Buzz

Είστε έτοιμοι για ένα «Χορό στην Πραγματικότητα» με οδηγό τον Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι

στα 10

Την Πέμπτη 23 Απριλίου βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες η πρώτη μετά από 23 χρόνια ταινία του Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι, ένα αυτοβιογραφικό σουρεαλιστικό ταμπλό φτιαγμένο από τις εμμονές του σκηνοθέτη του «Santa Sangre» και του «El Topo». Και στο ΑΣΤΟΡ διοργανώνεται μια βραδιά αφιερωμένη στην τρέλα του.

Flix Team
Είστε έτοιμοι για ένα «Χορό στην Πραγματικότητα» με οδηγό τον Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι

Αφού μεσουράνησε στα 70s και τα 80s με μια σειρά από τις πιο παρανοϊκές, σουρεαλιστικές, βαθιά πολιτικές και ιδιοσυγκρασιακές ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ, ο Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι διένυσε τις δεκαετίες που ακολούθησαν κουβαλώντας το μύθο του «The Holy Mountain», του «Santa Sangre» και του «El Topo», προσπαθώντας μάταια να βρει χρηματοδότες για τα φιλόδοξα κινηματογραφικά του όνειρα, φτιαγμένα από εμμονές, αυθεντική τρέλα και εκείνο το μείγμα της νοσταλγίας με τον εκμοντερνισμό της χιλιανής παράδοσης που διαπερνούσε πάντοτε το πολύτιμο έργο του.

Εικοσιτρία ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία του ταινία, το κάτι σαν blockbuster «The Rainbow Thief» του 1990 και έχοντας ταυτόχρονα κυκλοφορήσει κόμικς, βιβλία και ως δάσκαλος της δικής του θεωρίας, του ψυχοσαμανισμού (μια μείξη μαγείας, Ταρό, Βουδισμού και Σαμανισμού), ο Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι επέστρεψε το 2013 με το «Χορό της Πραγματικότητας», την πιο αυτοβιογραφική του ταινία που ξεκινάει με τα παιδικά του χρόνια στην Τοκοπίλλα της Χιλής και συνεχίζει με την ενηλικίωση του, την άκαρπη σχέση με τον πατέρα του και την εισβολή του μέσα στο όνειρο.

Dance of Reality 607

O «Χορός της Πραγματικότητας» έκανε την πρεμιέρα του στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών το 2013, με την κριτική να υποδέχεται τη μεγάλη επιστροφή του Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι ως μια απαραίτητη προσθήκη στο σύγχρονο σινεμά που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο επηρέασε και ο ίδιος, με την απολαυστική αναρχία του οραματός του για ένα σινεμά ελεύθερο, προσωπικό, φτιαγμένο από τη φρίκη της καθημερινότητας και τη λεπτή γραμμή που χώριζε ανέκαθεν τον εφιάλτη από την πραγματικότητα.

Dance of Reality 607

Με αφορμή την έξοδο της ταινίας στις ελληνικές αίθουσες, η Weird Wave διοργανώνει μια ειδική εκδήλωση την Πέμπτη 23 Απριλίου στις 19.00 στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ. Οσοι επιλέξουν να δουν την ταινία στην πρώτη προβολή της θα δουν ένα μικρό βίντεο-επιλογή από τις πιο σουρεαλιστικές στιγμές της απαράμιλλα cult φιλμογραφίας του Γιοντορόφσκι, αλλά και την παρουσίαση του «Χορού της Πραγματικότητας» από τον κριτικό κινηματογράφου Χρήστο Μήτση, ο οποίος θα αναλάβει να μυήσει τους θεατές στο αλλόκοτο και σαγηνευτικό σύμπαν της παρανοϊκής ιδιοφυΐας που ακούει στο όνομα Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι. Μετά την προβολή, στο φουαγιέ του ανακαινισμένου ΑΣΤΟΡ, η Πρεσβεία της Χιλής κερνάει κρασί για όσους θα θέλουν οπωσδήποτε να συζητήσουν όλα όσα θα έχουν δει για τις προηγούμενες δύο ώρες, σε ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο του χιλιανού δημιουργού.

Η είσοδος στην προβολή και το event θα γίνεται με το απλό εισιτήριο των 7 ευρώ.

O «Χορός της Πραγματικότητας» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 23 Απριλίου από την Weird Wave


Διαβάστε ακόμη: