Buzz

Ενας youtuber έκανε καλύτερο de-aging στον «Ιρλανδό» από τον Σκορσέζε;

στα 10

Ακόμα και σαν κάτι που μπορεί να στέκει μόνο με την ανάλυση και το μέγεθος της youtube εικόνας, το αποτέλεσμα είναι... εντυπωσιακό.

Ενας youtuber έκανε καλύτερο de-aging στον «Ιρλανδό» από τον Σκορσέζε;

Μία από κριτικές που είχε να αντιμετωπίσει ο Μάρτιν Σκορσέζε στον «Ιρλανδό» είναι η (για πολλούς αποτυχημένη) διαδικασία του de-aging των ηθοποιών του: μη θέλοντας να προσλάβει νεότερους πρωταγωνιστές για να ερμηνεύσουν τον Φρανκ Σίραν, τον Τζίμι Χόφα και τους υπόλοιπους χαρακτήρες στα νιάτα τους, ο Σκορσέζε ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια σε μία post-production επεξεργασία που έκανε τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο, Τζο Πέσι να μοιάζουν νεότεροι.

Εμοιαζαν νεότεροι; Ηταν το αποτέλεσμα αβίαστο και νατουραλιστικό; Υπήρχε πρόβλημα στους μορφασμούς, στο βλέμμα, στην κίνηση του σώματος; Δίχασαν αυτές οι συζητήσεις κι ένα μεγάλο κομμάτι του κοινού και των κριτικών δεν ξεπέρασαν το πόσο τους πέταξε έξω το αποτέλεσμα.

Ο Σκορσέζε το επαναλάμβανε σε κάθε συνέντευξη: αυτό είναι το μέχρι στιγμής τελειότερο, state-of-the-art ψηφιακό πρόγραμμα που διαθέτουμε για κάτι τέτοιο. Και, διάβολε, το ξέρουμε: η εμμονή του να προσλάβει την καλύτερη ομάδα, του στοίχησε τη συνεργασία με την Paramount κι η ταινία κατέληξε στο Netflix.

Διαβάστε περισσότερα: Ο Μάρτιν Σκορσέζε τα παρατάει

deaging 607 1

deaging 607 2

deaging 607 3

Θα έρθει τώρα ένας τυχαίος youtuber, πίσω από το ψευδώνυμο i-fake (μέλος της DeepFake ομάδας) και θα παρουσιάσει ένα deepfake βίντεο που αποδεικνύει (;) ότι ο Μάρτιν μπορούσε και καλύτερα;

Οχι, δεν ξέρουμε τι συμβαίνει αν η εικόνα προβληθεί σε μεγάλη οθόνη, ούτε τις τεχνικές λεπτομέρειες που θα μπορούσε να μάς εξηγήσει ένας ειδικός. Αλλά, ακόμα κι έτσι, το αποτέλεσμα είναι κάπως εντυπωσιακό.

Ειδικά όταν ο youtuber επικαλείται ότι «διόρθωσε» τον Σκορσέζε με ένα software πρόγραμμα που κατέβασε δωρεάν και δουλεύοντας μόνο 7 μέρες.

Πατήστε το play:


Περισσότερος «Ιρλανδός»: