Φεστιβάλ / Βραβεία

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου ζητά ταινίες για παιδικό κοινό

στα 10

To κινηματογραφικό εργαστήριο «Νεαροί Προγραμματιστές Ταινιών» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου καλεί δημιουργούς να υποβάλλουν μικρού και μεσαίου μήκους ελληνόφωνες ταινίες, κατάλληλες για παιδικό κοινό.

Flix Team
Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου ζητά ταινίες για παιδικό κοινό

To κινηματογραφικό εργαστήριο «Νεαροί Προγραμματιστές Ταινιών» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου με ιδιαίτερη χαρά καλεί δημιουργούς να υποβάλλουν, έως τις 27 Ιουνίου, μικρού και μεσαίου μήκους ελληνόφωνες ταινίες, κατάλληλες για παιδικό κοινό (ηλικίας 11-15 ετών).

To κάλεσμα είναι ανοιχτό σε ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, κινηματογραφικό δοκίμιο (essay film), video performance / video dance και video art που σχετίζονται με την «Off Season / Εκτός εποχής» θεματική του Φεστιβάλ, και απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες σκηνοθέτες, όσο και φοιτητές, μαθητές, αλλά και ομάδες παιδιών και νέων που ασχολούνται με τη δημιουργία οπτικοακουστικών έργων.

Η επιλεγμένη θεματική προτείνει μια εναλλακτική οπτική στην εποχή της κρίσης και οι ταινίες του προγράμματος εστιάζουν στις διαφορετικές αντιλήψεις για τον χρόνο, τις διαφορετικές «ταχύτητες» στις οποίες λειτουργεί η ανθρωπότητα, την αναγκαστική μετακίνηση και στάση, τη διαχείριση του προσωπικού και του «ελεύθερου» χρόνου ως θεμελιώδους ανθρώπινου δικαιώματος.

Οι νεαροί συμμετέχοντες του εργαστηρίου, αφού παρακολουθήσουν το σύνολο των ταινιών που θα υποβληθούν, θα καταλήξουν –με την καθοδήγηση της εισηγήτριας/εμψυχώτριας, ειδικού της παιδαγωγικής κινηματογράφου, Ζήνας Λεύκου– στην τελική επιλογή αυτών που θα αποτελέσουν το πρόγραμμα της ειδικής προβολής που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουλίου, στο πλαίσιο του εργαστηρίου «Πρώτα καρέ» έναντι ορισμένου ποσού μίσθωσης.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία.

Για να υποβάλετε την ταινία σας, συμπληρώστε την ακόλουθη ηλεκτρονική φόρμα:

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε με τη Ζήνα Λεύκου:

Email: zina@syrosfilmfestival.org
Τηλ. επικοινωνίας: 697 617 7209

Το SIFF υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Μπορείτε να μαθαίνετε τα νέα του #siff2021 στο syrosfilmfestival.org, αλλά και στο facebook (@syrosfilmfest) και το instagram (@syrosinternationalfilmfestival).