Industry

Σήμερα πηγαίνουμε σινεμά με... τον Φρόιντ

στα 10

Κυριακή μεσημέρι, η Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία συναντά τους Ελληνες δημιουργούς του σινεμά και το κοινό, σε μια εκ βαθέωνν κουβέντα με ερέθισμα την «Ακαδημία Πλάτωνος» του Φίλιππου Τσίτου.

Flix Team
Σήμερα πηγαίνουμε σινεμά με... τον Φρόιντ

Η Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία, σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδας, διοργανώνει σήμερα, Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, τη δεύτερη προβολή του αφιερώματος «Κυριακή με τον Φρόιντ». Ο στόχος αυτών των τακτικών συναντήσεων είναι η συζήτηση με ψυχαναλυτές και ανθρώπους του κινηματογράφου (σκηνοθέτες, ηθοποιούς, σεναριογράφους, άλλους συντελεστές της κάθε ταινίας καθώς και κριτικούς κινηματογράφου), τα πλάνα της εσωτερικής και εξωτερικής πραγματικότητας, όπως τα αναπαριστά ο Ελληνικός κινηματογράφος, σύγχρονος και διαχρονικός. Επιθυμία της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας είναι να μοιραστεί με τους θεατές το πώς μια ψυχαναλύτρια, ένας ψυχαναλυτής, ακούει την τέχνη του κινηματογράφου να μιλά για θέματα που απασχολούν τα άτομα και την κοινωνία, όπως ο ρατσισμός, το ξένο, ο ολοκληρωτισμός, η βία, μέσα μας και δίπλα μας. Η ψυχαναλυτική συνεδρία και η προβολή μιας κινηματογραφικής ταινίας συνιστούν ταυτόχρονα μια προσωπική εμπειρία συνάντησης με τον εαυτό και μια δημιουργία ενός κοινού κόσμου. Μάς επιτρέπουν να πάρουμε μια προσωρινή απόσταση από την εξωτερική πραγματικότητα για να στραφούμε μέσα, να επεξεργαστούμε τις εμπειρίες μας, να τους δώσουμε εικόνες, να τις παραστήσουμε, να τους δώσουμε σενάρια και νόημα, όπως κάνουμε με τα όνειρα που βλέπουμε την νύχτα.

Σήμερα, Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, στις 12.00 το μεσημέρι στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, θα προβληθεί η «Ακαδημία Πλάτωνος» του Φίλιππου Τσίτου και θα κουβεντιάσουν ο πρωταγωνιστής Αντώνης Καφετζόπουλος κι ο ψυχαναλυτής Φ. Μπόμπος. Η είσοδος κοστίζει 5 ευρώ.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Φίλιππος Τσίτος – Η σοφία της απλότητας

φρόιντ 607