Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Φεστιβάλ Δράμας 2021 περιμένει τις ταινίες σας

στα 10

Ανοιξαν οι συμμετοχές για το 44o Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, που θα γίνει από τις 12 ως τις 18 Σεπτεμβρίου 2021.

Flix Team
Το Φεστιβάλ Δράμας 2021 περιμένει τις ταινίες σας

Πιστό στο ετήσιο, φθινοπωρινό ραντεβού του, το φετινό, 44o Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας θα διεξαχθεί στις 12-18 Σεπτεμβρίου και περιμένει την ταινία σας!

Η διαδικασία υποβολής συμμετοχής για το Διαγωνιστικό πρόγραμμα του Εθνικού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ξεκίνησε. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 31 Μαΐου. Στις 31 Μαΐου λήγει και η προθεσμία για το Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα, ενώ όσοι επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση για το Διεθνές Σπουδαστικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα έχουν περιθώριο έως τις 15 Ιουνίου. Οι ταινίες υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα filmfreeway.com

Διαβάστε ακόμη: Φεστιβάλ Δράμας 2021 | Ο Γιώργος Ζώης επικεφαλής προγράμματος του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος

Για την υποβολή ταινιών στο εθνικό φεστιβάλ απαιτείται ελληνική πρεμιέρα, ενώ γίνονται δεκτές ταινίες μυθοπλασίας, πειραματικές, ταινίες τεκμηρίωσης και κινουμένων σχεδίων που έχουν ολοκληρωθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2020. Η υποβολή συμμετοχής είναι δωρεάν για Ελληνες και Κύπριους σκηνοθέτες.

Για το Διεθνές Διαγωνιστικό το κόστος υποβολής ανά ταινία είναι 10 ευρώ και η διάρκεια της ταινίας δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 45 λεπτά, ενώ για το Διεθνές Σπουδαστικό η υποβολή είναι δωρεάν και η διάρκεια της ταινίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 20 λεπτά. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται ελληνική πρεμιέρα και οι ταινίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μετά την 1η Ιανουαρίου του 2020.

Οι όροι συμμετοχής περιγράφονται αναλυτικά εδώ:
Εθνικό Διαγωνιστικό
Διεθνές Διαγωνιστικό
Διεθνές Σπουδαστικό Διαγωνιστικό

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Γιάννης Σακαρίδης και οι head programmers του Διεθνούς Διαγωνιστικού και του Διεθνούς Σπουδαστικού Προγράμματος, Γιώργος Ζώης και Θανάσης Νεοφώτιστος, ετοιμάζονται να υποδεχθούν τις φετινές συμμετοχές. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο website του Φεστιβάλ Δράμας.