Φεστιβάλ / Βραβεία

Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν το νέο ελληνικό σινεμά στο Project Discovery Forum του LAGFF

στα 10

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες φέρνει κάθε χρόνο σε επαφή τους Ελληνες σκηνοθέτες και παραγωγούς με την αμερικανική βιομηχανία του θεάματος. Φέτος, αποφάσισε να επισημοποιήσει το ραντεβού και να υποστηρίξει τις συνεργασίες.

Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν το νέο ελληνικό σινεμά στο Project Discovery Forum του LAGFF

Κάθε χρόνο, Ελληνες δημιουργοί επισκέπτονται το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες, γεμάτοι πάθος για την επόμενή τους ταινία. Το Φεστιβάλ συγκεντρώνει ένα ενθουσιώδες κοινό και επαγγελματίες του χώρου με μεγάλο ενδιαφέρον για τα επόμενα βήματα του νέου ελληνικού σινεμά.

Φέτος λοιπόν, το 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει μια πλατφόρμα, το Project Discovery Forum, με διευθύντρια την Αρασέλη Λαιμού, όπου επαγγελματίες του Χόλιγουντ και του αμερικανικού ανεξάρτητου σινεμά και ελληνοαμερικανοί παραγωγοί θα συνομιλήσουν με τους Ελληνες δημιουργούς για τα επόμενά τους σχέδια, δημιουργώντας τι βάσεις για συνεργασίες επί του πρακτέου.

Το Project Discovery Forum θα στηρίξει 6-9 ταινίες που βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης από Ελληνες, Βαλκάνιους ή Ελληνες της διασποράς δημιουργούς. Τα projects που θα επιλεγούν θ’ ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Το Forum είναι επίσης ανοιχτό σε ταινίες που θα γυριστούν στην Ελλάδα ή με ελληνική θεματική. Επιλέγονται projects σε διαφορετικά στάδια εξέλιξης, που είτε θα είναι η πρώτη τους φορά σε ένα forum, είτε που είναι πιο κοντά στην παραγωγή και ψάχνουν συμπαραγωγούς. Αλλοι θα πάρουν μια πρώτη ενθάρρυνση και καθοδήγηση και άλλοι θα διεκδικήσουν κάποια σημαντική συνεργασία. Πέρα από το βραβείο που προβλέπει το forum, οι δημιουργοί θα έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες που θα έχουν μελετήσει τις προτάσεις τους, θα τους δώσουν feedback και θα συμβάλλουν στη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος για να εξελιχτούν κάποιες συνεργασίες και βάσεις για συμπαραγωγές.

Μέσα στο πλαίσιο του 7ου Los Angeles Greek Film Festival, που διεξάγεται από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου, το Project Discovery Forum θα λάβει χώρα στις 9 Ιουνίου στο Μπέβερλι Χιλς. Θα προηγηθούν workshops και feedback sessions από ειδικούς. Το πάνελ θα απονείμει στην τελετή λήξης το Aegean Award, ύψους 1.000 δολαρίων και μια υποτροφία για το MFI (Mediterranean Film Institute) Workshop του 2014.

Οι επαγγελματίες που έχει επιβεβαιωθεί ότι θα συμμετέχουν στο πάνελ ως κριτές είναι οι Μάθιου Τακάτα (Manager, Feature Film Program, International Sundance Institute), Τζέι Τοντ Χάρις (Παραγωγός, «The Kids Are All Right», Branded Pictures Entertainment), Κρίσταλ Πάουελ (Παραγωγός, «The Place Beyond the Pines», Electric City Entertainement), Μάνος Γαβράς (Παραγωγός, On Global Productions), Αλέξια Μελότσι (Παραγωγός, Little Studio Films), Αλεξ Βαρουξάκης (Παραγωγός, Adrenaline Entertainment).

Οι χορηγοί της διοργάνωσης είναι η Pabst Brewing Company και η Οικογένεια Μητροπούλου που στήριξαν καθοριστικά την πρωτοβουλία, σε μια χρονιά δύσκολη για ξεκινήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σχετική σελίδα στο επίσημο website του LAGFF.

Διαβάστε περισσότερα για το 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες εδώ.