Buzz

«Behind the Candelabra»: πίσω από το μύθο του Λιμπεράτσε

στα 10

Δείτε ένα 12 λεπτο making of βίντεο για το ποιος ήταν ο Λιμπεράτσε και πώς τον προσεγγίζει η ταινία - από τον δημιουργό Στίβεν Σόντερμπεργκ και το πρωταγωνιστικό δίδυμο των Μάικλ Ντάγκλας και Ματ Ντέιμον, μέχρι τους φανταχτερούς ενδυματολόγους και σκηνογράφους...

«Behind the Candelabra»: πίσω από το μύθο του Λιμπεράτσε

Σε λίγες μέρες θα κάνει πρεμιέρα στο 66ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κανών και στις 26 Μαΐου την πρώτη του προβολή στο αμερικανικό ΗΒΟ. Ομως οι δημιουργοί του «Behind the Candelabra» μας δίνουν από τώρα μία φαντασμαγορική πλήρη γεύση από τα γυρίσματα με ένα 12λεπτο making of ντοκιμαντέρ που μας συστήνει τον Λιμπεράτσε, τον γυαλιστερό του κόσμο, τη σύνθετη προσωπικότητά του, το ταλέντο και την διαβόητη του υπερβολή για τα πάντα.

Καταπληκτικός πιανίστας, κιτς μαχαραγιάς, ομοφυλόφιλος που θεωρούσε ότι θα καταστραφεί αν αποκαλύψει την ταυτότητά του - ένας ταλαιπωρημένος ψυχικά, αλλά παθιασμένος με τη ζωή και ερωτευμένος με το είδωλό του άνθρωπος που πλήρωσε το τίμημα της υπερέκθεσής του.

2

Στο βίντεο οι Μάικλ Ντάγκλας και Ματ Ντέιμον κάνουν μία τολμηρή βουτιά σε κόντρα ρόλους (του Λιμπεράτσε και του συντρόφου του Σκοτ Θόρσον), ο Σόντερμπεργκ δεν κωλώνει στις προκλητικές σκηνές, η Ντέμπι Ρέινολντς σε μία εμφάνιση έκπληξη, ενώ σκηνογράφοι και ενδυματολόγοι κάνουν πραγματικό πάρτι αναπαραστώντας το παλάτι του στο Μπέβερλι Χιλς (χρησιμοποιήθηκε το πραγματικό σπίτι της Ζαζά Γκαμπόρ!) και τη διάσημη γκαρνταρόμπα του με τα φτερά, τα πούπουλα και τα στρας.

Δείτε το και διαβάστε τα πάντα για το «Behind the Candelabra» εδώ.