Buzz

Δείτε το trailer της επετειακής επανέκδοσης του «Blue Velvet»

στα 10

To «Μπλε Βελούδο» του Ντέιβιντ Λιντς γιορτάζει τα 30 του χρόνια με ένα νέο trailer και πόστερ. Δείτε τα...

Δείτε το trailer της επετειακής επανέκδοσης του «Blue Velvet»

Οταν το «Μπλε Βελούδο» του Ντέιβιντ Λιντς έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους το 1986, άφησε τον περισσότερο κόσμο αμήχανο: ήταν ανεξήγητο, ήταν μυστήριο, ήταν ιδιοσυγκρασιακό, ήταν όμορφο, ήταν βίαιο. Ηταν «σκουπίδι» (όπως έγραψαν κάποιοι κριτικοί) ή ήταν αριστούργημα (όπως έγραψαν κάποιοι άλλοι); Ο χρόνος δικαίωσε τον δημιουργό και το «Blue Velvet» έχει παραμείνει ως σημείο αναφοράς του cult σινεμά.

Τρίαντα χρόνια μετά, η αποκαταστημένη ψηφιακά κόπια του θα κυκλοφορήσει ξανά σε αίθουσες της Αμερικής, ξεκινώντας από την Νέα Υόρκη, ενώ από το φθινόπωρο θα έρθει και στην Ευρώπη - με πρώτο σταθμό τη Μ. Βρετανία. Οσοι τυχεροί λοιπόν ετοιμαστείτε: στις 25 Μαρτίου το «Μπλε Βελούδο» επανακυκλοφορεί στο Film Forum.

blue velvet 607 1

blue velvet 607 2

blue velvet 607 3

Διαβάστε και δείτε ακόμα: Βρέθηκαν οι φλεγόμενες ρώγες! Το «Blue Velvet» αποκαλύπτει 50 λεπτά κομμένες σκηνές

Και η ψηφιακή του επεξεργασία υπόσχεται να φέρει στην επιφάνεια όλο το μεγαλείο της κινηματογράφησης του Λιντς, ο οποίος μας βουτά χωρίς μάσκα οξυγόνου και μας προτείνει να τεντώσουμε το αυτί για να αφουγκραστούμε την κρυφή, βίαιη όψη των αμερικανικών προαστίων του Νότου, στις σαδομαζοχιστικές διαστροφές και τη σήψη που μπορεί να κρύβουν περίτεχνα οι λευκοί φράχτες και τα κόκκινα τριαντάφυλλα.

blue-velvet-30th-anniversary-posterΤο πόστερ που κυκλοφορεί ειδικά για τον εορτασμό των 30 χρόνων

Με πρωταγωνιστές τους Κάιλ ΜακΛάχλαν, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Λόρα Ντερν και Ντένις Χόπερ, το «Μπλε Βελούδο» είναι μία κατάδυση σ' έναν σουρεαλιστικό εφιάλτη.

Δείτε το νέο trailer για την επανέκδοση της ταινίας:


Διαβάστε ακόμα: