Φεστιβάλ / Βραβεία

LAB: To νέο ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Δράμας

στα 10

Mετά από 7 χρόνια επιτυχημένης διεξαγωγής του Pitching Lab, το Φεστιβάλ Δράμας, κάνει το επόμενο βήμα: θέλοντας να ενδυναμώσει τον εκπαιδευτικό του ρόλο, εγκαινιάζει ένα νέο, σταθερό εκπαιδευτικό εργαλείο για μελλοντικές Δράσεις.

Flix Team
LAB: To νέο ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Δράμας

Το LΑΒ του φεστιβάλ Δράμας, όπως θα λέγεται το νέο αυτο εκπαιδευτικόπρόγραμμα του DISFF με επικεφαλής την Βαρβάρα Δούκα, θα περιλαμβάνειεκπαιδευτική ψηφιακή πλατφόρμα για επαγγελματίες και παιδιά, masterclasses,εργαστήρια, Pitching Lab, residencies (εκπαιδευτικά προγράμματα φιλοξενίαςσπουδαστών και επαγγελματιών), και άλλες δράσεις.

To πρώτο τριήμερο LAB του 2021, πουπραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γραφείου Creative Europe MEDIA Ελλάδας, θα διεξαχθεί στις 5-7Φεβρουαρίου online μέσω zoom (μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στοinfo@dramafilmfestival.gr ). Συμμετέχουν οι Βαρβάρα Δούκα, ΤζωρτζίναΚακουδάκη , Ντενίς Νικολάκου , Στάθης Παρασκευόπουλος και Θέλγια Πετράκη,ενώ σε συζήτηση που συντονίζει ο Ηλίας Δημητρίου, παίρνουν μέρος οισκηνοθέτες Ρηνιώ Δραγασάκη , Γιώργος Ζώης,Τζώρτζης Γρηγοράκης , ΓιώργοςΜπουγιούκος, Χάρης Βαφειάδης και Γιάννης Μπουγιούκας.

drama lab 607

Ναυαρχίδα των εργαστηρίων του DISFF παραμένει βέβαια το Drama PitchingLab που λειτουργεί εδώ και 7 χρόνια και από το οποίο έχουν παραχθείπερισσότερες από 20 ταινίες μικρού μήκους -ταινίες οι οποίες έχουν μιααξιοσημείωτη πορεία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.Στόχος είναι, από φέτος, αυτές οι δράσεις να αναπτυχθούν καθ’ όλη τη διάρκειατου έτους -αξιοποιώντας μία εξαιρετική συγκυρία: ο ελληνικός κινηματογράφοςβρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε μεγάλη άνθηση και αναγνώριση, κυρίως μέσααπό τις μικρού μήκους ταινίες που αποσπούν παγκόσμιες διακρίσεις καιπροσελκύουν το ενδιαφέρον ενός διεθνούς κοινού. Οι περισσότεροι από αυτούςτους σκηνοθέτες έχουν άλλωστε ξεκινήσει την κινηματογραφική τους πορεία απότη Δράμα, έχοντας διακριθεί στο φεστιβάλ.

Ο ετήσιος προγραμματισμός του Lab περιλαμβάνει μία σειρά απόworkshops, προβολές, masterclasses και διαδραστικά εργαστήρια μεπαιδιά (Κid’s LAB).Να θυμίσουμε πως το Φεστιβάλ Δράμας, σχεδόν από την αρχή της λειτουργίαςτου, δίνει έμφαση στην δια βίου εκπαίδευση τόσο των επαγγελματιών τουκινηματογράφου όσο και του κοινού διαφόρων ηλικιών. Στα εκπαιδευτικά τουπρογράμματα λειτουργούν εργαστήρια για επαγγελματίες, σκηνοθέτες,παραγωγούς, διευθυντές φωτογραφίας, σεναριογράφους κλπ.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου

Περισσότερες πληροφορίες:
info@dramafilmfestival.gr (Γραμματεία Φεστιβάλ Δράμας) |Γραφεία Δράμας: τηλ. 25210 47575 | Γραφεία Αθήνας: τηλ. 210 3300309