Φεστιβάλ / Βραβεία

Φεστιβάλ Δράμας 2021: Ο Γιώργος Ζώης επικεφαλής προγράμματος του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος

στα 10

O βραβευμένος σκηνοθέτης αναλαμβάνει κομβικό ρόλο στο πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ.

Φεστιβάλ Δράμας 2021: Ο Γιώργος Ζώης επικεφαλής προγράμματος του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος

Ηead Ρrogrammer του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, αναλαμβάνει ο βραβευμένος σκηνοθέτης Γιώργος Ζώης, ο οποίος είχε φύγει με τον Χρυσό Αλέξανδρο το 2010 με το «Casus Belli».

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχεται ο Γιώργος Ζώης στην ομάδα μας», σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας Γιάννης Σακαρίδης.

Interruption 607 Interruption

«Η εξωστρέφεια μας συνεχίζεται και ενισχύεται σημαντικά. Σήμερα, το Φεστιβάλ της Δράμας όχι μόνο είναι ανοιχτό σε όλους, αλλά νιώθει την ανάγκη να απευθυνθεί και να επικοινωνήσει με όλους. Χωρίς γεωγραφικούς, φυλετικούς, και ηλικιακούς περιορισμούς. Χωρίς διακρίσεις. Το σινεμά φτιάχνεται από όλους, μιλάει για όλους, κρίνεται από όλους και απευθύνεται σε όλους. Οι ταινίες είναι μια ακόμα δικαιολογία για να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον και να έρθουμε λίγο πιο κοντά».

Θυμηθείτε κι αυτό: «Third Kind»: Δείτε το trailer της νέας μικρού μήκους ταινίας του Γιώργου Ζώη

Third Kind 607 Third Kind

Ο Γιώργος Ζώης είναι σκηνοθέτης και παραγωγός. Μετά το «Casus Belli», συνέχισε τη βραβευμένη πορεία του στα διεθνή φεστιβάλ με τις μικρού μήκους «8η Ηπειρος», «Τίτλοι Τέλους» με την οποία κέρδισε υποψηφιότητα καλύτερης σκηνοθεσίας από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία κινηματογράφου, «Third Kind» που έκανε πρεμιέρα στις Κάννες, αλλά και το σκηνοθετικό του ντεμπούτο «Interruption» που μετά την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2015, κέρδισε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Touch me 607 3 Τouch me

Μέσα στους τελευταίους μείνες, είδαμε το «Touch me», ένα sci-fi θρίλερ για έναν έρωτα στα χρόνια της πανδημίας, που σκηνοθέτησε για τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

Αυτή την εποχή βρίσκεται στην προετοιμασία της επόμενης μεγάλου μήκους του ταινια με τίτλo «Arcadia» (πρώην «Faraway»).

Διαβάστε περισσοτερα: