Buzz

Πόσα Οσκαρ θα συγκεντρώσει; Πρώτο trailer για το «The Butler»

στα 10

Από τις πρώτες εικόνες του «The Butler» του Λι Ντάνιελς είναι ξεκάθαρο: ο αριθμός των στιβαρών χολιγουντιανών πρωταγωνιστών και το καυτό πολιτικό θέμα του, θα τραβήξουν το ενδιαφέρον της Ακαδημίας.

Πόσα Οσκαρ θα συγκεντρώσει; Πρώτο trailer για το «The Butler»

Update 05.06 Δείτε στο gallery την αφίσα της ταινίας.

Ο Λι Ντάνιελς επιστρέφει μετά το προκλητικό «Paperboy» και το οσκαρικό «Precious» για να αφηγηθεί μία ιστορία για τις ρίζες της αφροαμερικανικής ιστορίας μέσα στον Λευκό Οίκο - πολύ πριν καθίσει στο Οβάλ Γραφείο ο Μπαράκ Ομπάμα. Ενας μαύρος μπάτλερ, ο Γιουτζίν Αλεν (στην ταινία το όνομα αλλάζει σε «Σίσελ Γκέινς»), υπηρέτησε στον Λευκό Οίκο από το 1952 - όταν οι μαύροι δεν επιτρεπόταν να χρησιμοποιήσουν τις δημόσιες τουαλέτες σε ολόκληρη την Αμερική- μέχρι το 1986 και αφηγείται τη δική του εξέλιξη των πραγμάτων.

Το πώς είδε ο ίδιος τη χώρα να αλλάζει, πόσο κατάφερε να επηρεάσει τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των αφροαμερικανών μέσα στο σύστημα (όσο ο γιος του, μέλος στους Μαύρους Πάνθηρες, το πολεμούσε ανοιχτά) παρουσιάζεται στην ταινία από τις συνευρέσεις του με μία σειρά Αμερικανούς Προέδρους που ήρθαν κι έφυγαν, αλλά εκείνος παρέμεινε στο πόστο του.

Το θέμα της ταινίας αναμένεται να ενθουσιάσει (καθώς η Αμερική έχει πλέον την πολιτική ωριμότητα να το ακούσει) και το γεγονός ότι σύσσωμο το Χόλιγουντ παρελαύνει μπροστά από το φακό στηρίζει την παραγωγή και σπρώχνει την οσκαρική της μετοχή στα ύψη: Φόρεστ Γουϊτάκερ (στον πρωταγωνιστικό ρόλο του μπάτλερ), Οπρα Γουίνφρι (ως η σύζυγός του και συμπαραγωγός της ταινίας), Ρόμπιν Γουίλιαμς (Αϊκ Αϊζενχάουερ), Τζον Κιούζακ (Ρίτσαρντ Νίξον), Αλαν Ρίκμαν (Ρόναλντ Ρίγκαν), Τζέιν Φόντα (Νάνσι Ρίγκαν), Τζέιμς Μάρσντεν (JFK), Λιβ Σράιμπερ (Λίντον Τζόνσον), Μελίσα Λίο (Mέιμι Αϊζενχάουερ), Κιούμπα Γκούντινγκ Τζ. (γιος), Μίνκα Κέλι (Τζάκι Κένεντι), Βανέσα Ρεντγκρέιβ.

Και αφήνουμε και κάτι τελευταίο: η ταινία έχει τη σφραγίδα του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν. Οπότε τώρα πείτε μας: πόσα Οσκαρ πιστεύετε ότι θα συγκεντρώσει;

Δείτε το trailer και διαβάστε περισσότερα για το «The Butler» εδώ.