Buzz

Σαν δεις τη γη από ψηλά: Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Σάντρα Μπούλοκ αντιμέτωποι με τη βαρύτητα στο «Gravity»

στα 10

Θεαματικό, αγωνιώδες, όμορφο, ασφυκτικό, αληθινά τρομακτικό και μια δόση μεταφυσικό. Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας του Αλφόνσο Κουαρόν υπόσχεται πολλά.

Σαν δεις τη γη από ψηλά: Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Σάντρα Μπούλοκ αντιμέτωποι με τη βαρύτητα στο «Gravity»

Τα διαστημικά ταξίδια δεν είναι εύκολα. Μερικές φορές όμως, το να κάνεις πράξη μια τόσο φιλόδοξη ταινία όσο το «Gravity»ς είναι ένας στόχος που αποδεικνύεται πολύ πιο δύσκολος. Το φιλμ του Κουαρόν έμοιαζε χαμένο στο αχανές κενό του χολιγουντιανού πουθενά για αρκετό καιρό, αφού η πραγματοποίησή του, υπήρξε μια εξίσου αγωνιώδης διαδικασία όσο το πρώτο τρέιλερ υπόσχεται ότι θα είναι η ταινία.

Κάτι παραπάνω από τρία χρόνια πίσω, η ταινία είχε για πρωταγωνιστές τον Ρόμπερτ Ντάουνι τζούνιορ και την Αντζελίνα Τζολί και όταν η τελευταία αποχώρησε, σχεδόν κάθε γυναίκα ηθοποιός στην Αμερική (κι όχι μόνο) βρέθηκε υποψήφια για τον ρόλο. Καθώς όμως η εύρεση της πρωταγωνίστριας και οι τεχνικές δυσκολίες που έπρεπε να ξεπεράσει το φιλμ προκειμένου να φτάσει στα γυρίσματα, καθυστερούσαν το ξεκίνημά του, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ αποχώρησε επίσης για να γυρίσει το «Avengers».

Ακόμη κι όταν η Σάντρα Μπούλοκ και ο Τζορτζ Κλούνεϊ βρέθηκαν ως (μεταξύ μας πιο κατάλληλοι) αντικαταστάτες των αρχικών επιλογών του Κουαρόν, το φιλμ εξακολουθούσε να αποτελεί ένα δύσκολο στοίχημα. Γυρισμένο σε 3D, με ένα πολύ μεγάλο μέρος του να αποτελείται από ψηφιακά εφέ και σύμφωνα με τις φήμες, μια εναρκτήρια σεκάνς είκοσι λεπτών που ήταν σχεδόν αδύνατον να γυριστεί με την υπάρχουσα τεχνολογία, το «Gravity» είχε αναμφίβολα κεντρίσει το ενδιαφέρον μας.

1

Κι αν η εμπειρία των γυρισμάτων σε 3D έκαναν τον Κλούνεϊ να ελπίζει ότι δεν θα χρειαστεί να κάνει ξανά μια τρισδιάστατη ταινία, ο ηθοποιός δεν διστάζει να συγκρίνει το φιλμ με μια από τις πλέον μυθικές ταινίες στην ιστορία του σινεμά επιστημονικής φαντασίας: «έχει μόνο δύο ρόλους, δύο μόνο ηθοποιούς σε όλη τη διάρκειά του. Είναι ένα μάλλον παράξενο φιλμ. Δυο άνθρωποι στο διάστημα. Χωρίς τέρατα. Είναι πολύ πιο κοντά στο “2001” παρά σε μια ταινία δράσης».

Το πρώτο τρέιλερ βεβαίως ποντάρει ιδιαίτερα στη δράση, αποτελούμενο πιθανότατα στο μεγαλύτερο μέρος του, από κομμάτια της εναρκτήριας σεκάνς, στην οποία οι δυο ήρωες θα βρεθούν στο έλεος μιας θύελλας από διαστημικά σκουπίδια που θα σκοτώσουν το υπόλοιπο πλήρωμα του διαστημοπλοίου τους, θα διακόψουν την επικοινωνία τους με τη γη και θα τους καταστήσουν ναυαγούς στο διάστημα, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να γυρίσουν πίσω.

Η Σάντρα Μπούλοκ περιγράφοντας τα γυρίσματα πάντως, επιβεβαίωνε την «παράξενη» φύση του φιλμ, λέγοντας πως ήταν μια εμπειρία «μοναχική, σπουδαία και απύθμενα βαθιά. Δεν νομίζω ότι μπορώ να περιγράψω το πως θα είναι η ταινία, δεν έχω βιώσει κάτι αντίστοιχο ποτέ».

Ολα τα παραπάνω και το τρέιλερ που ακολουθεί, είναι αρκετά για να βάλουν το «Gravity» στη λίστα μας με τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς και να καθησυχάσουν τις ανησυχίες μας πως η προσπάθεια για την δημιουργία μιας καινούριας «Οδύσσειας του Διαστήματος» θα μπορούσε εύκολα να καταλήξει σε κάτι σαν το «Open Water: In Space».

Δείτε το πρώτο τρέιλερ στο βίντεο: