Buzz

Η ζωή του Αντρέι Ταρκόφσκι γίνεται... τηλεοπτική σειρά

στα 10

Ο Κιρίλ Σερεμπρένικοφ έγραψε το σενάριο κι αναλαμβάνει και τη σκηνοθεσία!

Η ζωή του Αντρέι Ταρκόφσκι γίνεται... τηλεοπτική σειρά

Η ζωή και το έργο ενός από τους σπουδαιότερους και επιδραστικότερους σκηνοθέτες, του Αντρέι Ταρακόφσκι, θα είναι ο άξονας μίας μίνι τηλεοπτικής σειράς, όπως αποκαλύφθηκε από τις παρουσιάσεις στην online Αγορά των Καννών.

Σύμφωνα με το Variety, τη σειρά έγραψε και θα σκηνοθετήσει ο Κιρίλ Σερεμπρένικοφ («Leto», «Ο Πιστός»), ενώ την παραγωγή αναλαμβάνουν οι Ιλια Στιούαρτ, Μουράντ Οσμάν και Παβέλ Μπουγια της Hype Film εταιρίας παραγωγής με έδρα τη Μόσχα.

Αυτή θα είναι η πρώτη απόπειρα του Σερεμπρένικοφ στην μικρή οθόνη, αλλά εκείνος δηλώνει ενθουσιασμένος γιατί θα είναι όνειρο ζωής να μιλήσει για το προσωπικό ίνδαλμά -και πολλών ακόμω Ρώσων και διεθνών κινηματογραφιστών- τον εμβληματικό Αντρέι Ταρκόφσκι.

Διαβάστε κ αυτό: Ο Κιρίλ Σερεμπρένικοφ δεν βρίσκεται πια σε κατ' οίκον περιορισμό

«Ο Ταρκόφσκι και τα θρυλικά του αριστουργήματα έχουν επηρεάσει, και συνεχίζουν να το κάνουν, τον παγκόσμιο κόσμο του σινεμά. Είναι μία ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για γενιές και γενιές...»

Και συμπληρώνει ο παραγωγός Ιλια Στιούαρτ: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε σε αυτό το πρότζεκτ με τον Κιρίλ Σερεμπρένικοφ, έναν κιηματογραφιστή με πραγματικό όραμα κι ανυπομονούμε να δούμε πώς θα αναστήσει τον Ταρκόφσκι με τον μοναδικό του τρόπο...»

Διαβάστε επίσης: