Buzz

Ο Σεζάν κι ο Ζολά ήταν κάποτε φίλοι

στα 10

Την αδελφική φιλί μεταξύ των δυο ιστορικών ανθρώπων της τέχνης, των γραμμάτων και της διανόησης αναλαμβάνουν να ενσαρκώσουν ο Γκιγιόμ Κανέ κι ο Γκιγιόμ Γκαλιέν.

Ο Σεζάν κι ο Ζολά ήταν κάποτε φίλοι

Ο ζωγράφος Πολ Σεζάν κι ο συγγραφέας Εμίλ Ζολά ήταν, στην εποχή τους, κολλητοί φίλοι. Οχι σαν αυτούς, τους δικούς μας, με τους οποίους πίνουμε καφέδες και ποτά. Φίλοι από εκείνους που, μέσα στη γεμάτη αλλαγές εποχή που έζησαν, φρόντισαν μαζί να διαμορφώσουν την είσοδο του 19ου αιώνα στην Ιστορία. Ο Σεζάν κι ο Ζολά μεγάλωσαν μαζί, πήγαν στο ίδιο σχολείο στην Εξ-αν-Προβάνς και παρέμειναν επιστήθιοι φίλοι, αδελφοί, ανταλλάσσοντας και μια μνημειώδη αλληλογραφία που διασώζεται κι έχει εκδοθεί ως βιβλίο.

Ο Γκιγιόμ Κανέ κι ο Γκιγιόμ Γκαλιέν δεν ξέρουμε αν είναι φίλοι, παρότι μοιράζονται το ίδιο όνομα, είναι όμως δυο από τους πιο σημαντικούς κι ακριβοπληρωμένους σύγχρονους Γάλλους ηθοποιούς - ο δεύτερος ειδικά μετά τη σαρωτική επιτυχία, στη Γαλλία, του «Εγώ, ο Εαυτός μου και η Μαμά» - κι έχουν ήδη συνεργαστεί στην ίδια ταινία, πριν μια δεκαετία, στο «Narco». Οι δυο τους, τώρα, ετοιμάζονται να ενσαρκώσουν τον Πολ Σεζάν και τον Εμίλ Ζολά στη νέα ταινία της Ντανιέλ Τομσόν (με αδύναμο τελευταίο διαπιστευτήριο το «Μια Βραδιά στο Σαιν Τροπέ»), που θα έχει τον τίτλο «Les Inséparables», οι «αχώριστοι» και θα καταπιάνεται με τη σχέση των δυο αντρών, σ' ένα πρωτότυπο σενάριο της ίδιας της σκηνοθέτη. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι, με προοπτική η ταινία να πρωταγωνιστήσει... στα επόμενα Σεζάρ!

Διαβάστε ακόμη: