Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Adults in the Room» του Κώστα Γαβρά στο 76ο Φεστιβάλ Βενετίας

στα 10

Η νέα ταινία του Κώστα Γαβρά κάνει την πρεμιέρα της στο 76ο Φεστιβάλ Βενετίας, εκτός διαγωνιστικού προγράμματος.

Flix Team
Το «Adults in the Room» του Κώστα Γαβρά στο 76ο Φεστιβάλ Βενετίας

Η ιστορία μιας χώρας και του λαού της, παγιδευμένων σε ένα δίκτυο εξουσίας: ο φαύλος κύκλος των συναντήσεων του Eurogroup που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή.

Βασισμένο στο βιβλίο «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» του Γιάνη Βαρουφάκη που κυκλοφόρησε και στα ελληνικά τον Οκτώβριο του 2017 και αφηγείται το σύντομο χρονικό διάστημα της θητείας του συγγραφέα του στο Υπουργείο Οικονομικών, το νέο - 19ο στη σειρά - φιλμ του Κώστα Γαβρά θα κάνει την πρεμιέρα του στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Διαβάστε αναλυτικά: Το 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας αποκαλύπτει το πρόγραμμά του

Adults in the Room Ο Χρήστος Λούλης που υποδύεται τον Γιάνη Βαρουφάκη

Ταινία «εποχής» πλέον, το «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» θα κάνει την πρεμιέρα του με τον πρωταγωνιστή και εμπνευστή του, Γιάνη Βαρουφάκη να βρίσκεται και στην ελληνική Βουλή με το δικό του κόμμα, τη Μέρα 25, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη δυναμική που προφανώς είχε στο εκλογικό σώμα.

Οι ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν στην ταινία φέρουν ο καθένας την εθνικότητα που έχει, σύμφωνα με επιθυμία του Κώστα Γαβρά.

Ετσι, ο Χρήστος Λούλης υποδύεται το Γιάνη Βαρουφάκη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης τον Αλέξη Τσίπρα, ο Δημήτρης Τάρλοου τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η Βαλέρια Γκολίνο τη Δανάη Στράτου, η Ζοσιάν Πινσόν την Κριστίν Λαγκαρντ, ο Ούλριχ Τουκούρ τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στην ταινία παίζουν ακόμη οι Χρήστος Στέργιογλου, Θάνος Τοκάκης, Θέµης Πάνου και οι Νταν Σούρµανς, Ορελιάν Ρεκουάν, Βενσάν Νεµέτ, ο Αυστριακός Κορνίλιους Οµπόνια, ο Δανός Χένρικ Μπιρτς και ο Ιταλός Φραντσέσκο Ακουαρόλι.

Τα γυρίσματα έγιναν στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες, τη Ρίγα, τη Φρανκφούρτη και το Λονδίνο.

To 76o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας διεξάγεται φέτος από τις 28 Αυγούστου μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου του 2019 στο Λίντο της Βενετίας.

Adults in the Room Ο Κώστας Γαβράς με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη που υποδύεται τον Αλέξη Τσίπρα

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον Κώστα Γαβρά και το «Ενήλικοι στο Δωμάτιο»