Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Animasyros 2021 ενώνει τις δυνάμεις του με το Φεστιβάλ Δράμας σε ένα αφιέρωμα με θέμα την Ελευθερία

στα 10

Μια νέα συνεργασία εγκαινιάζει το Animasyros 2021 Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, με μέρος του φετινού του αφιερώματος με θέμα την Ελευθερία να παρουσιάζεται στην 44η διοργάνωση ταινιών μικρού μήκους.

Flix Team
Το Animasyros 2021 ενώνει τις δυνάμεις του με το Φεστιβάλ Δράμας σε ένα αφιέρωμα με θέμα την Ελευθερία

Το Animasyros 2021, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», θα παρουσιαστεί από τις 22 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2021 σε phygital μορφή, σε φυσικούς χώρους στο νησί της Σύρου και ψηφιακά μέσω ειδικής πλατφόρμας. Λίγες μέρες νωρίτερα, από τις 12 ως τις 18 Σεπτεμβρίου, το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας θα υποδεχθεί τους Έλληνες δημιουργούς και φίλους ταινιών μικρού μήκους. Στο πλαίσιο αυτό, μέρος του φετινού αφιερώματος του Animasyros στην Ελευθερία θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Δράμας, το οποίο από φέτος εγκαινιάζει ένα νέο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα Animation. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του νεοσύστατου αυτού προγράμματος, για την 44η διοργάνωση του Φεστιβάλ, θα είναι ο Βασίλης Καραμητσάνης, πρόεδρος του Αnimasyros, ενώ αντίστοιχα, πρόεδρος της διεθνούς κριτικής επιτροπής της 14ης διοργάνωσης του Animasyros, θα είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σακαρίδης.

Δείτε ακόμη: Το Φεστιβάλ της Κιμώλου ετοιμάζεται για μια βδομάδα... καλοκαίρι!

animasyros δραμα

Το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του αφιερώματος με θέμα την Ελευθερία περιλαμβάνει μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, που έχουν προβληθεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ animation του κόσμου, όπως το Annecy International Animated Film Festival, ενώ στην πλειοψηφία τους θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποτυπώνοντας με τον πιο ευφάνταστο τρόπο την πολύπλευρη έννοια της ελευθερίας και της επανάστασης. Το Αφιέρωμα Ελευθερία ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο, από την Κίνα και τη Χιλή μέχρι τη γειτονική μας Τουρκία, φέρνοντας στη μεγάλη οθόνη των δυο Φεστιβάλ ταινίες πολυβραβευμένες, υποψήφιες για Όσκαρ, που αντλούν έμπνευση από καίριες θεματικές, προσεγγίζοντας την έννοια της ελευθερίας σε φυσικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο: από τη φυλάκιση σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, την πολιτική ελευθερία σε απολυταρχικά καθεστώτα, την αστυνομική καταστολή έως την κοινωνική επανάσταση, τον αγώνα για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα, την ισότητα των φύλων, την αναπαραγωγική ελευθερία, ακόμη και την ελευθερία των ζώων, την ανεξαρτητοποίηση από την οικογένεια, αλλά και την απελευθέρωση από την ίδια μας την αδράνεια.

Δείτε επίσης: Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου ζητά ταινίες για παιδικό κοινό