φεστιβάλ Δράμας στο site της διοργάνωσης, στο facebook και στο instagram.