Ενας youtuber έκανε καλύτερο de-aging στον «Ιρλανδό» από τον Σκορσέζε;

BUZZ 09 JAN  /  Πόλυ Λυκούργου

Ακόμα και σαν κάτι που μπορεί να στέκει μόνο με την ανάλυση και το μέγεθος της youtube εικόνας, το αποτέλεσμα είναι... εντυπωσιακό.

Μία από κριτικές που είχε να αντιμετωπίσει ο Μάρτιν Σκορσέζε στον «Ιρλανδό» είναι η (για πολλούς αποτυχημένη) διαδικασία του de-aging των ηθοποιών του: μη θέλοντας να προσλάβει νεότερους πρωταγωνιστές για να ερμηνεύσουν τον Φρανκ Σίραν, τον Τζίμι Χόφα και τους υπόλοιπους χαρακτήρες στα νιάτα τους, ο Σκορσέζε ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια σε μία post-production επεξεργασία που έκανε τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο, Τζο Πέσι να μοιάζουν νεότεροι.

Εμοιαζαν νεότεροι; Ηταν το αποτέλεσμα αβίαστο και νατουραλιστικό; Υπήρχε πρόβλημα στους μορφασμούς, στο βλέμμα, στην κίνηση του σώματος; Δίχασαν αυτές οι συζητήσεις κι ένα μεγάλο κομμάτι του κοινού και των κριτικών δεν ξεπέρασαν το πόσο τους πέταξε έξω το αποτέλεσμα.

Ο Σκορσέζε το επαναλάμβανε σε κάθε συνέντευξη: αυτό είναι το μέχρι στιγμής τελειότερο, state-of-the-art ψηφιακό πρόγραμμα που διαθέτουμε για κάτι τέτοιο. Και, διάβολε, το ξέρουμε: η εμμονή του να προσλάβει την καλύτερη ομάδα, του στοίχησε τη συνεργασία με την Paramount κι η ταινία κατέληξε στο Netflix.

Διαβάστε περισσότερα: Ο Μάρτιν Σκορσέζε τα παρατάει

deaging 607 1

deaging 607 2

deaging 607 3

Θα έρθει τώρα ένας τυχαίος youtuber, πίσω από το ψευδώνυμο i-fake (μέλος της DeepFake ομάδας) και θα παρουσιάσει ένα deepfake βίντεο που αποδεικνύει (;) ότι ο Μάρτιν μπορούσε και καλύτερα;

Οχι, δεν ξέρουμε τι συμβαίνει αν η εικόνα προβληθεί σε μεγάλη οθόνη, ούτε τις τεχνικές λεπτομέρειες που θα μπορούσε να μάς εξηγήσει ένας ειδικός. Αλλά, ακόμα κι έτσι, το αποτέλεσμα είναι κάπως εντυπωσιακό.

Ειδικά όταν ο youtuber επικαλείται ότι «διόρθωσε» τον Σκορσέζε με ένα software πρόγραμμα που κατέβασε δωρεάν και δουλεύοντας μόνο 7 μέρες.

Πατήστε το play:


Περισσότερος «Ιρλανδός»:

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.