Φεστιβάλ / Βραβεία

Artekino Festival 2017: To ευρωπαϊκό online φεστιβάλ που κάνει τη διαφορά!

στα 10

Το online φεστιβάλ Artekino επιστρέφει με μια εκλεκτική δεκάδα ταινιών απ' όλον τον κόσμο και δώρο για έναν τυχερό ένα ταξίδι στη Berlinale 2018.

Flix Team
Artekino Festival 2017: To ευρωπαϊκό online φεστιβάλ που κάνει τη διαφορά!

Στη δεύτερη του χρονιά, το online - όνομα και πράγμα - κινηματογραφικό φεστιβαλ Artekino, με τη σφραγίδα του Arte, διεξάγεται από 1η μέχρι και 17 Δεκεμβρίου, με μια επιλογή ταινιών που ξεχωρίζουν.

Από το «Chevalier» της Αθηνάς Τσαγγάρη μέχρι τις «Σημαδεμένες Καρδιές» του Ράντου Ζούντε, αλλά και η αναπάντεχη «Η Τελευταία Οικογένεια» του Γιαν Ματουζίνσκι, δέκα ταινίες που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνίστησαν στα φεστιβάλ του κόσμου και κέρδισαν διακρίσεις και κοινό, προβάλλονται δωρεάν για περιορισμένο αριθμό θεατών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγγραφείτε online στην διεύθυνση του site και στη συνέχεια να διεκδικήσετε μία από τις πέντε χιλιάδες θέσεις που είναι διαθέσιμες για κάθε ταινία.

Ειδικά για τους αναγνώστες του Flix, μπορείτε να μπείτε εδώ μέχρι και τις 4 Δεκεμβρίου για να εξασφαλίσετε τις θέσεις σας μέσα από τα εισιτήρια που έχουν δεσμευτεί μόνο για εσάς - ακόμη και για ταινίες που είναι sold out.

Δείτε παρακάτω ποιες ταινίες αποτελούν το φετινό πρόγραμμα του ArteKino και δηλώστε συμμετοχή. Εισιτήρια θα ελευθερώνονται μέσα στις μέρες που διαρκεί το Φεστιβάλ, οπότε μπορείτε να είστε από τους τυχερούς που θα δουν την ταινία της αρεσκείας του. Επίσης εσείς ψηφίζετε για το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ που θα δώσει στη νικήτρια ταινία 30.000 ευρώ και σε έναν τυχερό ένα ταξίδι για τη Berlinale 2018 με πλήρη διαπίστευση για το Φεστιβάλ και τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής πληρωμένα.

Το Flix.gr είναι media partner του ΑrteKino Festival.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και κλείστε θέσεις για το Φεστιβάλ εδώ.

Frost

Frost του Σαρούνας Μπάρτας

O Ρόκας και η Ινγκα, ένα ζευγάρι νεαρών Λιθουανών αναλαμβάνουν εθελοντικά να μεταφέρουν ένα φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία. Οταν τα σχέδια θα αλλάξουν και θα βρεθούν μόνοι, χωρίς οδγήιες στη μέση του πουθενά, θα έρθουν αντιμέτωποι με την πραγματική φρίκη του πολέμου.

Sunbeat

Sunbeat των Κλάρα και Λάουρα Λαπερουσάζ

Ο Γκαμπριέλ και η Ιρις επιστρέφουν στο οικογενειακό σπίτι τους στην Πορτογαλία με τις κόρες τους, Εμα και Ζόε, δύο αεικίνητες εξάχρονες δίδυμες. Μέσα σε ένα τοπίο που το καίει ο μεσογειακός ήλιος και τα χαμόγελα των παιδιών, το παρελθόν βρίσκει χώρο να επιστρέψει.

Godless 607

Godless της Ραλίτσα Πέτροβα

Μια νοσοκόμα πουλάει τις ταυτότητες νοητικά διαταραγμένων ασθενών στην μαύρη αγορά. Με κίνητρο το εύκολο χρήμα, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον εθισμό της στη μορφίνη και το φόβο για την τιμωρία που δεν θα αργήσει να έρθει.

Colo 607

Colo της Τερέζα Βιγιαβέρδε

Mια τριμελής οικογένεια σε μια Λισαβόνα, ερημωμένη σαν κρανίου τόπος. Ο πατέρας είναι άνεργος και σε κατάθλιψη. Η μητέρα δουλεύει από το ξημέρωμα ως τη νύχτα για να τα φέρουν βόλτα. Η έφηβη κόρη δυσκολεύεται να κάνει την επανάστασή της, παγιδευμένη σε όσα συμβαίνουν γύρω της.

Living and Other

Living and Other Fictions του Γιο Σολ

Ο Πέπε έχει μόλις φύγει από την ψυχιατρική κλινική, έχοντας εκτίσει την ποινή κάθειρξης για κλοπή. Εξω θα βρεί μονο τη βοήθεια του Αντόνιο, ενός ανάπηρου ακτιβιστή, καθώς κανείς δεν έχει τη διάθεση να τον δεχθεί ως «κανονικό» σε ένα κόσμο που τον προτιμά με το στίγμα του τρελού.

Bright Nigths

Bright NIghts του Τόμας Αρσλαν

Με αφορμή τον θάνατο του πατέρα του που είχε να δει πέντε ολόκληρα χρόνια, ο Μάικλ θα ταξιδέψει στην Νορβηγία όπου ζούσε εκείνος, για να τακτοποιήσει τις πρακτικές λεπτομέρειες. Μαζί θα πάρει τον έφηβο γιο του που ζει στην επαρχία με την μητέρα του και με τον οποίο έχει επίσης μια απόμακρη σχέση.

Scarred Hearts 607

Σημαδεμένες Καρδιές (Scarred Heart) του Ράντου Ζούντε

Στη διάρκεια του καλοκαιριού του 1937, ο Εμάνουελ, ένας εύθραυστος και σχεδόν μισχοειδής φοιτητής, εισάγεται σε ένα σανατόριο στη Μαύρη Θάλσσσα για θεραπείες από τη φυματίωση των οστών. Υπό την επίβλεψη του ιδιόρρυθμου και μανιώδη καπνιστή θεράποντος ιατρού του, ο Εμανουέλ θα υποβληθεί σε οδυνηρες επεμβάσεις και θα παραμείνει κλινήρης, δέσμιος της φθινουσας υγείας του, αλλά και ενός ολόσωμου σχεδόν γύψινου νάρθηκα, θα ανακαλύψει ωστόσο στο απομονωμένο σανατόριο έναν ολόκληρο, νέο (μικρό)κομο, θα συνδεθεί ρομαντικά με δύο γυναίκες και στο κατώφλι του θανάτου θα ανακαλύψει τη ζωή, όσο στον έξω κόσμο η ανθρωπότητα αρχίζει σταδιακά να παραδίδεται στον εφιάλτη ενός νεου, επικείμενου όλεθρου.

The Last Family 607

Η Τελευταία Οικογένεια του Γιαν Ματουζίνσκι

Ο ζωγράφος, γλύπτης και φωτογράφος Ζντζίσλαβ Μπεκσίνσκι έγινε διάσημος, κυρίως τη δεκαετία του ’80, μέσα από μια σειρά έργων που απεικόνιζαν εφιαλτικά δυστοπικά τοπία και δυσοίωνα παραμορφωμένες φιγούρες που φλέρταραν με τον σουρεαλισμό – μια τεχνοτροπία που τον καθιέρωσε ως έναν από τους σημαντικότερους Πολωνούς καλλιτέχνες του 20ού αιώνα κι έκανε αργότερα απρόσμενα τους πίνακές του εξαιρετικά δημοφιλείς για εξώφυλλα δίσκων μέταλ μουσικής. Μακριά από το συμβατικό κινηματογραφικό πορτρέτο ενός καλλιτέχνη, ωστόσο, η ταινία του Γιαν Ματουζίνσκι ελάχιστα ενδιαφέρεται για την ίδια τη διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας, προσπερνώντας φευγαλέα το εικαστικό έργο του ζωγράφου Μπεκσίνσκι και προτιμώντας να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην ταραγμένη οικογενειακή ζωή της φαμίλιας Μπεκσίνσκι, διατρέχοντας μέσα από μια επεισοδιακή αφήγηση 28 ολόκληρα χρόνια, από το 1977 μέχρι το 2005.

The Giant

The Giant του Γιοχάνες Νίχολμ

Ο Ρικάρντ είναι αυτιστικός και σοβαρά παραμορφωμένος, ο οποίος προσπαθεί να βρει τη χαμένη του μητέρα με τη βοήθεια ενός γίγαντα. Για να το καταφέρει πρέπει να καταφέρει το απίθανο: να κερδίσει σε ένα διαγωνισμό πετάνκ. Απλά και μόνο επειδή πιστεύει ότι η μητέρα του θα τον δεχτεί μόνο αν γίνει πρωταθλητής.

Chevalier interviews 2 607

Chevalier της Αθηνάς Τσαγγάρη

Μια παρέα αντρών επιστρέφει από χειμερινή εκδρομή ψαρέματος σε ένα σκάφος. Oταν μια μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει στο σκάφος, κάπου στον Σαρωνικό, θα σκοτώσουν την ώρα τους με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται Chevalier. Το Chevalier είναι τόσο διασκεδαστικό, όσο και βαθιά ανταγωνιστικό. Κανείς δεν θα κατέβει από το σκάφος, αν δεν ανακηρυχτεί ο νικητής.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και κλείστε θέσεις για το Φεστιβάλ εδώ.