Μια Βραδιά στο Σαιν Τροπέ

Des gens qui s'embrassent

Ντανιέλ Τομσόν

ΚΡΙΤΙΚΗ 06 AUG 2013

3 στα 10

Γαλλική κομεντί που κάνει το γύρο του κόσμου (Νέα Υόρκη, Παρίσι, Λονδίνο και φυσικά την Κυανή Ακτή) για να διακωμωδήσει τις οικογενειακές σχέσεις, χωρίς επιτυχία στο ταξίδι.

Ο Ρονί και ο Ζεφ είναι δυο αδέρφια, που παρότι κοντεύουν τα πενήντα, δεν έχουν γεφυρώσει τις καθοριστικές διαφορές προσωπικότητας που τους χωρίζουν. Ο Ρονί είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας που ζει μια επιδεικτικά πλούσια ζωή μαζί με την trophy wife του, ο Ζεφ είναι διακεκριμένος βιολονίστας, εσωστρεφής, μετρημένος και θρησκευόμενος, εγκατεστημένος στη Νέα Υόρκη. Οι δυο τους θ’ αναγκαστούν να ξεχάσουν τις διαφορές τους με αφορμή το γάμο της Μελίτα, κόρης του Ρονί, η οποία άλλωστε υπεραγαπά την κόρη του Ζεφ, την ξαδέρφη της, Νογκά.

Αυτή η γαλλική οικογενειακή κωμωδία αποτυγχάνει και στις δύο βασικές παραμέτρους της: η οικογένεια των ηρώων δεν καταφέρνει να γίνει ενδιαφέρουσα κι ελκυστική και η κωμωδία δεν είναι αστεία.

Η Ντανιέλ Τομσόν έχει φτιάξει τη φήμη της στη Γαλλία ως σεναριογράφος, αλλά στο σενάριο που εδώ υπογράφει μαζί με τον γιο της, αναπτύσσει την ιστορία αυτών των δυο οικογενειών που έχουν τραβήξει διαφορετικά μονοπάτια και συναντιούνται στη διασταύρωση, με μια πρόθεση τρυφερού χιούμορ κι ένα αποτέλεσμα κουραστικής σαχλαμάρας.

Ο τρόπος με τον οποίο απεικονίζονται οι ήρωες είναι παραπάνω από γραφικός, με το eurotrash να μπερδεύεται με τη χλιδή και το μέτρο με την καταπίεση. Μια μικρή, ευπρόσδεκτη ανατροπή στο φινάλε δίνει μια ανάσα στα ασταμάτητα κλισέ, αλλά το μόνο που επιβιώνει από τη θύελλα προβλέψιμης ανοησίας, είναι η Μόνικα Μπελούτσι – σε έναν από τους χειρότερους ρόλους της – και η Λου ντε Λαάζ, μια νέα Γαλλίδα καλλονή που, αν προσέξει τις επιλογές της, προβλέπεται σύντομα ν’ αποτελέσει το νέο πρόσωπο της Μαριάν!

Που Παίζεται

Δες τις αίθουσες

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.