Industry

Η επιστροφή του ιστορικού Aστορ, ένα σημάδι πως το «κινηματογραφικό» κέντρο της Αθήνας ξαναζεί

στα 10

Η εταιρεία διανομής Weird Wave ανέλαβε την ανακαίνιση και την επαναλειτουργία του κινηματογράφου ΑΣΤΟΡ στην πλατεία Κοραή στο κέντρο της Αθήνας.

Flix Team
Η επιστροφή του ιστορικού Aστορ, ένα σημάδι πως το «κινηματογραφικό» κέντρο της Αθήνας ξαναζεί

Από τα πρώτα σινεμά που έκλεισαν στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, το ιστορικό ΑΣΤΟΡ που υπήρξε μια από τις πρώτες κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας, έζησε για λίγο ξανά το 2010 όταν τη λειτουργία του ανέλαβε η εταιρία Hollywood Entertainment για να κλείσει πάλι μετά από λίγα χρόνια.

Φέτος, το ΑΣΤΟΡ ανοίγει ξανά, δίνοντας μια ώθηση σε μια πιάτσα που κάποτε μεσουρανούσε γύρω από την Πλατεία Κοραή, αλλά μετά την καταστροφή του Αττικόν και του Απόλλωνα απέμεινε με μοναδικό σινεμά το ΑΣΤΥ και τους φανατικούς του θαμώνες.

Η εταιρεία Weird Wave ανέλαβε την ανακαίνιση και την επαναλειτουργία του ΑΣΤΟΡ, που θα ανοίξει σε λίγο καιρό ως μια σύγχρονη κινηματογραφική αίθουσα, έτοιμη να υποδεχτεί τον κατάλογο της εταιρείας (που για φέτος περιλαμβάνει από το «Mommy» του Ξαβιέ Ντολάν μέχρι το «Χορό της Πραγματικότητας» του Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι), αλλά και επιλεγμένες προβολές πάντοτε από τον ανεξάρτητο κινηματογράφο που τελευταία μοιάζει να μην βρίσκει πια καταφύγιο στις αίθουσες.

ΑΣΤΟΡ Σινεμά 607

Οπως αναφέρει και η επίσημη ανακοίνωση της Weird Wave, το ΑΣΤΟΡ άνοιξε τις πόρτες του στις 24 Οκτωβρίου του 1947, με τη σπουδαία κινηματογραφική διασκευή του Ντέιβιντ Λιν στις «Μεγάλες Προσδοκίες» του Ντίκενς, προβολή υπό την αιγίδα της βρετανικής πρεσβείας, η οποία τότε στεγαζόταν στους πάνω ορόφους του ίδιου κτιρίου. Στην ίδια θέση είχαν προϋπάρξει αρχικά οι κινηματογράφοι «Παλλάς» (1908-1920, πιθανότατα η πρώτη που χτίστηκε στην πόλη αποκλειστικά για σινεμά) και αργότερα το «Σινε Νιούς» (1940-1947), ενώ ενδιαμέσως ο χώρος λειτούργησε και ως σταθμός αυτοκινήτων (1921), ιταλικός στρατιωτικός κινηματογράφος και στρατιωτική αποθήκη (1942-1943).

Κόντρα στην κρίση, το ΑΣΤΟΡ επαναλειτουργεί, προκαλώντας χαμόγελα σε όσους δεν εγκατέλειψαν μια εξίσου παλιά αλλά κλασική συνήθεια: αυτή του να πηγαίνεις σινεμά.

Διαβάστε περισσότερα για το ΑΣΤΟΡ στην νέα επίσημη σελίδα του στο Facebook.

ΑΣΤΟΡ Σινεμά 607

Κινηματογράφος Άστορ: Σταδίου 28 (είσοδος από στοά Κοραή), Αθήνα / ΜΕΤΡΟ σταθμός Πανεπιστήμιο / τηλ.: 210 3211 950

Tags: ΑΣΤΟΡ