Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Μετά την Εβδομάδα των Παθών, η κινηματογραφική εβδομάδα που πέρασε ήταν γεμάτη πάθος. Από το ιερόσυλο νέο βίντεο κλιπ του Ντέιβιντ Μπόουι μέχρι την έξοδο στις αίθουσες της καλύτερης ελληνικής ταινίας της χρονιάς, διαβάστε και δείτε τι καινούριο συνέβη τις προηγούμενες μέρες, για να είστε απόλυτα ενήμεροι.

Flix Team
Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

Τα trailers της εβδομάδας: Σαν δεις τη γη από ψηλά... Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Σάντρα Μπούλοκ έρχονται αντιμέτωποι με τη βαρύτητα στο «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν. Θεαματικό, αγωνιώδες, όμορφο, ασφυκτικό, αληθινά τρομακτικό και μια δόση μεταφυσικό, το πρώτο τρέιλερ της ταινίας επιστημονικής φαντασίας που περιμέναμε με ανυπομονησία επτά ολόκληρα χρόνια, δεν απογοητεύει, αλλά ποντάρει ιδιαίτερα στη δράση, αποτελούμενο πιθανότατα στο μεγαλύτερο μέρος του, από κομμάτια της εναρκτήριας σεκάνς. Οι πρώτες εικόνες από την ταινία είναι αρκετές για να βάλουν το «Gravity» στη λίστα μας με τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς και να καθησυχάσουν τις ανησυχίες μας πως η προσπάθεια για τη δημιουργία μιας καινούριας «Οδύσσειας του Διαστήματος» θα μπορούσε εύκολα να καταλήξει σε κάτι σαν το «Open Water: In Space»! Δείτε το τρέιλερ εδώ.

Περισσότερα νέα trailers, να χαρούν τα μάτια σας:

  • Πόσα Οσκαρ θα συγκεντρώσει; Πρώτο trailer για το «The Butler».
  • Είναι αυτή η αρχή ενός λαμπρού κινηματογραφικού franchise; Τρέιλερ για το «Ender’s Game».
  • Και πίνω μπύρες: Τρέιλερ για το «World's End». Τελευταίο μέρος της άτυπης τριλογίας που ξεκίνησε με το «Shaun Of The Dead» και συνεχίστηκε με το «Hot Fuzz», το νέο φιλμ των Εντγκαρ Ράιτ, Σάιμον Πεγκ και Νικ Φροστ είναι το πιο μεθυσμένο απ όλα.
  • Ακόμη μια πειρατεία: Ο Τομ Χανκς είναι ο «Captain Phillips» στη νέα ταινία του Πολ Γκρίνγκρας.
  • «August: Osage County»: Η Μέριλ Στριπ και η Τζούλια Ρόμπερτς στοχεύουν ήδη στα Οσκαρ του 2014.

tainiesagori

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η πρώτη μεγάλου μήκους του Εκτορα Λυγίζουν, «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού», ήρθε στον Δαναό, για να αποδείξει και στο κοινό ότι είναι ένα απέριττο αριστούργημα. Ο Νίκος Κορνήλιος αποκάλυψε μινιμαλιστικά τη μοναξιά των ηρώων του στο «11 Συναντήσεις με τον Πατέρα μου». Ο Ντάνι Μπόιλ μάς ζάλισε χωρίς να μάς υπνωτίσει στο «Trance». Οι Monty Python ξανασυναντήθηκαν... τρισδιάστατοι στη μεγάλη οθόνη, στην «Αυτοβιογραφία Ενός Ψεύτη». Η Χάλι Μπέρι πρωταγωνίστησε στο θρίλερ «The Call» που μέχρι τα μισά έχει σασπένς, αλλά μετά... κόβεται η γραμμή. Και το «Dead Shadows» θα ήθελε να είναι η γαλλική απάντηση σε σύσσωμη την ιστορία του κινηματογραφικού τρόμου, αλλά παραμένει μια μικρού μήκους ταινία που ξεχείλωσε στο μοντάζ…

bowie

Το OMG της εβδομάδας: Ο Ντέιβιντ Μπόουι μοιάζει να καταδιασκεδάζει το come back του: το video clip του «The Next Day», με πρωταγωνιστές τη Μαριόν Κοτιγιάρ και τον Γκάρι Ολντμαν, κρίθηκε ιερόσυλο τη στιγμή που εμφανίστηκε. Κρίθηκε αυτοστιγμεί και αριστούργημα. Οπως παλιά! Διαβάστε περισσότερα και δείτε το εδώ.

candelabra

Το glam της εβδομάδας: Ενα 12λεπτο making of αποκαλύπτει πώς γυρίστηκε το «Behind the Candelabra» του Στίβεν Σόντερμπεργκ, η επιλεκτική βιογραφία του Λιμπεράτσε: γεμάτη κρύσταλλα Swarovski και ρισκαδόρικες ερμηνείες από τον Μάικλ Ντάγκλας και τον Ματ Ντέιμον, αυτή είναι μια από τις ταινίες που ανυπομονούμε περισσότερο να δούμε στο Φεστιβάλ Καννών. Δείτε το βίντεο εδώ.

midnight

Το soundtrack της εβδομάδας: Λίγες ημέρες πριν κυκλοφορήσει στο ITunes, το Entertainment Weekly έχει αποκλειστικά όλα τα κομμάτια από το soundtrack του «Before Midnight» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Χαρούλας Αλεξίου και του Νίκου Καλογερόπουλου. Ακούστε το εδώ. Η ταινία βγαίνει στους κινηματογράφους στις 13 Ιουνίου. Μέχρι τότε έχετε όλο το χρόνο να βγείτε έξω στον ήλιο και να ερωτευτείτε...

gosling

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ της εβδομάδας: Ο Ράιαν δεν τρώει δημητριακά! Ετσι τουλάχιστον ισχυρίζεται ένας χρήστης του vine που προσπαθεί επίμονα να ταΐσει τον σταρ μια κουταλιά πρωινό. Το πιο ανόητο, πανέξυπνο και... εθιστικό βίντεο της εβδομάδας! Δείτε το εδώ.

Η ελληνική επικαιρότητα της εβδομάδας:

Κάννες 2013: Η Ελλάδα ως μια τεράστια «φυλακή» μεταναστών μέσα από τα μάτια ενός Ιρανού. Επίσημη συμμετοχή στο 66ο Φεστιβάλ Καννών, το «Stop - Over» του Καβέχ Μπακτιαρί καταγράφει τη ζωή των μεταναστών που παγιδεύονται σε μια αφιλόξενη και χτυπημένη από την άνοδο της Χρυσής Αυγής Ελλάδα. Διαβάστε και δείτε περισσότερα.

Το Φεστιβάλ του Τορόντο επιλέγει την Αθήνα για το πρόγραμμα City to City του 2013. Με τη συνεργασία του Δημήτρη Εϊπίδη, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ του Τορόντο ανακοίνωσε ότι η Αθήνα θα βρεθεί οργανωμένα στο διεθνές κινηματογραφικό επίκεντρο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο! Διαβάστε περισσότερα.

Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν το νέο ελληνικό σινεμά στο Project Discovery Forum του LAGFF. Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες φέρνει κάθε χρόνο σε επαφή τους Ελληνες σκηνοθέτες και παραγωγούς με την αμερικανική βιομηχανία του θεάματος. Φέτος, αποφάσισε να επισημοποιήσει το ραντεβού και να υποστηρίξει τις συνεργασίες. Διαβάστε περισσότερα.

madmen

Η εβδομάδα στην TV: Στα τακτικά recaps του Flix, οι ήρωες του «Mad Men» βλέπουν τα πάντα γύρω τους ν' αλλάζουν (διαβάστε εδώ), ενώ στο «Game of Thrones» το Γουέστερος γεμίζει... ζευγαρώματα! (διαβάστε εδώ) Για λίγο πιο μετά, το «The Newsroom» του Ααρον Σόρκιν μας δίνει μια μικρή γεύση απ' όσα θα συμβούν ακριβώς εκεί όπου χτυπά η καρδιά των εξελίξεων, από τις 14 Ιουλίου (δείτε εδώ).

harry

Η απώλεια της εβδομάδας: Ρέι Χαριχάουζεν: Ο άνθρωπος που εξασφάλισε το μέλλον του σινεμά. Xωρίς καμία υπερβολή, αν ο Ρέι Χαριχάουζεν δεν είχε δει περισσότερες φορές απ' ότι μπορεί να αντέξει ο μέσος άνθρωπος τον «King Kong» του 1933, τίποτα στο σινεμά σήμερα δεν θα ήταν το ίδιο. Και δεν μιλάει κανείς μόνο για τα ειδικά εφέ που ο ίδιος ανακάλυψε και ευτυχώς δεν πήρε μαζί του φεύγοντας από τη ζωή στις 7 Μαΐου του 2013 σε ηλικία 92 ετών. Διαβάστε περισσότερα.

hannah

Διαγωνισμοί (ίσα που προλαβαίνετε): Δείτε πρώτοι το «Hannah Arendt», τη ζωή μιας γυναίκας, της οποίας οι ιδέες άλλαξαν τον κόσμο.Υποψήφια στις περισσότερες κατηγορίες των Γερμανικών Κινηματογραφικών Βραβείων, η ταινία της Μαργκαρέτε φον Τρότα κέρδισε αυτό της καλύτερης ταινίας και πρώτου γυναικείου ρόλου για την Μπάρμπαρα Σούκοβα. Ανακαλύψτε μόνοι σας το γιατί. Δηλώστε συμμετοχή για την avant premiere εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

Θυμηθείτε εδώ τα καλύτερα των περασμένων εβδομάδων.