Buzz

O Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι χρειάζεται τη βοήθειά σας!

στα 10

O θρυλικός δημιουργός cult αριστουργημάτων όπως το «Santa Sangre» ή το «El Topo», απευθύνεται στους fan του για να ολοκληρώσει την χρηματοδότηση της επόμενης ταινίας του «Danza De La Realidad».

O Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι χρειάζεται τη βοήθειά σας!

Η τελευταία ταινία που γύρισε ο Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι ήταν το «Rainbow Thief» το 1990. Από τότε προσπάθησε να φέρει εις πέρας διάφορα σχέδια ανάμεσα στα οποία κι ένα σίκουελ του «El Topo» με τίτλο «The Son of El Topo», αλλά όλα ναυάγησαν λόγω έλλειψης ικανής χρηματοδότησης.

Προκειμένου να αποφύγει την ίδια παγίδα στην καινούρια του ταινία, ο 82χρονος σκηνοθέτης δοκιμάζει την μέθοδο του crowd funding. Στο site της καινούριας του ταινίας «Danza De La Realidad» περιγράφει τις ιδέες του και κάνει έκκληση σε όλους όσους θα ήθελαν να το δουν να συνεισφέρουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο η ταινία θα είναι αυτοβιογραφική, βασισμένη στη νεανική του ζωής στην Τοκοπίλα, μια μικρή πόλη της Χιλής όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Ο Γιοντορόφσκι υπόσχεται μια φαντασιακή απεικόνιση της πραγματικότητας, όχι γιατί όσα τα όσα θα περιγράφει είναι αποκυήματα της φαντασίας, αλλά γιατί η απεικόνισή τους θα χρησιμοποιήσει την φαντασία για να «επεκτείνει τα όρια της πραγματικότητας και να αποκαλύψει μια εν δυνάμει θεραπευτική μεταμόρφωσή της».

Αν έχετε έστω και μια φορά βυθιστεί στο μαγικό σύμπαν του σινεμά του Γιοντορόφσκι, πιθανότατα τα παραπάνω θα ακούγονται και σε σας γεμάτα υποσχέσεις. Η συνεισφορά σας, θα κάνει την ταινία πραγματικότητα, θα βάλει το όνομά σας στα credits του φιλμ και θα σας χαρίσει ένα special edition DVD της ταινίας, όταν αυτή ολοκληρωθεί.

Στο βίντεο που ακολουθεί, δείτε τον ίδιο τον Γιοντορόφσκι να μιλά για το «Danza De La Realidad»